29/11/11

PLE ORDINARI 30-11-2011

El dia 30 de novembre, a les 20.00 es celebrarà sessió de Ple Ordinari amb el següent ordre del dia:

1- Aprovació, si s'escau, de l'esborrany de l'acta de la sessió anterior.

2- Comptes generals 2007.

3- Comptes generals 2008.

4- Comptes generals 2009.

5- Comptes generals 2010.

6- Conveni registre gestió plusvalies.

7- Modificació ordenança fiscal ICIO.

8- Ordenança fiscal taxa llicències urbanístiques.

9- Ordenança fiscal taxa llicències ambientels i obertura establiments.

10- Operació crèdit de bestreta subvenció.

11- Operació crèdit llarg plaç inversions.

12- Decrets alcaldia.

13- Precs i preguntes.

23/11/11

ADOR TORNA A LA MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS DE LA SAFOR

Com va prometre Gent d'Ador al seu programa electoral, el nostre poble ja forma part de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Podeu tindre més informació seguint el següent enllaç:

22/11/11

ACTIVITATS CULTURALS

Des de la regiduria de Cultura ens informen que l'excursió prevista per al diumenge 27 de novembre, queda ajornada fins el mes de gener perquè eixe dia coincidix amb santa Cecília.
Aleshores, l'excursió del dia 11 de desembre, en compte d'anar a la Font del Tarro, anirem al castell d'Ador.

Vos tindrem informats.

També recordar-vos que el dissabte 3 de desembre a les 18,30, al saló de plens de l'Ajuntament, s'impartirà una interessant conferència amb el títol: Casimiro Bataller Arlandis, un alcalde del poble. Este home va ser l'alcalde d'Ador en temps de guerra. No us la perdeu.

7/11/11

INTERVENCIÓ DE LA REGIDORA DE GA AL PLENARI EXTRAORDIANRI SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE L'AJUNTAMENT D'ADOR

INTERVENCIÓ INFORME ECONÒMIC

Després d’escoltar al Sr. Parra, crec que hi ha poc més que dir, però jo com a portaveu de Gent d’Ador, no puc no dir res.

Després d’escoltar el portantveu del P.P. sembla que l’informe que he llegit jo i el meu grup no és el mateix.

Des de fa anys estem dient que les coses no estaven fent-se bé.

Des de fa molts anys, estem dient que les maneres d’actuar i de funcionar d’aquest Ajuntament no eren les correctes.

Fa molts anys els governs municipals que han governat aquest poble, sempre han actuat de manera totalitària i no han tingut mai en compte cap proposta, cap opinió, ni cap suggerència de part dels regidors que hem estat a l’oposició.

Fa quatre anys, Gent d’Ador es va constituir per intentar canviar esta situació, la primera vegada ens vam quedar a les portes, la segona vegada ho hem aconseguit, i com vam dir al nostre programa hem demanat a una empresa externa, independent i amb molt de prestigi que ens diguera com estava realment la situació económica de l’Ajuntament d’Ador .

No vull pecar de supèrbia, però els puc asegurar que nosaltres si que sabíem com estava, el problema és que no podíem demostrar-ho; he de dir-los que no ha sigut fàcil.

Han sigut quatre mesos de molta faena, de molt de treball de despatx, de moltes reunions, però crec que ha valgut la pena , perquè el resultat així ho demostra.

El nostre objectiu no era altre que saber a què ens enfrentàvem, no era altre que saber com estava la situació econòmica de l’Ajuntament d’Ador.

Com molt bé ha dit el Sr. Parra, en este Ajuntament no s’han fet mai els pressupostos com marca la llei.

No ens donaven la documentació que tocava.

No convocaven la Comissió de Comptes.

No ens donaven els informes preceptius, ni tampoc els informes del compliment d’estabilitat pressupostària, però ara, totes aquestes coses ja ens importen ben poc, ara, el que realment ens importa es vore com sol.lucionem l’empastre que han fet durant aquestos anys.

Per començar a entrar en materia i segons l’informe que hem escoltat, aquest ajuntament té un greu problema econòmic.

S’aprovaven uns pressupostos ficticis i no reals.

Hi ha gastos que no apareixen, factures de feines fetes que no están comptabilitzades, ingressos que no s’han cobrat, gastos no justificats.

Podem afirmar, que a dia de hui els 30 cèntims que ens van dir en campanya electoral que es devien per habitant en este poble, es MENTIRA.

Podem afirmar, que tots els contribuents no pagaven els impostos.

I podem afirmar, que no hi havia ningún control econòmic per part dels governs municipals anteriors.

Els pressupostos aprovats en este Ajuntament no reflexaven la realitat econòmica.

Ara sabem realment que:

ELS INGRESSOS PENDENTS DE COBRO SÓN:

1.322.560,32€

Açò significa que l’Ajuntament d’Ador ha deixat d’ingressar

1.322.560,32€

¿Es preguntaran de què? Nosaltres també.

