29/8/10

QUI PAGA ELS LLIBRES ESCOLARS?

La Conselleria d'Educació fa un abonament monetari, mitjançant el "bo llibre", a cada xiquet de primària, que quasi cobreix la factura dels llibres de text. Fins i tot es poden reciclar molts dels llibres de text perquè no poden canviar-se abans de 4 anys, si no és justificant la necessitat el consell escolar.
Molts dels pares utilitzen també una part del "Bo llibre" per comprar material escolar.
Però la qüestió és. Els han de resultar gratis totalment als pares els llibres que necessiten els seus fills per estudiar? - entenent per gratis el que no paguen directament la factura, però no s'enganyem, els diners del "bo llibre" els paguem indirectament amb els impostos.
Personalment opine que no, perquè al qui poc li costa, poc li dol. Els pares, i també els xiquets han de tindre cura dels llibres i de tot el material escolar perquè malauradament no són gratis, i opine que destinar els diners a la formació dels nostres xiquets i xiquetes és la millor manera d'emprar els nostres impostos. Per això la importància que s'aprofiten bé.
Per tant, si existeix el "bo llibre" de la Conselleria, com es justifica que l'alcalde destine més diners per a la compara de vots, ui¡ perdó, per a la compra de llibres?

EN CASTELLANO


La Consejería de Educación concede un adeudo monetario, mediante el "bono libro", a cada niño de primaria, que casi cubre la factura de los libros de texto. Incluso se pueden reciclar muchos de los libros de texto porque no pueden cambiarse antes de 4 años, si no es justificada la necesidad por el consejo escolar.
Muchos padres utilizan también una parte del "Bono libro" para comprar material escolar.
Pero la cuestión es: ¿les deben resultar gratis totalmente a los padres los libros que necesitan sus hijos para estudiar? - entendiendo por gratis el que no pagan directamente la factura, pero no nos engañemos, el dinero del "bono libro" lo pagamos indirectamente con los impuestos.
Personalmente opino que no, porque a quien poco le cuesta, poco le duele. Los padres, y también los niños deben tener cuidado de los libros y de todo el material escolar porque desgraciadamente no son gratis, y opino que destinar el dinero a la formación de nuestros niños y niñas es la mejor manera de emplear nuestros impuestos. Por eso la importancia que se aprovechen bien.
Por lo tanto, si existe el "bono libro" de la Conselleria, ¿cómo se justifica que el alcalde destine más dinero para la compara de votos, uy¡ perdón, para la compra de libros?