18/4/12

INTERVENCIÓ DE GENT D'ADOR AL PLENARI DEL 28/03/12


Intervenció de la regidora de Gent d'Ador al ple ordinari del dia 28 de març. La intervenció del portantveu de l'oposició va ser tan patètica i lamentable que val més no reflexar-la.

Els primers punts de l'ordre del dia no tenen cap intervenció. Cal dir que tots els punts s'aprovaren per unanimitat. 

PUNT 3     CLAVEGUERAM


Conforme al conveni signat en el seu moment per l’anterior equip de govern i l’empresa TECVASA respecte a la concessió de l’aigua potable, que volem recordar que la van donar per a 25 anys, l’empresa concessionària pot demanar la revisió dels preus que hem de pagar respecte al clavegueram.

TECVASA ha presentat en temps i forma davant l’Ajuntament d’Ador una proposta de revisió de les quotes a pagar.

Revisada aquesta proposta pel Tècnic Municipal i amb l’informe favorable del Secretari-Interventor, no ens queda més remei que aprovar aquest augment de la taxa.

La causa més important per a aquesta pujada és l’augment del cost de l’energia elèctrica, encara que volem dir que s’ha pujat un 15% per baix de l’IPC


PUNT 4    PREUS PUBLICS ESCOLETA MUNICIPAL


Com ja hem dit en diferents plenaris, l’escoleta municipal és un servei molt deficitari.

Aquest servei, té un dèficit anual d’alvoltant de 65.000€.

L’Ajuntament d’Ador, es veu obligat a intentar que aquest dèficit disminueixca considerablement.

Per al proper curs, hi han dos maneres de baixar aquest dèficit:
1.- Pujant el preu
2.- Disminuint el personal

Fins ara, el preu era de 90€/mes tot el dia i 50€/mes mig dia; però el gasto que té l’escoleta es de 6 treballadores a jornada completa (es a dir, tot el dia) i 1 treballadora a mitja jornada.

No es possible que els xiquets i les xiquetes vagen a l’escoleta bé de matí o bé de vesprada, és a dir, quant als pares els vinga bé, però el personal siga el mateix, per tant la despesa que suposa mantindre oberta l’escoleta tot el dia es dispara.

Per tot açò, hem vist convenient que per al proper curs 2012/2013, tots els alumnes que és matriculen pagaran els mateixos 90€ al mes (no pugem la taxa mensual, però serà per a tots igual), i com en totes les escoletes, pagaran una matrícula de 50€.

Aquesta matrícula ens servirà per a conèixer realment l’alumnat que tindrà l’escoleta i garantitzarà,  que tot l’alumnat  matriculat  serà realment l’oficial i que els pares pensen portar-los durant tot l’any; així podrem planificar el curs escolar 2012/2013 amb el personal necessari.


PUNT 5 ORDENANÇA REGULADORA SERVEI ESCOLETA MUNICIPAL


Aquesta ordenança és l’encarregada de reglamentar el funcionament de l’Escoleta municipal.

El reglament que s’estava utilitzant fins ara, era un reglament antic i desfasat.

El Grup Municipal Gent d’Ador, ha vist convenient i necessari la seua actualització, per tant presentem un reglament que compleix la normativa que marca la Conselleria d’Educació, i en ell està tot el referent al funcionament intern de l’escoleta; horaris, instal·lacions, mesures higièniques-sanitàries, drets i obligacions dels pares-mares o tutors, drets i obligacions del personal del Centre així com tot el referent a l’admissió de l’alumnat.

Aquest reglament està consensuat amb la Direcció de l’escoleta, recollint les aportacions que des del centre han cregut convenient.


PUNT 6  INFORME CERTIFICAT OBLIGACIONS PENDENTS PAGAMENTS



Ja varem dir en el seu dia, i que tant ens van criticar des de les files de l’oposició, quan vam informar al poble de la situació econòmica de l’Ajuntament, que el despilfarro i la nul·la gestió de l’anterior equip de govern ens abocava a una situació molt desesperada.

Tant desesperada com que el deute que hem de pagar en 10 anys és de 1.570.443,70€ a 110 proveïdors.

Fins ara, qui ho dia,  era el grup de Gent d’Ador i el corresponent informe que vam demanar al inici de la legislatura i que el grup de la oposició tant va criticar i que no van acceptar com a bó. (vaig a omitir totes les barbaritats que s’han atrevit a dir i que ara demostren que nosaltres teníem raó i que vostè continuava mentint).

Com he dit, fins ara sols ho diem nosaltres, però ara, també ho certifica el Secretari-Interventor de l’Ajuntament d’Ador.

Ens imaginem que el Partit Popular i el seu portantveu ara, no tindrà més remei que acceptar la seua incompetència davant de la gestió municipal realitzada, ara, tindran que desmentir tot el que van dir que ens havíem inventat, ara ens imaginem que no tindran més remei que donar-nos la raó.

Deguem factures des de l’any 2007 fins al 2011 i per un valor de 1.570.000€.

