1/6/09

JA FALTA MENYS

Pareix que fóra l'altre dia i ja estem en l'equador de la legislatura. Qui ho diria! Han sigut dos anys llargs on han passat moltes coses, però que ens han tingut, al grup de Gent d'Ador, sempre al peu del canó. No ha sigut fàcil, tot el contrari, sobre tot per l'actitud lamentable, antidemocràtica i de "a l'enemic, ni aigua", practicada per l'equip de govern, que ens han ningunejat i despreciat fins a límits que han ratllat la dictadura més bananera imaginable.
Però ací ens teniu treballant sense parar, desinteressadament, per millorar una convivència deteriorada, legislatura rere legislatura, per una manera de governar, la de l'actual alcalde, que ha practicat el sectarisme d'una manera salvatge, afavorint a segons qui, segons els seus interessos i despreciant a segons qui, també segons els seus interessos. Interessos quasi personals, doncs a colp d'anys en el poder, el sr. alcalde ja confon els interessos d'ell amb els del poble, doncs s'ha cregut que el poble és d'ell, o més que d'ell, s'ha cregut que és la seua empresa de la qual ell és el director-mànager.
Gent d'Ador, pel contrari, no hem deixat que s'ens ajupira el melic i sempre hem tret cara per tot allò que hem considerat que és just i convenient per al poble. Possiblement ens haurem equivocat en algunes coses, per la qual cosa demanem perdó, però mai ha sigut la nostra intenció perjudicar ningú. Moltes han sigut les reunions de treball fetes al llarg d'estos anys, moltes vegades fins a altes hores de la matinada; fins i tot dissaptes i diumenges, on hem col·laborat tots els membres de la formació, uns més i altres menys, segons la disponibilitat de temps del moment, però ahí hem estat tots com una pinya remant sempre en la mateixa direcció. Açò ells no ho poden dir, perquè el sr. alcalde s'ho guisa i s'ho menja ell tot sol. O, a cas algú es creu que els seus regidors, llevat del d'urbanisme en assumptes puntuals, és informat de lo que passa en el poble, de lo que va a aprovar-se en un ple? Més del noranta per cent del poble diria que no. Per això funciona així de malament este poble, perquè açò és una societat anònima unipersonal on es fa i desfà el que diu el director-mànager i prou. No creguem que eixa siga la millor manera de funcionar, i més en un Ajuntament on les decisions ens afecten a tots els veïns.
Els de Gent d'Ador volem agrair als seus regidors, i en especial a Tere Reig, i com no, a l'incombustible Joan Faus, la seua tasca, que podríem qualificar de perfecta, en lo que respecta a grup de l'oposició en els plens, fent front sense cap complexe, en minoria, a una tirania que els desprecia i ninguneja en el parlament del poble. Però ells, sense acovardir-se (són conscients que valen cent-mil vegades més que ells), lluiten, no només pels seus votants, sinó per tot el poble, aportant propostes, millorant les proposades per l'equip de govern i argumentant les seues postures amb dades, trellat i equanimitat.
Falten dos anys llargs per les properes eleccions municipals. Encara hi ha molt per fer i qualsevol ajuda serà ben rebuda. Però no patiu que el grup de Gent d'Ador estarà vetlant sempre pels interessos del poble, malgrat que el sr. alcalde diguera que nosaltres no duraríem ni una rosada.