29/5/13

Conveni per compartir la piscina municipal

El passat dia 24 de maig, l'Ajuntament d'Ador va signar un conveni amb els ajuntaments de Villalonga, Alfauir, Llocnou de Sant Jeroni i Benirredrà per a que els veïns d'estos pobles puguen gaudir de les instal·lacions de la piscina amb les mateixes condicions que els d'Ador.
Aquest notícia la podeu llegir acíací, ací, ací i ací.
A continuació podeu llegir el discurs que l'alcalde d'Ador, Joan Faus, va dirigir als assistents a l'acte que es va cel·lebrar a la mateixa piscina:

Alcaldes, regidors, treballadors de la premsa, veïns i veïnes d’Ador.  BON DIA.
Si no recorde mal al voltant de l’any 2.008, l’Ajuntament d’aleshores aprova el projecte de la cobrició de la piscina municipal. Encara recorde la pregunta del portantveu del meu grup en l’oposició.
¿S’han fet els estudis pertinents respecte a la construcció i el manteniment d’una piscina coberta?.
El portantveu del govern ens contestà:
“Nosaltres ara la fem, després ja vorem”.
En el temps d’ara, que es el de ja vorem, quan Gent d’Ador arriba a governar, ens trobem el següent:
D’un pressupost de més de 600.000 €, faltaven per pagar aproximadament 240.000 € (pagats amb el pla de proveïdors 2.012), i que el primer any de gestió, corresponent a l’anterior legislatura, es va produir un dèficit de 130.000 €.
Ens passàrem tot l’estiu decidint què fer al setembre quan començarà la campanya d’hivern. Al remat vam decidir arriscar-nos i tirar endavant, això sí, canviant moltes coses, moltes.
Horaris, preus, monitors, personal, tècnic de manteniment i alguna cosa més, total , al final del nostre primer any de gestió això fou el setembre del 2.012, férem números i la cosa no  havia anat malament el dèficit havia baixat a 36.000 €. Si pensem que la piscina dona 10 llocs de treball, (7directes i tres indirectes) considerem que l’esforç val la pena.
Malgrat els resultats aconseguits, no ens quedàrem satisfets i pensarem que augmentant el nombre d’usuaris podríem amainar el dèficit, aleshores començàrem a parlar pràcticament en tots el pobles de la Safor, sobretot en els més propers, per oferir-los un conveni que facilitara l’increment d’usuaris.
He de dir que el diàleg va fructificar i que els Ajuntaments ací representats pels seus alcaldes i alcaldessa, VILLALONGA, ALFAUIR, LLOCNOU I BENIRREDRÀ, s’adheriren immediatament a esta iniciativa, que ens ajudarà sens dubte a millorar el dèficit.
Tothom es fa la boca aigua parlant d’utilitzar conjuntament serveis i eliminar les duplicitats, en definitiva de mancomunar-los, però ningú fa res,  continua igual.
Tot açò que ara i ací donem a conèixer els cinc ajuntaments, es el principi efectiu, no sé si el primer, però sí la primera manifestació a la nostra comarca de la creença de que no és precís que cada poble tinga de tot, això val molts diners i no els tenim, cal que cada poble oferisca allò que té,  facilite la seua utilització per altres i compartisca despeses.
Vull acabar agraint als pobles esmentats, representats pels seus respectius alcaldes i alcaldessa, la valenta voluntat que han demostrat adherint-se al conveni que acabem de firmar.
També, donar les gràcies a tots per la seua presència.

Bon dia

22/5/13

Dos anys


Hui, 22 de maig, fa dos anys de la històrica victòria de Gent d'Ador a les eleccions municipals; això vol dir que estem a l'equador de la legislatura.Durant este temps s'han fet moltes coses, sobre tot tapar els forats pels quals es desagnava l'Ajuntament. Així i tot, el malalt encara està molt greu. També anem acomplint, com poden, el nostre programa electoral, encara que, degut a la situació econòmica nacional, i més a la local, les coses no van al ritme que voldriem. Així i tot, continuem treballant amb la mateixa il·lusió amb la que començàrem, si més no.
A l'Ajuntament d'Ador les coses han canviat, per a millor. La situació política està molt més tranquil·la, a l'igual que el poble. A tot el món se l'atén per igual, el sr. alcalde està sempre on ha d'estar, i reb al seu despatx a tothom que ho desitge.
Estem satisfets del treball que hem fet fins ara i molta gent ens ho ha reconegut.
També haurem fet coses mal, clar que sí, no som infal·libles, però en la nostra voluntat està el rectificar i evitar tornar a fer-ho així.
Treballem i treballarem amb ganes i humiltat perquè el poble d'Ador cada vegada siga millor.
Gràcies.