27/9/09

PREGUNTES AL PLENARI DEL 31-7-09 (I)

Encetem ací una serie d'entrades on vos presemtem les preguntes que férem el darrer ple ordinari. Les preguntes, d'ací a tres mesos:

PRIMERA PREGUNTA.
30.000 € DEL GRAN PRIX.

Al Plenari realitzat el dia 30 d’octubre del 2.008, la pregunta nº6 formulada per Gent d’Ador respecte a com pensava gastar-se els diners del Gran Prix (30.000 €), el Sr. Alcalde el dia 13 de gener del 2.009 ens contestà textualment dient: “per a derrocar la casa per a la construcció del Centre Social i per l’alçament de la Piscina Municipal”.
Sr. Alcalde, no ens diga el que nosaltres tenim que fer, simplement facilite’ns la fotocòpia del document administratiu comptable on especifique el que s’ha pagat i a quina empresa, tant el de la Casa com de la Piscina.

SEGONA PREGUNTA
PLANTACIÓ DE FANALS.

Sr. Alcalde al Plenari Ordinari del 30 de gener de 2.009 li vam preguntar respecte a la plantació de fanals que van paral.lelament a la carretera de Villalonga. Tres mesos més tard vosté ens respon textualment: “Es una subvención del plaver de la Generalitat valenciana subvención del 2.007”.
Sr. Alcalde, atenent-nos a la informació que ens diu no entenem:
Com una subvenció de 2.007 encara no s’ha acabat.
Com s’utlitza material vell i repintat.
Com encara no s’encenen.
No ens diu ni el pressupost ni l’empresa.
Explique’ns que ha fet i facilite’ns l’expedient.

20/9/09

MIRA COM CANTA LA CONTRIBUCIO

L’any 2006, a petició del Sr. Alcalde, el Cadastre va actualitzar el valor de totes les cases d’Ador.
Ara, al 2.009, observem que l’any escollit per fer aquesta revisió ha coincidit amb el moment en què les vivendes tenien el preu més alt; preu desorbitat, preu irreal, preu que ha baixat més d’un trenta per cent, però nosaltres estem pagant la CONTRIBUCIÓ URBANA amb la valoració que feren el 2.006. Ací està el mal, en què el preu de les vivendes va baixant, però en el rebut de la Contribució no baixa, sinó que puja escandalosamente.
Exemples reals:
Contribució: 2.007; 2.008; 2.009
Casa: 801 €; 856 €; 912 €
Casa: 1007 €; 1075 €; 1143€
Solar: 73 €; 122 €; 171 €
Solar: 233 €; 271 €; 310 €
Casa: 340 €; 369 €; 402 €
¿Què podria fer el Sr. Alcalde per solucionar este problema tan important?
La solució està en abaixar la quota que depén exclusivament de l’Ajuntament i que decideix la quantitat final a pagar.
Després de rebre quantitat de queixes de persones agobiades, siga per la seua situació laboral o perquè són persones majors que viuen en cases antigues heretades dels seus pares i amb molts metres, el grup municipal Gent d’Ador li ha demanat en dos PLENARIS que abaixe la quota per compensar l’elevada quantitat de diners que paguem. Fins ara el Sr. Alcalde s’ha negat.
Setembre, mes de pagament de la Contribució, Gent d’Ador vos anima que busqueu els rebuts dels anys 2.007, 2.008 i 2.009 i observareu la progressivitat de l’increment que haureu de pagar fins el 2.016.
Per què el Sr. Alcalde no vol abaixar la Contribució?
Com es possible que el P.P. a tota Espanya defense la diminució dels impostos i els puge descaradament a Ador.

18/9/09

GENT D'ADOR VOS CONVIDA

El proper diumenge 20 de setembre, a les 10 del matí, els integrants de Gent d'Ador farem un esmorzar al bar de Pilar. El motiu de l'esmorzar és per a tractar el tema tan delicat com és el de la pujada brutal de la contribució que estem patint per la ineficàcia i el "despilfarro" que està fent este equip de govern desnortat, avorrit i incapaç. Una pujada d'impostos sense precedents destinada a pagar un poliesportiu inaugurat fa més de dos anys i que encara no es pot utilitzar; per a pagar una piscina coberta que deuria estar en marxa des de gener de 2008, segons paraules del sr. alcalde, i que veurem qui manté; per a fer una casa de cultura al costat d'un barranc on no es pot construir una escola i damunt d'un dipòsit d'aigua; per a pagar una plantació de fanals en el camí de servei que porta a Montecorona per si algú vol anar a fer caragols per la nit... En definitiva, per a enramar més pel poble les dependències municipals per compte d'agrupar-les en un únic lloc, com proposava Gent d'Ador en el seu programa, i així estalviar molts diners al poble.
A este esmorzar esteu tots convidats. No fa falta ser d'esquerres per a vindre a l'esmorzar. Ací les ideologies sobren: del que es tracta és de la butxaca i del trellat. No tingueu por, ¡EIXIU DE L'ARMARI!, com molts de nosaltres, i feu-li front a la mentira, l'amenaça i la venjança que es gasta el sr. alcalde en el seu "feudo" al que governa amb mà de ferro, passant-se per ahí baix la democràcia de la que es serveix i a la que ignora.
¡VINE A L'ESMORZAR I ENTERA'T DE VERITAT DEL QUE ESTÀ PASSANT!

9/9/09

PREGUNTES I RESPOSTES DEL PLENARI 30 D'ABRIL DE 2009 (II)

Amb esta entrada acabem de presentar-vos les preguntes i respostes d'aquell llunyà plenari.

TERCERA PREGUNTA.

GRUA EN EL DIPÒSIT DE L’AIGUA POTABLE.

