30/9/12

Resum ple ordinari 28 de setembre de 2012


Abans de començar el resum del plenari celebrat el passat dia 28, volem dir-vos que tots els punts del mateix van ser aprovats per unanimitat. Per qui no sàpia què vol dir "unanimitat", dir que significa que tots els regidors, tant els que formen el govern com els de l'oposició, han votat a tot lo proposat. Advertir també que, qui va proposar tots els punts de l'ordre del dia, va ser l'equip de govern. Això què vol dir? Doncs molt fàcil: que si les propostes del govern són aprovades per l'oposició, és perquè el govern ho està fent bé.
També és molt interessant l'actitut de l'equip del PP, doncs pràcticament no pregunta al torn de Precs i Preguntes del plenari (recordeu la quantitat de preguntes que feia GA quan estava a l'oposició?); a este darrer no en va fer cap. Això què vol dir? La resposta també és molt simple i senzilla: que Gent d'Ador ho fa tant bé que no hi ha cap dubte, o igual és que no tenen ni idea de lo que és fer oposició (massa anys manant), o que no tenen ganes de fer faena; pot ser siga un poc de cada.
A més a més, parlant de preguntes, dir també que, quan en fan alguna, el sr. alcalde la contesta en l'acte, o a més tardar en uns dies, si així ho té a bé, el líder de l'oposició del PP, de passar pel destpatx del sr. alcalde a rebre la informació (en l'any i mig que GA ostenta l'alcaldia, el líder de l'oposició, el sr. Juan Vicente Estruch Estruch, només ha passat una vegada, i d'això ja en fa molt de temps. Eixe és l'interés que demostra pels assumptes del poble). Quan GA estava a l'oposició, qui era alcalde aleshores, contestava les nostres preguntes, quan ho feia, tres mesos després, per escrit i d'aquella manera, la majoria de les vegades, sense dir-ne res.

Resum:

1-L'acta s'aprova per unanimitat.

2-Al punt segon, GA ha optat per traure del pressupost de l'any
 que ve el dèficit corresponent a 2012. Este dèficit és la conseqüencia del balafiament, de fer front a una sèrie de sentències judicials que estem arrossegant, i de l'eliminació del deute pendent de pagament, que també arrosseguem, i que és INCOBRABLE (Pregunteu a qui corresponga per què).


3-La modificació ordenança fiscal taxa licències urbanístiques, s'aprova per unanimitat.

4-L'Ajuntament d'Ador ha establert un conveni de col·laboració amb el de Villalonga, on lo més destacable és que els empadronats allí gaudiran de les mateixes condicions i avantatges que els empadronats a Ador. L'objecticu, és clar, és el d'abaratir els costos de la piscina.

5-Els preus per enguany per l'us de la piscina són pràcticament els mateixos de l'any passat.

Per no estendre'ns massa, els següents punts, de gran interés, els tractarem un altre dia.

27/9/12

Ple ordinari, 28-9-2012

El divendres 28 de setembre, a les 20,00 hores, al saló de plens de l'Ajuntament d'Ador, hi haurà ple ordinari amb el següent ordre del dia:

1- Aprovació, si s'escau, de l'acta de la sessió anterior.

2-Opcions per eliminar el dèficit del romanent de la liquidació real.

3-Modificació ordenança fiscal taxa licències urbanístiques.

4-Conveni piscina amb l'Ajuntament de Vilallonga.

5-Aprovació ordenança fiscal piscina.

6-Modificació reglamentació Consell Agrari.

7-Informació situació econòmica de l'Ajuntament d'Ador a 31 d'agost de 2012.

8-Decrets d'alcaldia.

9-Precs i preguntes

22/9/12

REALITATS COM A PUNYS


Traducción de un artículo publicado el jueves en varios periódicos económicos alemanes, por su corresponsal en España:


Hoy, 6 de septiembre, se encuentran en Madrid los gobiernos de Alemania y España, acompañados de un nutrido grupo de empresarios, y donde seguro hablarán sobre las condiciones para poder otorgar más ayudas financieras a España o a su sistema bancario. En los dos lados se ha elevado el tono en los últimos meses y es con gran expectación que España espera ahora la decisión que va a tomar el Tribunal Constitucional alemán, que esa sí es crucial, el día 12, sobre la conformidad o no del rescate europeo y las obligaciones derivadas para los alemanes.

