29/12/10

¿EL AYUNTAMIENTO DE ADOR IMPLICADO EN EL CASO GÜRTEL?

Antonio Pedreira, juez del caso Gürtel: “A ver Gutiérrez, que aquí hay que investigar en unos cuantos ayuntamientos. ¿Está preparado para tomar nota?
Gutiérrez, secretario del juez: Sí, señor. Cuando quiera.
Juez: Los ayuntamientos a los que quiero que mande un requerimiento son los de Logroño, Soria, Zaragoza y Ador. ¿Ador, dónde coño está Ador?
Secretario: Ahora lo busco, que yo tampoco lo sé.
Juez: Que te apuestas que está en…
Secretario: Valencia, está en la provincia de Valencia.
Juez: Valencia, claro, ¿dónde coño si no iba a estar?
(Reproducción casi fehaciente de cómo aparece el nombre de Ador en el caso Gürtel)

La noticia ha saltado hoy a los medios de comunicación: el municipio de Ador ha aparecido relacionado con el caso Gürtel de corrupción atribuido al PP. Por el momento lo que ha hecho el juez Pedreira, encargado del caso, ha sido pedir información al Ayuntamiento de Ador para que le de informes sobre 18 empresas con las que ha contratado el Ayuntamiento y que presuntamente están relacionadas con la trama de corrupción.
Para más información, podéis seguir los enlaces siguientes:
http://www.elpais.com
http://www.gsmspain.com
http://www.lavozdeasturias.es/
http://www.publico.es/
http://www.20minutos.es/

Estad atentos a la prensa comarcal porque posiblemente mañana ya se sepan más datos, sobre todo de las empresas investigadas.

27/12/10

¿REGAL DE NADAL O PROPAGANDA ELECTORAL?

Ahir i hui hem rebut varis “regals”, per banda de l’Ajuntament, una planta, un calendari i algunes postals de felicitacions de Nadal (que per cert sembla no adonar-se’n o no voler adonar-se’n que aquest país està en crisi i que s’han hagut que retallar despeses d’una forma dramàtica a tot l’estat, fins i tot la gent no té ni paro, però ací, de moment i fins que no passen les eleccions d’això res) . Les postals amb paper molt bo i el calendari amb muntó de fotografies, sense reparar en despeses.
Em pose a escriure perquè m’ha cridat molt l’atenció el calendari, ja que si el mireu sense endinsar-vos un poc més enllà, corregueu el perill de caure directament en la trampa que us han preparat i no adonar-vos de quina es realment la intenció que hi ha darrere , amb l’excusa de fer-vos un regal de Nadal . Així podeu veure que amb els diners de tots nosaltres, el Sr Alcalde manipula els nostres pensaments i sentiments, o els recondueix cap on ell vol de cara a guanyar les pròximes eleccions. Si mireu el calendari un poc més profundament, podeu veure que:
- Apareix una antena que res té a veure amb els Nadals ni amb la imatge del nostre poble, la seua missió es recordar-nos que “gràcies al nostre alcalde el poble de Ador té una antena”.Antena que si recordeu va posar en el últim moment abans de l’apagament analògic.
- El Sr Alcalde participant a la festa dels moros i cristians. Amb tanta gent que va participar i amb tantes fotos en les que ix ell, donada la seua condició de polític, no haguera segut més galant que hagueren aparegut uns altres?, o és que hi ha alguna cosa subliminal en tot això.
- La gent que porta la Mare de Deu, en la seua majoria són de les línies del seu partit. El comentari anterior també serviria per a aquest últim, en tanta gent que participa a la processó apareixen eixos i no uns altres.
- Como no, ixen les flamants pistes esportives(que tants diners ens han costat) la piscina municipal I el Gran Prix (que no sé que te que veure ací i més quan ja fa 2 anys). Tot això gràcies al Sr Alcalde, ens fa recordar i interioritzar.
Tot això em sembla perfecte per a encapsalar el llibre de propaganda del seu partit, però que res té a veure amb el Nadal. I més pagant-ho amb els diners del poble. Per això no repara en despeses,ni en fotografia, ni en enquadernació(encara que a lo millor ho fa per a que funcione alguna empresa d’ imprempta que té el poble).
Y per acabar, només dir que a les fotografies tan sols ens presenta la cara que ens interessa, i si no, fixeu-vos a la foto paisatgística del poble que no apareix la muntanya del Collao i en la panoràmica del padel on no es veu on està fet, si no soles les pistes.

