3/11/11

LA MULTIPLICACIÓ DELS PANS I DELS PEIXOS

Els qualificatius a l'actuació del sr. Juan Vicente Estruch al plenari extraordinari on es debatia la situació econòmica de l'Ajuntament d'Ador, no poden ser altres que: patètica, mitinera, fantàstica, irreal i covard. Va aprofitar l'ocasió per tirar-se totes les flors que hi ha a les floristeries, i també les del cementeri, ara que està ple després de Tots Sants. Va començar la seua perorata contant-nos la història dels 24 anys que ha estat d'alcalde. Sense caure-li-se la cara de vergonya, digué que va heretar un deute de setanta milions de pessetes de l'anterior govern, per cert, també del PP; la llàstima és que el tio Pepe de la Carretera ja no està ací per poder-li rebatre esta afirmació. Este deute Ell el va agarrar i el va transformar en molts milers de milons de pessetes de beneficis per al poble; que va fer i desfer moltes coses, que bla, bla, bla... Això faltava, que no haguera fet res. En una època en la que Espanya va entrar en la Comunitat Europea, on els diners venien en camions, també haguera sigut cas que s'haguera gitat a dormir. Però no es tracta només del que ha fet, sinó de com s'ha fet. La gestió ha sigut deficient, no s'han sabut establir prioritats, no hi ha hagut control, ni de les despeses ni dels ingressos. Com pot ser que a l'Ajuntament se li deguen més de 800.000 euros que ja no es podran cobrar? Ací hi ha gent que no pagava els seus impostos i no passava res. I ja està bé així'? Això que eren, favors?

Una altra cosa que cridava l'atenció era que en tot moment parlava amb el JO. Jo açò, Jo allò... Mai, mai, mai, va fer cap referència a cap dels molts regidors que, en teoria, li hauran ajudat durant estos anys a governar l'Ajuntament. Açò demostra el grau de personalisme en què estava governat l'Ajuntament. Ací es fea i desfea com Ell volia, els demés no comptaven. Encara que dimitiren tots i se'l deixaren a soles, no es notaria, doncs per a Ell els demés no compten per a res. Ell es prou per a tots. Només u es pot posar les medalles.Ell viu en el mateix irrealisme que Francisco Camps, els dos són de la mateixa escola. Així els ha anat.

També ens va contar que havia transformat, igual que Jesucrist al costat del llac de Tiberiades, on va multiplicar el pa i els peixos, el patrimoni de l'Ajuntament, que constava de dos edificis vells (les cases del mestres i el vell ajuntament) en més de set mil milions de pessetes (encara compta amb pessetes). Ara, ens agradaria saber si els comptes els va fer l'any 2005, on tot estava super-revaloritzat, o en l'any 2011, on els edificis valen, si més no, la meitat del que valien fa sis o set anys.

Per acabar, el sr. Juan Vicente Estruch, en el segon torn de paruala que va tindre, va traure a relluïr les sues capacitats més baixes de polític, fruit de la més rància escola política de la dreta espanyola, com és l'atac personal. Mirant a la cara, sense veures la seua, va acusar a la regidora de GA, Tere Reig, d'haver cobrat dues vegades la subvenció de llibres escolars dels seus fills; a saber: 180 euros. La qüestió és que, com a veïna d'Ador, tenia dret a cobrar l'aportació de l'Ajuntament; per altra banda, com l'home és bomber, i pel Conveni dels bombers també tenen dret a cobrar eixa quantitat, segons el representant de l'oposició la regidora hauria d'haver fet un acte de filantropia i haver renegat de l'ajuda de l'Ajuntament, "perquè eixos 180 euros li hagueren vingut molt bé a l'Ajuntament". Lo penós d'açò és que, per al seus seguidors més radicals, que en té, i no poquets, és l'unic que quedarà del plenari. Els deutes i la mala gestió portada fins ara quedaran diluïts en 180 euros. Afortunadament nosaltres pensem que la gent d'Ador és molt més inteligent de lo que el sr. Juan Vicente Estruch es pensa, i sabrà separar la palla del gra.

El sr. alcalde, amb molt bon criteri, va dir que el plenari no era el lloc idoni per expressar atacs personals. Després va dir que, en els quatre anys que ha estat a l'oposició, mai no l'havien convocat a la Comissió de comptes, mai. Ell, en els quatre mesos que porta de governant, ja l'ha convocada dues vegades. Eixa és la diferència.

Però la vertadera multiplicació del pans i els peixos és que, els 0,30 euros que Juan Vicente Estruch ens va dir al seu programa electoral que devíem cada veí d'Ador, es van transformar en 1.501.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Possiblement hi haurà gent que li pareixerà molt malament que la regidora cobrés per dues vessants l'ajuda als llibres de text, però la veritat és que hi ha moltes empreses, a banda del consorci de bombers que també beca els fills dels seus treballadors. Només cal demanar un certificat de matriculació al centre on estudia.
D'això se'n va recordar, per criticar-ho amb mals modos, però no va dir res, per exemple, de què en legislatures anteriors, tots ells cobraven per assistir als plens, excepte, mira per on, els de GA. Segurament és que no es guanyaven el sou.
Ara, per no cobrar, no cobra ningú. No només per assistir als plens; tampoc per la feina que l'alcalde i els seus regidors i regidores estan fent pel poble. I això cal dir-ho també.
Personalment pense que tot el qui treballa té tot el dret a cobrar per la feina que fa. Però si ells ho han decidit així, ben decidit estarà.

Anònim ha dit...

Me hizo gracia Juanvi que preguntara cuánto había costado hacer la auditoria, porque, según dijo, el ayuntamiento tiene buenísimos funcionarios.
Pienso que si cuando él era alcalde hubiera admitido la colaboración de los miembros de GA y, como era su obligación, hubiese llevado las cuentas de modo trasparente y hubiese informado puntualmente de la contabilidad, no me creo que Joan hubiese contratado a nadie para conocer la situación económica.
Y luego está el secretario, quien se supone que es quien lleva las cuentas del ayuntamiento. No creo que haya ayudado mucho, y la prueba está que han tenido que recurrir a un asesor exterior.
Y por último. ¿Cómo se explica que, en pocos meses hemos pasado de ser considerados un ayuntamiento saneado, a deber 1.500 € por habitante? Que nos lo explique.

Anònim ha dit...

Segun lo que escuche a el ex-alcalde en el pleno anterior dijo,si la gente pagara lo que debe tendriamos mas dinero y aqui hay gente sentada que debe dinero,me pregunto porque no pagan.

Anònim ha dit...

Tere Reig te dret a cobrar la subvenció de llibres escolars dels seus fills perque paga els seus impostos.
Les persones que no devien de cobrar l'apotació de l'Ajuntament son totes aquelles que no han pagat impostos i tenen deutes en l'Ajuntamen. no paguen i damunt cobren,esté ha fet favors en els diners de les persones que paguem.
L'història per desgracia sempre es repiteix, ja pot ser uno roin, patètic, mentirer,tots els calificatius que li vulgues posar li caben,sempre té seguidors

Anònim ha dit...

En todo momento se ha hablado de los gastos pendientes, pero en ningún momento de lo que deben al Ayuntamiento y los fondos propios. La regidora Reig saliendo del pleno dijo: venderemos una casa, es decir, que está pensando en vender o malvender porque no tienen ni idea de gestión económica. Y a mí que me dá que están pensando en asignarse un sueldo, mucho se oye del tiempo que dedican.