Este 1.322.560,32 € són de rebuts d’impostos que no s’han cobrat, de subvencions que no han arribat, o simplement s’han deixat perdre.

Però si no cobrar es un problema, anul.lar o llevar dels pressupostos 854.000 € sense dir res a ningú, sense pasar-ho pel pleno, com sempre, fent-ho a la xita callando per vore si ningú s’entera, per a nosaltres encara es pitjor. Estos 854.000 € ja no els podrem cobrar mai.

Un altre tema són:

LES FACTURES PENDENTS DE PAGAMENT, açò és un altre dels greus problemes que té l’Ajuntament d’Ador.

Este problema el vam conéixer el primer dia que vam entrar a l’Ajuntament.

Des d’aleshores, tots els dies, tots, están venint proveïdors amb factures pendents: pintors, obrers, electricistes, mecànics, empreses de serveis, empreses de subministaments, autònoms del poble i forasters.

Tots ells empreses que han fet alguna faena a l’Ajuntament, a tots els devem diners, a alguns molts diners.

L’Ajuntament té factures pendents de pagament per:

1.330.132,10 € i deu aproximadamente a 124 proveïdors.

A banda del que he dit abans, també es deu des de la recollida de fem, passant per la Federació Valenciana de Municipis i Provincies, l’enllumenat públic, festes desde l’any 2.007, restaurants, imprempta, empreses de la construcció del poble i forasteres, equipaments esportius, serveis de neteja, menjar de l’escoleta, autobusos, carpa per als moros, subvencions a associacions, teatres, arrendaments de naves, carburant per als cotxes, monitors i socorristes piscina, subministres per a la piscina, i un llarg etc. Fins arribar a 124.

Un altre tema són ELS PRÉSTECS A BANCS.

L’Ajuntaments té préstecs en bancs per valor de 539.528 €

També hem de dir, que per ordre judicial hem de pagar l’expropiació de la casa de la plaça Major, de la qual queden pendent 165.000 €.

Per poder pagar aquesta quantitat s’ha de demanar un altre préstec.

Però si no en teniem prou, amb tot el que us he dit, encara han eixit més factures que no estaven comptabilitzades, és a dir, no reconegudes, però que també es deuen a la gent, per valor de:

217.941,77 €.

Si ho sumem tot, l’Ajuntament d’Ador en estos moments deu:

2.252.601,87 €.

Repetisc 2.252.601,87 €.

Si la quantitat que deu l’Ajuntament la dividim entre els veïns del poble, hem de dir que cada veí del nostre poble deu:

1.501,73 €.

El grup Gent d’Ador i m’imagine que vosaltres també, ens preguntem:

¿Com es va atrevir a dir en campanya electoral que sols es devien 30 cèntims per habitant?

¿No li cau la cara de vergonya?.

¿Què s’han fet de tots els diners que vosté dia que entraven a l’Ajuntament?

¿On están?

Si no els tenia, ¿En què s’ha gastat tans diners?

I si els tenia, ¿Per què no s’ha pagat a la gent?

I per últim, ¿Per què en este poble no pagaven tots?

Sr. Estruch, si té una miqueta de dignitat, si li queda una miqueta d’ètica i un poquet d’orgull, presente la dimissió com a regidor, este poble no es mereix tindre un representant com vosté.

Sr. Estruch, l’empastre ja l’ha fet, ara es tracta de buscar solucions.

Nosaltres ja hem començat, el populisme del tot gratis s’ha acabat. L’Ajuntament no pretén fer negoci, es conforma en cobrir gastos.

La Piscina coberta, posada en marxa fa un any, té un forat de més de 130.000 €. Hem fet un estudi per reduir gastos i mantindre-la oberta, si ho conseguim, la matindrem, si no és així, a l’Ajuntament no li quedarà més remei que tancar-la, tal com han fet molts pobles més grans que Ador.

El tema del personal que treballa per a l’Ajuntament també és un greu problema per a la Caixa municipal, el cost anual supera els 545.000 €. Cal reordenar-lo i adequar-lo a les necessitats reals.

L’Escoleta municipal, aquest curs tindrà un dèficit de més de 65.000 €. El proper curs no pot continuar així. Aprovarem les mesures necessàries.

En estos moments i en la situació económica en la que es troba este Ajuntament, no es pot pemetre el luxe d’assumir responsabilitats que corresponen a la Generalitat, estem parlant dels llibres, la competència en educació es de la Generalitat, els veïns d’Ador no tenen perquè asumir eixe gasto, una altra cosa és que es done ajuda a qui ho necessite, sempre amb l’informe corresponent dels Serveis Socials.

Un altra qüestió que s’ha de controlar són les subvencions que l’Ajuntament dóna a les diferents associacions. A partir d’ara, i a través de la Regiduria de Cultura i Festes es canalitzaran les seues propostes, presentant el corresponent projecte i pressupost.

