2/10/13

Resum plenari 30-09-2013

Per començar, i no fer-ho llarg, tots els punts de l'ordre del dia en els quals s'havia d'aprovar alguna cosa, es van aprovar per unanimitat. Així tenim des del punt u fins el sisè. A partir d'ací hi ha uns punts que eren per que l'equip de govern informara al ple.

Al punt setè, el senyor secretari va llegir un informe on s'assenyalava, bàsicament, que el ministeri ha aprovat els comptes de l'Ajuntament d'Ador.

Al punt huitè, també el secretari informà de que l'Ajuntament d'Ador paga a tots els seus proveïdors abans dels trenta dies des de l'emissió de la factura, com marca la llei.

Al punt novè, el senyor alcalde ens donà una desagradable sorpresa (o pot ser no fóra tanta sorpresa, doncs, a estes altures de la pel·lícula, ja estem curats d'espante). Aquesta fou la seua intervenció:


Punt 9: Informació decret compliment sentència RCA 747/2010

Aquesta sentència correspon a una demanda interposada per l'empresa que va realitzar el cobriment de la piscina municipal per un import de 396.000 euros. Segons s'anava certificant l'obra, l'ajuntament pagava part de la certificació, no tota (estem a l'any 2007, 2008; detall important). Quan arriba Gent d'Ador al govern municipal, i gràcies al Pla de Proveïdors de 2012, es paga tot el que faltava, al voltant de 185.000 euros (en cinc anys només s'havia pagat la meitat del deute). Com les primeres certificacions eren del 2008, i el constructor veia que no cobrava, va demandar l'ajuntament. Ara ha eixit la sentència amb el veredicte que condemna a l'ajuntament d'Ador, o siga, a tots nosaltres, a pagar la bonica quantitat de 35.525.19 euros, ¡sols d’interessos!, una quantitat que, mentre no es pague, van acumulant interessos sobre eixos interessos, i tot per fer-se una cosa que es no va pagar quan devia (Què bonic era fer coses sense diners! Qui vinga darrere, que tanque la porta). I ara, què fem? No ens queda més remei que pagar. Però, com? El pressupost no ho admetix. El sr. secretari està negociant amb l'empresa constructora per tal d'aplaçar el pagament i, si és possible, subscriure un conveni per parar la sangria dels interessos que dia a dia estan augmentant i poder incloure'ls al pressupost de 2014.
Per que es feu una idea de la situació en què estem, enguany hem de pagar, en concepte d’interessos i amortització de tot el deute financer als bancs, 203.000 euros. L'any que ve, 2014, en principi havíem de pagar 300.000 euros. Ara, per art de Birli-birloque, li hem de sumar 35.525,19 euros més. No està mal; i que no n'isquen més.
Per acabar, volem deixar ben clar que tot este balafiament, este despilfarro, correspon, com tots sabeu, a l'anterior equip de govern del PP. D'aquella pols ens ve este fang.
Ara, per desgràcia, ens costa assumir esta ruïna, que estarem pagant fins el 2022, perquè pagar més de 2.000.000 d'euros, 340.000.000 de pessetes, més l'interés de la major part de tot eixe capital a una mitja del 6%, va a pagar-ho molt car el poble d'Ador.
 Amb eixos diners, ben administrats, quantes coses podríem fer? Açò és una cosa que tots deguem saber per evitar que torne a passar.

Al punt desè es feu una reclamació a la Generalitat perquè ens deu més de 550.000 euros, un deute reconegut per la mateixa Generalitat, però que no ens el paga.

En precs i preguntes, el portantveu de l'oposició, antic alcalde, va plantejar quatre qüestions a l'equip de GA que, al contrari del que es feia abans, es respongueren a l'instant. (Per si s'havíeu oblidat, abans les preguntes de l'oposició es contestaven, quan es contestaven, per escrit i al cap de tres mesos),.

Les qüestions plantejades per l'oposició foren d'un gran calat polític, d'una profunditat abismal; qüestions fonamentals, imprescindibles, tant que sense la seua resolució l'Ajuntament pot, ja no sols aturar-se, sinó arribar al col·lapse. Qüestions molt, però que molt més importants que les que GA li plantejava en la legislatura passada. Eixes qüestions que tots els adorers esperàvem,sense adonar-se’n, a que algú tinguera el valor suficient per plantejar-les i així, per fi, donar una espenta que ens catapulte fins a un futur feliç i esplendorós.

La primera qüestió plantejada pel PP fou referent a que en una casa particular del poble es fan festes privades que molesten al veïnat. Com que Ador no té policia local, ha sigut la Guàrdia Civil qui s'ha fet càrrec de l'assumpte.

La segon qüestió feia referència a dos sentències no resoltes,dictades els anys 2009 i 2010, mira tu per on, quan el sr. portantveu era alcalde.

I la tercera qüestió feia referència al lloc que deu ocupar la Jutgessa de Pau en la processó: si al costat de l'alcalde, del retor, davant dels regidors o darrere (sic).



És una llàstima que acudisca tanta poca gent als plenaris, doncs, la majoria d'ells, l'oposició els fa molt divertits.