11/6/10

RESUM PLE ORDINARI DEL DIA 30-04-2010 (i 3)

DECRETS D’ALCALDIA

Al Sr. Alcalde li ve ampla la democràcia municipal, en lloc de portar els temes municipals al Plenari, debatir-los i intentar consensuar amb l’oposició, es dedica a firmar decrets i a donar compte. Els decrets que ha firmat des del Plenari passat, fa tres mesos, els presenta ara. Total 40 decrets, sí, sí quaranta, no ens equivoquem.
El grup municipal Gent d’Ador al intentar preguntar o aclarir alguna qüestió dubtosa, es trobà amb la negativa del Sr. Alcalde, estava preocupat de no contestar correctament. Insistírem dient-li que ell els havia firmat i per tant tenia l’obligació de conéixer el seu contingut.
Després d’estes raons tan contundents, quedà clar i així ocorregué, que d’ara endavant no cal preguntar que el Sr. Alcalde no pensa contestar.
VISCA LA DEMOCRACIA, LA LLIBERTAT I LA TRANSPARÈNCIA.
No obstant això, nosaltres, ara i ací, explicarem aquells decrets que considerem interessen al poble. Si alguna persona està interessada en algun, que es pose en contacte amb qualsevol regidor de Gent d’Ador.
1.- Oposició Auxiliar Administratiu.
Firma la convocatòria el dia 1 de febrer, l’endemà d’haver-se celebrat el Plenari, sense dir ni pio. Ens donen la convocatòria escrita el 28 d’abril, pràcticament adjudicada i acabada.
2.- Subvencions PAMER, EMCORP, SALARI JOVE i LA DIPU ET BECA.
Són subvencions que demana tots els anys l’Ajuntament d’Ador per contractar a treballadors desocupats i que pareix ser que sols s’enteren els beneficiats. Esperem que enguany no siga així, que el Sr. Alcalde les done a conéixer amb antelació.
SI NO TENS TREBALL, VES A L’AJUNTAMENT I APUNTA’T
3.- Urbanització Carrer de Sant Vicent.
El 22 de febrer de 2.008 s’havia de finalitzar l’obra de la urbanització del Carrer de Sant Vicent.
Han passat més de dos anys i per fi, després de preguntar per aquesta obra en repetidies ocasions (Plenaris), ara el Sr. Alcalde ens sorprén firmant un decret de resolució de contracte.
4.- Noves portes Ajuntament d’Ador.
Es tracta de canviar 5 portes interiors de l’Ajuntament.
Segons la informació que disposem per les nostres averiguacions, el Sr. Alcalde ha demanat pressupost a varios fusters, també d’Ador, i ens consta que l’oferta escollida és la més interessada i cara.
Si el material és el mateix, ¿per què ha triat l’oferta més cara?
5.- Millora paisatgístic Partida Quintanes.
Al Plenari de gener de 2.010 preguntàrem:
MILLORA PAISATGÍSTICA EN PARCEL.LA URBANA DE RESIDENCIAL QUINTANES.
El Plenari celebrat el dia 24 d’abril de 2.008, punt nº9 de l’ordre del dia diu:
Executar per administració l’obra ADEQUACIÓ D’UNA AREA RECREATIVA A LA PARTIDA QUINTANES PER AL FOMENT DE DESENVOLUPAMENT LOCAL, amb un pressupost de 402.929,31 € (sense IVA.), dels quals ja s’han executat 86.206,90 €. per contrata, restant 316.722,41 € per executar, subvencionat per resolució de data 8 de novembre de 2.006 per la qual es concedeix a l’Ajuntament d’Ador una subvenció per un import de 282.051,00 €.
S’aprova executar l’obra per administració, vol dir , amb la infraestructura, recursos humans i tècnics de L’ajuntament d’Ador, per un import de 316.722,41 €.
Sr. Alcalde, si ja s’han executat 86.206,90 € per contrata. ¿Com la resolució firmada per vosté el dia 16 de desembre de 2.008 i notificada al Plenari del dia 30 de gener del 2.009 diu que el pressupost de la contrata és de 39.000 €.? ¿ Existix altra resolució que justifique la resta? Ensenye-nos-la.
Sr. Alcalde, ¿S’ha cobrat la subvenció aprovada el 8 de novembre de 2.006?
Sr. Alcalde , ¿S’ha finalitzat aquesta obra?
Sr. Alcalde , li demanem que ens facilite tota la documentació existent al respecte.
Tres mesos més tard el Sr. Alcalde ens respon:
El expediente se encuentra en las oficinas.
L’expedient el sabem , el que desconeixem és el que s’ha fet amb tants diners i si el Sr. Alcalde no contesta, ¿Què podem pensar?
Ara ens presenta un altre decret: Millora Paisatgística en partida Quintanes Fase III, El mateix títol, sols canvia la Fase III.
Demana un subvenció de 14.649 €uros.” Para cubrir los costes la mano de obra contratada conforme al programa de Planes Especiales de Empleo en Zonas Rurales Deprimidas”.
En esta legislatura no recordem que s’haja realitzat cap “Plan Especial de Empleo”. Ens hem passejat per la zona esmentada i no hem vist zona recreativa ni millora de cap classe.