En Alemania crece la critica contra la supuesta "mentalidad de fiesta" de los españoles; en España los medios cada vez son más negativos con la supuesta dureza de la canciller Merkel. Pensamos que la situación es mucho más compleja de lo que presentan ambos gobiernos y la mayoría de los medios. España no es Grecia, pero España puede ser un paciente crónico si Alemania, junto con Europa, no contribuye a solucionar sus verdaderos problemas.

España no debería recibir más dinero sin que se cambie a fondo el sistema político y económico, hoy en manos de una oligarquía política aliada con la oligarquía económica y financiera, y sin que se aumente la participación ciudadana real en las decisiones políticas. Para no perpetuar la crisis y endeudar a los españoles durante generaciones, el Gobierno español debe reformar a fondo la administración de las comunidades autónomas y los ayuntamientos, en su mayoría en bancarrota y completamente fuera de control, sometiendo a referéndum el modelo de Estado.

Este tema es la clave del futuro de España, porque las regiones, ayuntamientos y diputaciones son los responsables de los dos tercios del gasto público -234.000 millones frente a 118.000 el Estado en 2011-, excluyendo la Seguridad Social -23.000 millones-, y este gasto se realiza en condiciones de descontrol, despilfarro y corrupción totalmente inaceptables. Las razones verdaderas de la crisis del país, en consonancia con lo dicho, nada tienen que ver con salarios demasiado altos -un 60 % de la población ocupada gana menos de 1.000 euros/mes-, pensiones demasiado altas -la pensión media es de 785 euros, el 63% de la media de la UE-15- o pocas horas de trabajo, como se ha trasmitido a veces desde Alemania. A España tampoco le falta talento, ni capacidad empresarial ni creatividad. Tiene grandes pensadores, creativos, ingenieros, médicos excelentes y gestores de primer nivel.
La razón de la enfermedad de España es un modelo de Estado inviable, fuente de todo nepotismo y de toda corrupción, impuesto por una oligarquía de partidos en connivencia con las oligarquías financiera y económica, y con el poder judicial y los organismos de control a su servicio. En España no existe separación de poderes, ni independencia del poder judicial, ni los diputados representan a los ciudadanos, solo a los partidos que los ponen en una lista. Todo esto lleva también a una economía sumergida que llega al 20% del PIB y que frena la competencia, la eficacia y el desarrollo del país. Además, detrae recursos con los que podrían financiarse educación y sanidad.

Las ayudas para España, igual que para otros posible candidatos de rescates, no deben ir a bancos ya casi en bancarrota y fuertemente politizados. En la CAM, el Gobierno ha comprometido 16.000 millones de dinero público en lugar de cerrarla; en Bankia, 23.000, y el Ejecutivo acaba de darle 5.000 millones urgentemente para cubrir pérdidas en vez de cerrarla, y además de forma tan extraña que despierta todo tipo de recelos. ¿Por qué se ha utilizado el dinero de los españoles (FROB) en vez de esperar los fondos de la UE? Es lícito suponer que la razón es la siguiente: los bancos no quieren que la UE investigue sus cuentas.

Control estricto y duras condiciones. Ya el caso de Grecia ha demostrado que las ayudas europeas tienen que estar vinculadas a un control estricto y condiciones duras. Esas condiciones no pueden solamente representar recortes sociales o subidas brutales de impuestos, como hace ahora el Gobierno de Mariano Rajoy con la excusa de Europa . Se tiene que cambiar más en España que cortar gasto social, que de todos modos es mucho más bajo que en Alemania, y hay otros gastos infinitamente más relevantes que se pueden eliminar. Además, los casos de corrupción resultan tan escandalosos, incluso en el propio Gobierno, que uno solo puede llegar a una conclusión: el dinero de Europa no puede ser manejado por  personas tan increíblemente venales.

La pasada semana el ministro de Industria Soria -imputado también por corrupción urbanística en Canarias- acusó al ministro de Hacienda en el Consejo de Ministros de favorecer descaradamente a la empresa líder de renovables, Abengoa, de la que había sido asesor, en la nueva regulación de estas energías, que reciben más de 7.000 millones de euros de subvenciones anualmente. Y Rajoy, al que entregó una carta probatoria, ni dijo ni hizo absolutamente nada.