Passejant pel poble observem que en la parcel.la on està ubicat el dipòsit de l’aigua potable, concretament al carrer Xamberí, hi ha una grua de grans dimensions des d’aproximadament un any.
- Sr. Alcalde, qui és el propietari de la grua?.
- Si la grua no es del poble, està fent un favor a algú?, o paga lloguer, si és així, quant?.
- Sr. Alcalde, és conscient del perill que suposa?. Menuts i grans busquen per allí les pilotes que es perden jugant al frontó.
El grup municipal de Gent d’Ador li demana que la retire o canvie de lloc.

QUINTA PREGUNTA.

EL INEM REPARTIX 609.528 € DEL PARO AGRÍCOLA ENTRE 19 MUNICIPIS DE LA SAFOR.

El “Instituto Nacional de Empleo” ha anunciat el repartiment de 609.528 € entre 19 municipis de La Safor destinats a paliar els efectes de l’atur en el sector agrícola, especialment durant els mesos d’estiu. Aquestos diners van destinats a contractar a parats per realitzar projectes de millora d’infraestructures agràries, o altres, però sempre relacionades amb l’agricultura.
A Ador li corresponen la quantitat de 14.663 €.

- Sr. Alcalde, volem conéixer la relació de tots els projectes a
realitzar.
- La relació de persones contractades, temps i remuneració.
- Li recomanem que utilitze persones empadronades en Ador.

¿RESPOSTES? DE L'ALCALDE

Sobre la grua del depósito municipal esta es de la empresa que se ha quedado la construcción de la casa de la cultura primera fase que se va a ejecutar en dicho solar, no obstante se le ha dicho a la empresa adjudicataria que se valle con tela metálica el frontal de dicha parcela para evitar que ocurra alguna desgracia cosa que nadie esta interesado que ocurra.
Referente a la quinta pregunta esta subvención entra dentro del INEM corporaciones locales, los contratos a tiempo parciales y sus remuneraciones estan contempladas dentro de lo que es la orden y las personas tienen que ser del municipio.

Ador a 24 de julio de 2009
El alcalde

Fdo. Juan Vicente Estruch Estruch.

3/9/09

PREGUNTES I RESPOSTES DEL PLENARI DEL 30 D'ABRIL DE 2009

Publiquem les preguntes en l'ordre que ¿contesta? el sr. alcalde. Pròximament publicarem les altres.


PRIMERA PREGUNTA.

SUBVENCIONS DONADES AJUNTAMENT D’ADOR ANY 2.008.

El grup municipal de Gent d’Ador, desconeixedor de les subvencions donades per l’Ajuntament d’Ador l’any 2.008 a entitats o persones, vol saber:
- La relació de tots els sol.licitants registrats en este Ajuntament l’any 2.008 i, de tots ells, els beneficiats.
- També vol conéixer els criteris utilitzats per a la seua concessió o la negació.
- La quantia econòmica i la raó fonamentada de les ajudes donades.
- L’existència o no de la Comissió de Concessió, així com l’acta corresponent.
- L’orige de les subvencions, en cas de no ser pròpies de l’Ajuntament d’Ador.
Si Gent d’Ador formara part de la Comissió que repartix les ajudes no caldria demanar esta informació.

SEGONA PREGUNTA


PATRIMONI MUNICIPAL DE SÒL D’ADOR.

El Plenari passat aprovàrem la quantitat de 4.382 € per pagar el lloguer d’un local on guardar les màquines i vehicles de tot tipus propietat de l’Ajuntament.
El poble d’Ador, en compliment de la Llei del Sòl, sempre que urbanitza, ha de deixar uns solars per a usos múltiples, formant part del Patrimoni Municipal de Sòl d’Ador. Este Patrimoni integrat per expropiacions, sancions i activitats urbanístiques, únicament s’ha d’utilitzar per construir vivendes de protecció oficial o millorar el paisatge i medi ambient. Pel què acabem de dir, cabria esperar que algun dels solars podría ser habilitat per guardar totes les màquines.
Sr. Alcalde, el grup municipal Gent d’Ador vol saber:
- Tots els solars o parcel.les que actualment són propietat de l’Ajuntament d’Ador, senyalant el polígon i la parcel.la.
- Tots els solars o parcel.les de l’Ajuntament d’Ador venudes, canviades o donades .
- Tots els immobles que actualment són propietat de l’Ajuntament.
- La quantitat de diners obtinguts per la venda d’immobles, solars o parcel.les propietat de l’Ajuntament.

QUARTA PREGUNTA.

ESTUDIS I TREBALLS TÈCNICS.

Segons veiem a l’anteprojecte de pressupost de l’any 2.009, en l’apartat 2-22706-2 anomenat ESTUDIS I TREBALLS TÈCNICS, apareix la quantitat de 25.625 € que pressuposem per a pagar despeses ocasionades per determinats estudis tècnics. En el mateix punt, columna obligacions, la quantitat és de 44. 674,50 €.
Com el grup municipal de Gent d’Ador, en cap moment informat, desconeix l’existència i el contingut, demana:
- Tots els estudis i treballs tècnics existents en l’Ajuntament.
- Tots els rebuts que certifiquen les despeses pagades per l’Ajuntament d’Ador.
- Relació de tots els profesionals, gabinets o empreses que els hi han realitzat.


RESPOSTES DE L'ALCALDE

Referente a las preguntas primera ,segunda y cuarta se esta recabando la información sobre las subvenciones dadas a asociaciones, como quedan reflejadas en la liquidación del 2008 y en estos momentos estan terminandola el servicio de contabilidad, se le comunicará en cuanto se disponga de esta documentación así como de los estudios y trabajos tecnicos, una vez terminada el mayor de aplicaciones de gasto del presupuesto se le comunicará.