25/12/10

BON NADAL


Gent d'Ador, sense plantes, ni cares postals ni calendaris subliminals en temps de greu crisi econòmica, humilment desitja a tots els veïns d'Ador, que passeu uns Bons Nadals en companyia de qui més estimeu.

18/12/10

REFLEXIONS

Ja queda poc de temps per a que comence la pròxima campanya electoral i les eleccions , tant a nivell autonòmic com local.
Crec que durant el temps que ens queda hauríem de reflexionar a propòsit de qui es mereix més el nostre vot o si deguem o no votar.
La veritat és que tots estem fets un embolic davant de tota aquesta política “verborreica” a la que estem sotmesos per la crisi i per l’interés ,per banda d’alguns polítics, de seguir vivint de la política. Si entrem en campanya sense haver-nos parat a pensar sobre tot el què està ocorrent a la nostra societat , correm el risc de deixar-nos portar per les apariències, sense veure realment el que pot hi haure darrere dels diferents programes electorals , ja que tots ens presenten una bona idea del que podrien convertir-se els nostres pobles. Però per a poder fer aquesta reflexió, és important estar informats i preocupats pel que passa al nostre voltant, i no només pel que em passa a mi, ja que la societat la formem tots i els interessos individuals no ens porten a cap de lloc que no siga un carreró sense eixida. (Aquesta crisis ha estat provocada precisament per la búsqueda d’interessos individuals, de tipus econòmic, disfressats d’interessos comuns).
A aquestes altures, ja no sabem qui diu la veritat, ni tan sols si existeix una única veritat. Ens n’adonem que de totes les bandes van eixint personatges que, emparats amb el benestar comú…, han anat omplint-se la butxaca .
Però no podem consentir que destrossen tot allò que durant generacions s’ha lluitat per a que puguérem tindre una vida més digna, més justa i més igualitària, i de tots la democràcia, pense, que és la millor. Per tant és el nostre deure treballar per a que no es destruixca, exigint als nostres dirigents que siguen sensats, que lluiten pel benestar dels nostres pobles (de debò), que tinguen principis i que ho demostren, i si no es així, retirar-los el nostre vot i la nostra confiança. Però no hem de deixar de votar, el futur dels nostres fills/es està en joc.
Doncs a mi m’agradaria obrir un xicotet espai a aquest blog on poder mostrar les reflexions d’alguns de nosaltres a propòsit del que ocorre a aquest poble i així poder sopesar els pros i contres de la política portada a terme per aquest alcalde. Crec que entre tots podem ajudar-nos a l’hora d’efectuar el nostre vot. Cal primer que res, pegar una mirada crítica al nostre voltant .
Per al meu parer com aspectes positius d’aquesta política, en els últims 4 anys ressaltaria:
- Reformes i ampliació de l’escoleta.
- Reformes i ampliació a la casa dels joves.
- Reformes al poliesportiu municipal.
- Obertura d’una piscina municipal climatitzada.
I com aspectes negatius;
- Una inversió molt gran de diners per a un poble molt menut que no sabem on ens pot fer arribar.