L’Ajuntament ha de cobrar els impostos a tots, per tant, anem a crear un departament que s’encarregarà de controlar que es cobra tot i a tots.

BONA NIT I MOLTES GRÀCIES.

3/11/11

LA MULTIPLICACIÓ DELS PANS I DELS PEIXOS

Els qualificatius a l'actuació del sr. Juan Vicente Estruch al plenari extraordinari on es debatia la situació econòmica de l'Ajuntament d'Ador, no poden ser altres que: patètica, mitinera, fantàstica, irreal i covard. Va aprofitar l'ocasió per tirar-se totes les flors que hi ha a les floristeries, i també les del cementeri, ara que està ple després de Tots Sants. Va començar la seua perorata contant-nos la història dels 24 anys que ha estat d'alcalde. Sense caure-li-se la cara de vergonya, digué que va heretar un deute de setanta milions de pessetes de l'anterior govern, per cert, també del PP; la llàstima és que el tio Pepe de la Carretera ja no està ací per poder-li rebatre esta afirmació. Este deute Ell el va agarrar i el va transformar en molts milers de milons de pessetes de beneficis per al poble; que va fer i desfer moltes coses, que bla, bla, bla... Això faltava, que no haguera fet res. En una època en la que Espanya va entrar en la Comunitat Europea, on els diners venien en camions, també haguera sigut cas que s'haguera gitat a dormir. Però no es tracta només del que ha fet, sinó de com s'ha fet. La gestió ha sigut deficient, no s'han sabut establir prioritats, no hi ha hagut control, ni de les despeses ni dels ingressos. Com pot ser que a l'Ajuntament se li deguen més de 800.000 euros que ja no es podran cobrar? Ací hi ha gent que no pagava els seus impostos i no passava res. I ja està bé així'? Això que eren, favors?

Una altra cosa que cridava l'atenció era que en tot moment parlava amb el JO. Jo açò, Jo allò... Mai, mai, mai, va fer cap referència a cap dels molts regidors que, en teoria, li hauran ajudat durant estos anys a governar l'Ajuntament. Açò demostra el grau de personalisme en què estava governat l'Ajuntament. Ací es fea i desfea com Ell volia, els demés no comptaven. Encara que dimitiren tots i se'l deixaren a soles, no es notaria, doncs per a Ell els demés no compten per a res. Ell es prou per a tots. Només u es pot posar les medalles.Ell viu en el mateix irrealisme que Francisco Camps, els dos són de la mateixa escola. Així els ha anat.

També ens va contar que havia transformat, igual que Jesucrist al costat del llac de Tiberiades, on va multiplicar el pa i els peixos, el patrimoni de l'Ajuntament, que constava de dos edificis vells (les cases del mestres i el vell ajuntament) en més de set mil milions de pessetes (encara compta amb pessetes). Ara, ens agradaria saber si els comptes els va fer l'any 2005, on tot estava super-revaloritzat, o en l'any 2011, on els edificis valen, si més no, la meitat del que valien fa sis o set anys.

Per acabar, el sr. Juan Vicente Estruch, en el segon torn de paruala que va tindre, va traure a relluïr les sues capacitats més baixes de polític, fruit de la més rància escola política de la dreta espanyola, com és l'atac personal. Mirant a la cara, sense veures la seua, va acusar a la regidora de GA, Tere Reig, d'haver cobrat dues vegades la subvenció de llibres escolars dels seus fills; a saber: 180 euros. La qüestió és que, com a veïna d'Ador, tenia dret a cobrar l'aportació de l'Ajuntament; per altra banda, com l'home és bomber, i pel Conveni dels bombers també tenen dret a cobrar eixa quantitat, segons el representant de l'oposició la regidora hauria d'haver fet un acte de filantropia i haver renegat de l'ajuda de l'Ajuntament, "perquè eixos 180 euros li hagueren vingut molt bé a l'Ajuntament". Lo penós d'açò és que, per al seus seguidors més radicals, que en té, i no poquets, és l'unic que quedarà del plenari. Els deutes i la mala gestió portada fins ara quedaran diluïts en 180 euros. Afortunadament nosaltres pensem que la gent d'Ador és molt més inteligent de lo que el sr. Juan Vicente Estruch es pensa, i sabrà separar la palla del gra.

El sr. alcalde, amb molt bon criteri, va dir que el plenari no era el lloc idoni per expressar atacs personals. Després va dir que, en els quatre anys que ha estat a l'oposició, mai no l'havien convocat a la Comissió de comptes, mai. Ell, en els quatre mesos que porta de governant, ja l'ha convocada dues vegades. Eixa és la diferència.

Però la vertadera multiplicació del pans i els peixos és que, els 0,30 euros que Juan Vicente Estruch ens va dir al seu programa electoral que devíem cada veí d'Ador, es van transformar en 1.501.