No puede permitirse por más tiempo este nivel de corrupción, y menos aún a 17 regiones funcionando como estados independientes, con todos los organismos multiplicados por 17, desde 17 servicios meteorológicos a 17 defensores del pueblo, con 200 embajadas, 50 canales de TV regionales en pérdida, 30.000 coches oficiales o 4.000 empresas públicas que emplean a 520.000 personas, creadas específicamente para ocultar deuda y colocar a familiares y amigos sin control ni fiscalización alguna. En conjunto, unos 120.000 millones, equivalentes al 11,4% del PIB, se despilfarran anualmente en un sistema de nepotismo, corrupción y falta de transparencia.

Y con esto se tiene que acabar, entre otras cosas, porque ya no hay dinero. Los últimos datos de las cuentas públicas conocidos la pasada semana son escalofriantes. El déficit del Estado a julio ascendió al 4,62% del PIB, frente a un déficit del 3,5% comprometido con la UE para todo el año (del 6,3% incluyendo regiones y ayuntamientos). Pero lo realmente inaudito es que España está gastando el doble de lo que ingresa. 101.000 millones de gasto a julio frente a 52.000 millones de ingresos, y precisamente para poder financiar el despilfarro de regiones y ayuntamientos, que no están en absoluto comprometidos con la consolidación fiscal.

El tema del déficit público es algo que roza la ciencia ficción, y que ilustra perfectamente la credibilidad de los dos últimos gobiernos de España. En noviembre de 2011, el Gobierno dijo que el déficit público era del 6% del PIB; a finales de diciembre, el nuevo Gobierno dijo que le habían engañado y que el déficit era superior al 8%, y que se tomaba tres meses para calcularlo con toda precisión. A finales de marzo, se dijo que definitivamente era del 8,5%, y ésta fue la cifra que se envió a Bruselas. Dos semanas después, la Comunidad de Madrid dijo que sus cifras eran erróneas y el Ayuntamiento de la capital igual… el déficit era ya del 8,7%.

Sin embargo, la semana pasada el INE dijo que el PIB de 2011 estaba sobrevalorado y, con la nueva cifra, el déficit era del 9,1%; dos días después, Valencia dijo que su déficit era de 3.000 millones más; o sea, que estamos en el 9,4% y las otras 15 CCAA y 8.120 ayuntamientos aún no han corregido sus cifras de 2011. Lo único que sabemos es que están todas infravaloradas. El déficit real de 2011 puede estar por encima del 11%, y en 2012 se esta gastando el doble de lo que se ingresa. Como dice el Gobierno de Rajoy, “estamos en la senda de convergencia”. Y es verdad… de convergencia hacia Grecia.

Claramente, la joven democracia española tiene todavía muchos déficits de representatividad y de democracia que deberían interesar a la canciller Merkel y también a Europa, si queremos evitar una Grecia multiplicada por cinco y salvar el euro. Esto es lo que ha hecho posible el despilfarro masivo de las ayudas europeas, con una asignación disparatada de las mismas, a pesar de que estas ayudas han supuesto una cifra mayor que la del Plan Marshall para toda Europa.

Es frustrante que a causa de este sistema oligárquico nepotista y corrupto se destroce talento y creatividad y que ahora muchos jóvenes se vean forzados a trabajar fuera, muchos en Alemania. Esa situación nos ha llevado a una distribución de riqueza que es de las más injustas de la OECD. La antaño fuerte clase media española está siendo literalmente aniquilada.

Resumiendo: no es una falta de voluntad de trabajo, como se piensa tal vez en algunos países del norte de Europa, lo que hace que España sufra la peor crisis económica de su Historia. Es un sistema corrupto e ineficiente. La crítica del Gobierno alemán y sus condiciones para un rescate de España se deberían concentrar en la solución de esos problemas. En caso contrario, solo conseguirán que una casta política incompetente y corrupta arruine a la nación para varias generaciones.

*Stefanie Claudia Müller es corresponsal alemana en Madrid y economista.

¿No cregueu que seria perfectament extrapolable a lo que ha passat al nostre poble i que ara estem pagant les consequències?