Si alguna cosa bona té aquest decret, és que han tret realment el deute de les institucions entre elles de l’Ajuntament d’Ador, i totes les factures que no havien pagat quant tocava.

Ací, a aquest ajuntament en tenim unes quantes, al voltant de 393, però les més importants i per a que ho sàpiguen son:

En este punt es va fer una relació de les factures més destacades, com per exemple els 8.000 € que es deuen a un restaurant de la comarca, 50.000 € que se li deuen a orquestra des del 2007, més de 200.000 € de la piscina, més de 300.000 del poliesportiu, més de mil de castells de focs d’artifici, i així fins el milió i mig llarg.

Tot açò, més les que ja hem pagat des de que estem nosaltres en el Govern, i que pugen al voltant de 65.000 €.

Per tant, i per no fer-ho mes llarg, li torne a dir, Sr. Estruch que va enganyar al poble, que ha hipotecat a l’Ajuntament d’Ador per a 10 anys mínim i que des de que està en l’oposició continua enganyant i mentint.

El que està clar es que durant 10 anys, l’Ajuntament d’Ador tindrà que pagar tots els anys una mitja de 250.000€.

L’herència que vostè ha deixa als veïns d’Ador és,

DEUTE I MÉS DEUTE.


7.- PLA D’AJUST


La responsabilitat de governar, ens obliga a aprovar un Pla d’Ajust per a pal·liar i pagar tot el deute que ha generat l’anterior govern.

Aquest Pla ens ve imposat pel Govern Central i el Reial Decret Llei 4/2012 i que s’ha de pagar o si o sí.

Açò ens obliga a enviar al Ministeri d’Hisenda les mesures, retalls i sacrificis que hem de fer per a que ens donen el crèdit per poder pagar 1.570.000€.

L’esforç que hem de fer es importantíssim, ja que cada any fins el 2022 tindrem que pagar al voltant de 244.000€ per poder tornar el préstec (si ens ho aproven)

Per a que tot açò es puga fer s’ha enfocat aquest Pla d’Ajust sense augmentar pràcticament els impostos, ja que l’IBI Urbana ja ve augmentat any rere any fins al 2016 degut a la revisió cadastral de l’anterior equip de govern, encara que es vorà en part compensat per la disminució del gravamen que va realitzar aquest equip de govern.

Per una altra banda estan les Taxes dels serveis que oferim des de l’Ajuntament, baix ningun concepte podem permitir-nos que siguen deficitaris, es a dir, que els usuaris tindran que finançar el seu cost o ens vorem obligats a prescindir d’ells.

Un altre tema es el gasto de personal.
Ja en el pressupost de 2012, teníem previst una reducció del gasto en 65.000€, però ara ens toca fer més gran esforç, reduint personal contractat i amortitzant les jubilacions dels treballadors al llarg d’estos anys.

També estem reduint gastos en:
Telèfons, gasolina, material d’oficina, energia elèctrica, cultura i festes, reparacions i conservacions, contractes externs, etc...

En definitiva, este Pla d’Ajust pretén sentar les bases econòmiques per al període 2012-2022.

Este equip de govern, velarà pel compliment d’aquest Pla d’Ajust, a través del seu seguiment i control, donant compte al Pleno en les sessions corresponents.

14/4/12

A QUIEN CORRESPONDA


Sembla que els Ajuntaments d’Ador i Palma s’han posat d’acord per a demanar els mateixos diners a la gent que va a gaudir de les seues instal·lacions esportives i han posat una mateixa quota per als que venen dels pobles veïns. D’aquesta forma, si un xiquet d’Ador vol jugar a padel en Ador, li costara el lloguer de la pista 1 euro i si vol jugar a Palma li costara 2 euros; el mateix passarà si es al contrari. Però aquesta forma de gestionar-lo te un problema que, baix el meu punt de vista, es molt greu  i es que tot allò que havien aconseguit a l’unir les escoles ( els xiquets  ja podien jugar indistintament en qualsevol poble sense que ningú els diguera res i ho feien amb total naturalitat), ara tornarem a temps passats, es a dir, els d’Ador jugaran a Ador perque es més barat i es de Palma ho faran a Palma i al final els xiquets d’Ador només jugaran amb els d’Ador i els de Palma amb els de Palma.
Jo crec que els xiquest menors d’edat d’aquestes dues poblacions, que estan tan a prop, deurien de poder gaudir  de les instal·lacions d’ambos pobles com els propis veïns. Es podrien fer uns carnets que els permitiren poder anar a un poble o a una altre com fins ara ho havien fet. I es més jo també ho ampliaria a la piscina durant l ‘estiu ja que per no pagar a l’altre poble es queden sense jugar amb els seus amics del poble del costat(que en realitat es com si fora un únic poble).
Deixem les instal·lacions esportives, al menys per al joves i menuts, gratuïtes o quasi gratuïtes i que les puguen gaudir tota la població d’Ador i Palma. Que sempre serà més el que pugam guanyar per tindre una bona relació de veïns que les Diners que Puga traure l’Ajuntament que serà MISERIA Y COMPANYIA.
Una veïna del poble.