11/9/07

ADOR PODRIA ALBERGAR UNA ESTACIÓ DE TRANSFERÈNCIA I PLANTA DE VALORACIÓ DE RESIDUS URBANS I INDUSTRIALS.

L’empresa Verbena S.L. ha dut a terme un dels tràmits necessaris per instal·lar-se en el polígon industrial d’Ador. Aquesta empresa ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge una sol·licitud d’autorització ambiental integrada per a instal·lar una estació de transferència i planta de valoració de RCD i de residus industrials no perillosos, amb autorització per tractar 194000 tones a l’any. Aquesta instal·lació ja ha estat rebutjada per l’Ajuntament d’Oliva degut a la pressió veïnal (diari “Levante” del dia 31/07/2007). La sol·licitud ha estat publicada al DOGV del 26 de juliol del 2007.
El projecte, pot consultar-se en la Direcció Territorial de Territori i Habitatge a València i a l’Ajuntament d’Ador, fins el 31 d’agost en que finalitza el termini d’al·legacions a l’esmentat projecte.
El grup municipal Gent d’Ador va prometre a la població informació de tot allò que passara al poble, creu que la implantació d’aquest tipus d’empreses comporten una sèrie de problemes i inconvenients:
- Ador i també Palma de Gandia suporten un tràfic molt intens de vehicles, molts d’ells de gran tonatge, per la seua travessia. Això fa inviable , que al polígon industrial d’Ador, mentre no tinga una variant als pobles, es puguen instal·lar empreses d’aquest tipus que requereixen un tràfic tan intens de camions, amb el consegüent perill i malestar per al habitants d’ambdues poblacions.
- Per altra part, aquest tipus d’empreses produeixen molta contaminació acústica i un elevat índex de contaminació a l’aire per la producció de pols, a més dels lixiviats. Això afectaria a tota la urbanització Monte Corona, molt pròxima al polígon, i a la vegetació dels horts dels voltants al polígon.
- Quan a un polígon industrial caben aquest tipus d’empreses tant molestes, solen ser excloents d’altres empreses menys contaminants i que donen més treball a la població, com poden ser fusteries, tallers d’automoció, de transformació de productes, d’investigació, etc. Això implica que altres empreses semblant a la que proposa Verbena SL, podrien instal·lar-se al polígon d’Ador .
Atenent a aquest tipus de problemàtica Gent d’Ador, com a grup municipal, ha presentat dues al·legacions , una referida al primer apartat i l’altra al segon.
Per tant els regidors d’aquest grup municipal han hagut d’estar a la guaita i en plenes vacances d’agost i festes locals han intentat informar al poble d’aquest fet. Així s’ha aconseguit que la població fera una presentació massiva d’al·legacions al projecte per a que s’inclogueren en el procés de tramitació que comporta aquesta sol·licitud d’autorització ambiental integrada per part de l’empresa Verbena a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i habitatge.