16/9/12

QUAN EL TRELLAT ES NECESSARI


Quan des del govern nacional, del PP, i de la Generalitat, també del PP, ens recorden dia sí i dia també que estem en una crisi descomunal i que hi tenim més de 5.000.000 d’aturats.
Quan un muntó de famílies espanyoles, i valencianes ho estan passant molt malament.
Quan estan tancant moltes empreses i estan acomiadant a la gent al carrer.
Quan estan llevant mestres i llicenciats i retallant en educació i també acomiadant  metges i infermeres i retallant en sanitat.
Quan els governants del PP estan retallant les ajudes per a les persones amb dependència.
Quan els governants del PP no es cansen en repetir-nos que no és l’hora d’aldarulls, vagues i protestes, si no d’arrimar el muscle.  Quan han augmentat un IVA, que no pensaven tocar, …i més que en vindran, per tornar a aconseguir la liquidesa necessària per poder tornar a la normalitat.
Quan hem perdut tots els drets com a treballadors, amb la nova llei laboral, i hem perdut molts beneficis socials guanyats amb molts anys d’esforços.
Quan el trellat, o el seny, el que preferesquen, és més necessari que mai, va i alguns votants, o simpatitzants del PP d’Ador, als quals pel que es veu no els hi afecta aquesta crisi, s’atreveixen a criticar que el grup Gent d’Ador, majoritari a l’ajuntament, ha fet, amb motiu de la festa de la Patrona, un vermut auster després de la missa major, - on per primera vegada no ha sobrat res i tots varem menjar i beure suficient – i, uns focs d’artifici, després de la processó, de pena, i a més remarquen que aquesta, la Patrona, no s’ho mereix. Segurament tenen línia directa amb ella i saben el disgust que té.
Quan el govern de l’ajuntament està estudiant la millor manera de combatre i de passar la crisi, preocupat per estalviar i retallar tot allò que no és important per a les persones d’Ador - segurament que tampoc per a la Verge de Loreto - per fer que el poble tinga assegurats els serveis bàsics, i poder pagar als proveïdors les factures endarrerides, així com els interessos dels préstecs que s’han demanat, va i resulta que no hem quedat bé amb la Verge perquè la gent no ha quedat farta o no s’han cremat uns milers més d’euros en focs d’artifici el dia de la Patrona. Si anaren al Plens, ara que es fan en horari per a tothom, sabrien que encara es deuen moltes factures de menjars, orquestres i castells de festes passades.
Per acabar, vull pensar que la majoria de votants del PP d’Ador estan en contra d’aquestes, per a mi, desafortunades crítiques i que quan enguany trobem una rebaixa en la contribució, que també farà aquest ajuntament, ens alegrem tots.

Un veí.

9/9/12

A QUI CORRESPONGA


Aquestes passades festes m’he quedat un poc sorprés al veure a representants de l’Ajuntament en les precessons. Dic jo si a principi de legislatura (molt encertadament) s’arriba a un acord amb el Sr. Rector per a no acudir a actes religiosos perquè a les processons de les Festes Patronals si? A cas totes les processons no són iguals (Corpus, Combregarts, Sant Antoni, etc….).

Altra incoherència és que a unes processons van tres representants del govern Joan, Juan i Yolanda (Sant Josep i l’Aurora), el dia la Patrona van tots inclusos l’oposició i el dia del Crist van tots (oposició inclosa) exceptuant Josep. Això com ho agafem??  Tant el Govern com l’Oposició.

Perdoneu però no veig gens de coherència amb la desició presa a principi de legislatura. Pensava que després 72 anys església i estat anaven a separa-se en el meu poble però ja veig que no és així al 100%. Sé que hi ha coses molt més importants en que calfar-se el cap però com a bons governants heu de ser coherents amb les desicions que preneu.

En la meua  opinió no degueu acudir a cap processó (ja que ninguna és més important que una altra) o acudiu a totes. I si ho feu perquè la Comissió que organitza la festa us convida educadament i amb classe declineu la invitació al.legant que aquest govern no participa en actes religiosos.

I amb açò no vull dir que trenqueu relacions amb la Parròquia.

 Una altra cosa es demanar-vos per favor que publiqueu els resums dels plenaris igual que ho feieu abans d’entrar al govern. La gent que no podem anar als plenaris ens agrada estar ben informats i la xarxa ho permet. Publiqueu-ho tot (balanços econòmics inclosos) que els diners són de tots els veïns/nes del poble i que es parle d’Ador com a exemple de transparència i bon fer polític.

Agafeu-ho com una crítica constructiva (cosa que no dubte).

Espere que ho publiqueu al blog i que contesteu.

Moltes gràcies