6/12/10

DIA DE DOL


El dia 6 es va celebrar a tota Espanya el dia de la Constitució, però a Ador, per obra i gràcia del senyor alcalde, Juan Vicente Estruch, esta Constitució està en la UCI amb els signes vitals plans, doncs alguns dels seus pilars fonamentals, d'una manera o d'una altra, no s'apliquen com caldria en un estat democràtic. La principal causa d'eixa manca de democràcia plena que patim al poble esdevé pel període excessivament llarg que porta la mateixa persona al capdavant d'una institució tan important com és un ajuntament (23 anys); ¿quants veïns del poble de menys de 35 anys serien capaços de recordar a un altre alcalde? Si no es té l'oportunitat de poder comparar les actuacions, les valoracions i les conclusions que s'extrauen són parcials i irreals. L'essència de la democràcia és l'alternància en el poder. No és bo que una mateixa persona estiga molt de temps governant perquè això suposa un acomodament, un estancament i una enralentització dels engranatges del poder que acaben anquilosant-se i repetint-se en un bucle que no porta a cap lloc. I més si la personalitat de l'individu que ostenta el poder és d'una vanitat i una supèrbia que el col•loquen per damunt de tots com si d'un Déu es tractara. Proves de que açò és així les tenim, desgraciadament, dia sí i dia també.
El primer dret fonamental que defensa la nostra Constitució i que al qual el senyor alcalde li ha posat una mordassa és el recollit a l'article 20.1.a (es reconeix el dret a expressar lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, escrit...), on, de forma descarada, nega la llibertat d'expressió als veïns d'Ador quan convoca els Plenaris a les onze i mitja del matí per què ningú li puga preguntar ni recriminar res de la seua gestió, doncs, com és lògic i normal, a eixes hores tothom està treballant.
El mateix article, al seu apartat d (es reconeix el dret a comunicar o rebre informació veraç..), també el fa pols quan nega, reiteradament, qualsevol tipus d'informació important al grup de Gent d'Ador, posant-li tot tipus d'entrebancs i excuses per que eixa informació no ens arribe.
Un altre dret fonamental que no existix per al senyor alcalde és el reconegut per la Constitució al seu article 14 (els espanyols són iguals davant la Llei, sense que puga prevaler discriminació alguna per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social), doncs per a ell, i això ho poden corroborar molts ciutadans del poble, a l'hora d'accedir a un lloc de treball oferits per l'ajuntament no tots partixen amb igualtat de condicions (fixeu-vos fins a quin extrem s'ha arribat que, per a cinc places de funcionaris oferides per l'ajuntament en esta legislatura, només s'han presentat unes vint persones; ¡amb quatre milions de parats! Alguna cosa falla).
És per tot això per que, malauradament, a Ador no podem celebrar com caldria un dia tan important, i si ho fem, deguem posar-nos un llaç negre en senyal de dol per la defunció de la Constitució a Ador.


EN CASTELLANO:

DIA DE DUELO

Hoy se celebra en toda España el día de la Constitución, pero en Ador, por obra y gracia del señor alcalde, esta Constitución está coja, pues algunos de sus pilares fundamentales, de una manera u otra, no se aplican como deberían en un estado democrático. Y la principal causa de esa falta de democracia plena que sufrimos en el pueblo se debe al período excesivamente largo que lleva la misma persona a la cabeza de una institución tan importante como es un ayuntamiento. La esencia de la democracia es la alternancia en el poder. No es bueno que una persona esté mucho tiempo gobernando en el mismo sitio, porque eso supone un apoltronamiento, un estancamiento y un enralentizamiento de los engranajes del poder que acaban anquilosándose y repitiéndose en un bucle que no lleva a ningún lugar. Y más si la personalidad del individuo que ostenta ese poder es de una vanidad y una soberbia que le colocan por encima de todos como si de un Dios se tratara. Pruebas de que esto es así las tenemos, desgraciadamente, día sí y día también.
El primero derecho fundamental que defiende nuestra Constitución y que el señor alcalde se pasa por ahí es el recogido al artículo 20.1.a (se reconoce el derecho a expresar libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, escrito...), donde, de forma descarada, niega la libertad de expresión a los vecinos de Ador cuando convoca los Plenarios a las once y media de la mañana para que nadie le pueda preguntar ni recriminar nada de su gestión porque, como es lógico y normal, a esas horas todo el mundo está trabajando.
El mismo artículo, en su apartado d (se reconoce el derecho a comunicar o recibir información veraz...), también lo hace polvo cuando niega, reiteradamente, cualquier tipo de información importante al grupo de Gent d'Ador, poniéndole todo tipo de trabas y excusas para que esa información no nos llegue.
Otro derecho fundamental que no existe para el señor alcalde es el reconocido por la Constitución en su artículo 14 (los españoles son iguales ante la Ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquiera otra condición o circunstancia personal o social), pues para él, y eso lo pueden corroborar muchos ciudadanos del pueblo, a la hora de acceder en un puesto de trabajo ofertado por el ayuntamiento, no todos parten con igualdad de condiciones.
Es por todo esto por lo que, desgraciadamente, en Ador no podemos celebrar como se debería un día tan importante, y si lo hacemos, debemos ponernos un lazo negro en señal de duelo por la defunción de la Constitución en Ador.

1 comentari:

Anònim ha dit...

He llegit l'opinió de la persona que escriu al blog de l'alcalde i aquesta es mostra satisfeta i feliç amb la possibilitat de la desaparició del grup municipal Gent d'Ador. Logicament aquesta és també l'opinió de l'alcalde i de tots els seus "palmeros". La desagradable tasca de control que li costa fer al grup Gent d'Ador, amb els pocs recursos amb que compta, els molesta.
Però, el que fa possible i justificable l'existència de grups com Gent d'Ador, o tinga el nom que tinga, és precisament la foscor amb que moltes vegades s'hi fan les coses des dels ajuntaments, la suposada casa de tots, per intentar donar una mica de llum a tot allò que es decideix des de la majoria que ostenta, en el nostre cas el PP, i que ens afecta a tots. I és curiós com, allí on no governa el PP, exigeix, amb tota la legimitat democràtica i legal, a l’equip de govern, la transparència i la informació que a Ador li nega als representants legítims de Gent d’Ador.
I per això, un dels problemes que Gent d'Ador està intentant solucionar amb la seua tasca és què, allò que ens afecta a tots, ho siga a tots per igual. Un canvi de 180º en l'actuació dels responables polítics de la majoria del PP a l'ajuntament faria innecessària la seua existència. Però desgraciadament no sembla eixe el canvi que s'espera.
Com en altres ocasions s'ha dit, les coses que es fan al poble es paguen amb els impostos de tots - encara que després les flors i la placa commemorativa només cita el nom de l'alcalde -
Res és gratis. S'hi fan amb diners públics, de tots, també dels qui no votem al PP - faltaria més que només votàrem un únic partit com en temps del General. I com que no són diners particulars de l'alcalde, o del PP, és precisament per això pel que té l'obligació d'informar-nos, fil per randa, de tot el que van a fer amb els diners públics, i nosaltres tenim el dret, sense haver d'exigir-li-ho, de conèixer-ho.
Quan s'asfalta un carrer, s'enderroca un edifici, s'aprova un PAI, es paga una festa, es subvenciona una agrupació, es construeix un edifici públic, es paga un berenar a les ames de casa o els jubilats, es contracta unes persones a càrrec de l'erari públic, la Diputació o el Consell ens subvenciona qualsevol actuació..., s'hi fa amb diners públics, i per tant, es té l'obligació de la transparència i la informació pública.
Aquesta manera de procedir, hauria de ser la normal i comú en tots els polítics que tenen el mandat popular de gobernar-nos. El contrari, els inhabilita per a dirigir el destí dels veïns i veïnes d’Ador.