Actuació inadequada del portaveu del P.P en el Plenari.

Moments abans de finalitzar el Plenari del passat mes d’abril, el portaveu del grup municipal del Partit Popular, s’alçà airadament del lloc que ocupava en la tribuna i antes d’eixir del Saló de Plens, dirigint-se al Sr. Alcalde li digué que mai més tornaria als Plenaris.
Desconeixem la causa d’este comportament. Una regidora del PP va dir que excusarem al seu company “perquè tots sabem com és Toni” ¿El Portaveu del P.P. complirà l’amenaça?


¿I de l’ obra de la plaça què ?

Volem deixar constància que en cap moment ens informàren de l’obra de la Plaça que 10 dies després de l’últim Plenari ha començat.
Ni coneixem el projecte, ni qui el paga. El pressupost aprovat del 2.010 no el contempla.
El fet és que als quatre anys d’inaugurarar l’obra de la plaça, la refem de nou, això explica com fa les coses el Sr. Alcalde.


EN CASTELLANO
:

DECRETOS DE ALCALDÍA

Al Sr. Alcalde le viene ancha la democracia municipal, en lugar de llevar los temas municipales al Plenario, debatirlos e intentar consensuar con la oposición, se dedica a firmar decretos y a dar cuenta. Los decretos que ha firmado desde el Plenario pasado, hace tres meses, los presenta ahora. Total 40 decretos, sí, sí cuarenta, no nos equivocamos.
El grupo municipal Gent d'Ador al intentar preguntar o aclarar alguna cuestión dudosa, se encontró con la negativa del Sr. Alcalde, estaba preocupado de no contestar correctamente. Insistimos diciéndole que él los había firmando y por lo tanto tenía la obligación de conocer su contenido.
Después de estas razones tan contundentes, quedó claro, y así ocurrió, que de ahora en adelante no hace falta preguntar que el Sr. Alcalde: no piensa contestar.
VIVA LA DEMOCRACIA, LA LIBERTAD Y LA TRANSPARENCIA.
No obstante, nosotros, ahora y aquí, explicaremos aquellos decretos que consideramos más interesantes. Si alguna persona está interesada en alguno, que se ponga en contacto con cualquiera concejal de Gent d'Ador.
1.- Oposición Auxiliar Administrativo.
Firma la convocatoria el día 1 de febrero, el día siguiente de haberse celebrado el Plenario, sin decir ni pío. Nos dan la convocatoria escrita el 28 de abril, prácticamente adjudicada y acabada.
2.- Subvenciones PAMER, EMCORP, SALARIO JOVEN y LA DIPU TE BECA.
Son subvenciones que pide todos los años el Ayuntamiento de Ador para contratar a trabajadores desempleados y que parece ser que sólo se enteran los beneficiados. Esperamos que este año no sea así, que el Sr. Alcalde las dé a conocer con antelación.

SI NO TIENES TRABAJO, VE Al AYUNTAMIENTO Y APÚNTATE

3.- Urbanización Calle de San Vicente.
El 22 de febrero de 2.008 se debía finalizar la obra de la urbanización de la Calle de San Vicente.
Han pasado más de dos años y por fin, después de preguntar por esta obra en repetidAs ocasiones (Plenarios), ahora el Sr. Alcalde nos sorprende firmando un decreto de resolución de contrato.
4.- Nuevas puertas Ayuntamiento de Ador.
Se trata de cambiar 5 puertas interiores del Ayuntamiento.
Según la información de que disponemos gracias a nuestros averiguaciones, el Sr. Alcalde ha pedido presupuesto a varios carpinteros, también de Ador, y nos consta que la oferta escogida es la más interesada y cara.
Si el material es el mismo, ¿por qué ha elegido la oferta más cara?
5.- Mejora paisajística partida Quintanes.
Al Plenario de enero de 2.010 preguntamos:

MEJORA PAISAJÍSTICA EN PARCEL.LA URBANA DE RESIDENCIAL QUINTANES.
El Plenario celebrado el día 24 de abril de 2.008, punto nº9 del orden del día dice:
Ejecutar por administración la obra ADECUACIÓN DE UNA ÁREA RECREATIVA A LA PARTIDA QUINTANES PARA EL FOMENTO DE DESARROLLO LOCAL, con un presupuesto de 402.929,31 € (sin IVA.), de los cuales ya se han ejecutado 86.206,90 €. por contrata, restando 316.722,41 € por ejecutar, subvencionado por resolución de fecha 8 de noviembre de 2.006 por la que se concede en el Ayuntamiento de Ador una subvención por un importe de 282.051,00 €.
Se aprueba ejecutar la obra por administración, es decir, con la infraestructura, recursos humanos y técnicos del ayuntamiento de Ador, por un importe de 316.722,41 €.
Sr. Alcalde, si ya se han ejecutado 86.206,90 € por contrata. ¿Cómo la resolución firmada por usted el día 16 de diciembre de 2.008 y notificada al Plenario del día 30 de enero del 2.009 dice que el presupuesto de la contrata es de 39.000 €.? ¿ Existe otra resolución que justifique el resto? Enséñenosla.
Sr. Alcalde, ¿Se ha cobrado la subvención aprobada el 8 de noviembre de 2.006?
Sr. Alcalde , ¿Se ha finalizado esta obra?
Sr. Alcalde , le pedimos que nos facilite toda la documentación existente al respeto.
Tres meses más tarde el Sr. Alcalde nos responde:
Le expediento se encuentra en laso oficinas.
El expediente lo sabemos, lo que desconocemos es lo que se ha hecho con tanto dinero. Y si el Sr. Alcalde no contesta, ¿Qué podemos pensar?
Ahora nos presenta otro decreto: Mejora Paisajística en partida Quintanes Fase III, El mismo título, solo cambia la Fase III.
Pide un subvención de 14.649 €uros.” Para cubrir los costes, la mando de obra contratada, conforme al programa de Planes Especiales de Empleo en Zonas Rurales Deprimidas”.
En esta legislatura no recordamos que se haya realizado ningún “Plan Especial de Empleo”. Nos hemos paseado por la zona mencionada y no hemos visto zona recreativa ni mejora de ninguna clase.

Actuación inadecuada del portavoz del P.P en el Plenario.


Momentos antes de finalizar el Plenario del pasado mes de abril, el portavoz del grupo municipal del Partido Popular, se alzó airadamente del lugar que ocupaba en la tribuna y antes de salir del Salón de Llenos, dirigiéndose al Sr. Alcalde le dijo que nunca más volvería a los Plenarios.
Desconocemos la causa de este comportamiento. Una concejala del PP dijo que excusásemos a su compañero “porque todos sabemos como es Toni” ¿El Portavoz del P.P. cumplirá la amenaza?


¿Y de la obra de la plaza qué ?
Queremos dejar constancia que en ningún momento nos informaron de la obra de la Plaza que 10 días después del último Plenario ha empezado.
Ni conocemos el proyecto, ni quién la paga. El presupuesto aprobado del 2.010 no lo contempla.
El hecho es que a los cuatro años de inaugurar la obra de la plaza, la rehacemos de nuevo, eso explica como hace las cosas el Sr. Alcalde.

1 comentari:

Anònim ha dit...

QUE VERGONYA D'ALCALDE I AJUNTAMENT QUE TENIM AL POBLE!! MENETJEN ELS NOSTRES DINERS COM SI FOREN D'ELLS.

OBLIDEN LA CONSTITUCIO I NO INFORMEN AL REST DE REGIDORS NI AL POBLE.

CANTERA IL.LEGAL, PLANTA DE FEM IL.LEGAL, TANCADA PER EL JUTGE I SENSE RECUPERAR AL DIA DE HUI LA MUNTANYA PER A TOTS, URBANANITZAR I FER PAIS POC CLARS, CONTRANTS AMB AMIGUISME, PAGOS OPACOS NO REFLETJATS AL PRESUPOST, I .....

QUIN VERGONYA D'ALCALDE!!!!