- No s’ha pogut utilitzar la casa dels joves en 3 anys ni s’ha organitzat activitats per als jovens.
- No s’ha pogut utilitzar el poliesportiu durant 5 anys a més d’ haver sigut excessiu el seu cost per al poble, per les modificacions que s’han fet per la mala ubicació d’aquest.
- Hem estat patint 4 anys de sorolls de camions i de pols i només tenim una muntanya totalment destrossada.
- Un polígon industrial on no s’ha ubicat cap magatzem en més de 15 anys.
- Falta de neteja al poble, exceptuant algun carrer més cèntric i amb dates properes a les eleccions.
- Una política urbanística pels especuladors i no pels interessos del poble ni dels seus ciutadans.
- Carrers sense acabar i amb un estat lamentable(baix de l’ermita),voreres trencades i falta de alquitranar.
- Unes terres que no sabem massa bé com utilitzar-les; si seguir plantant tarongers, si deixar-los perdre...
- Una escola pública que no sabem com ,quan ,ni on es farà .
- Un poble on l’estètica brilla per la seua absència. Places ocupades per cotxes. Voreres destrossades i inacabades. Parcs descuidats.
- Un Alcalde absolutista que té el poder absolut i no compta amb ningú ni tant sols amb la resta de concejals seus, que com podem veure als plens, no saben ni de qué es parla.
A aquest poble no s’han tingut en compte els interessos generals, si més no, tan sols els d’uns quants. Ens han tapat els ulls amb grans obres faraòniques tretes de subvencions i donades per amiguismes polítics. Però jo crec que la persona que mana no és bona organitzant, no té una idea de poble basada en els interessos col•lectius, en el benestar, en l’estètica, en com encaminar l’economia, com reconduir als joves,… Només capta idees i diners pensant en la seua pròpia subsistència com a governant.
Aquesta és només la meua versió i, de segur que hi han altres diferents. Jo us anime a deixar-les i a reflexionar sobre el que cadascú pensa.

17/12/10

SI VOLEU PREGUNTAR AL PLE

Vos recordem que pròximament es convocarà un nou ple ordinari. Com sabeu, és l'única ocasió que teniu d'assabentar-vos del que realment vos interessa. Aleshores, si teniu alguna pregunta que fer a l'equip de govern, feu-nos-la arribar el més aviat possible per a que nosaltres la puguem traslladar al ple. Envieu-nos-les a qualsevol de les nostres adreces de correu electrònic: gentdador@hotmail.com gentdador@gmail.com


EN CASTELLANO:

Os recordamos que próximamente se convocará un nuevo pleno ordinario. Como sabéis es la única ocasión que tenéis de saber lo que realmente os interesa. Por tanto, si tenéis alguna pregunta que hacer al equipo de gobierno, hacédnosla llegar lo más pronto posible para que nosotros la podamos trasladar al pleno. Enviádnoslas a cualquiera de nuestras direcciones de correo electrónico: gentdador@hotmail.com gentdador@gmail.com

13/12/10

LO PÚBLIC

He llegit l'opinió de la persona que escriu al blog de l'alcalde i aquesta es mostra satisfeta i feliç amb la possibilitat de la desaparició del grup municipal Gent d'Ador. Logicament aquesta és també l'opinió de l'alcalde i de tots els seus "palmeros". La desagradable tasca de control que li costa fer al grup Gent d'Ador, amb els pocs recursos amb que compta, els molesta.
Però, el que fa possible i justificable l'existència de grups com Gent d'Ador, o tinga el nom que tinga, és precisament la foscor amb que moltes vegades s'hi fan les coses des dels ajuntaments, la suposada casa de tots, per intentar donar una mica de llum a tot allò que es decideix des de la majoria que ostenta, en el nostre cas el PP, i que ens afecta a tots. I és curiós com, allí on no governa el PP, exigeix, amb tota la legimitat democràtica i legal, a l’equip de govern, la transparència i la informació que a Ador li nega als representants legítims de Gent d’Ador.
I per això, un dels problemes que Gent d'Ador està intentant solucionar amb la seua tasca és què, allò que ens afecta a tots, ho siga a tots per igual. Un canvi de 180º en l'actuació dels responables polítics de la majoria del PP a l'ajuntament faria innecessària la seua existència. Però desgraciadament no sembla eixe el canvi que s'espera.
Com en altres ocasions s'ha dit, les coses que es fan al poble es paguen amb els impostos de tots - encara que després les flors i la placa commemorativa només cita el nom de l'alcalde -
Res és gratis. S'hi fan amb diners públics, de tots, també dels qui no votem al PP - faltaria més que només votàrem un únic partit com en temps del General. I com que no són diners particulars de l'alcalde, o del PP, és precisament per això pel que té l'obligació d'informar-nos, fil per randa, de tot el que van a fer amb els diners públics, i nosaltres tenim el dret, sense haver d'exigir-li-ho, de conèixer-ho.
Quan s'asfalta un carrer, s'enderroca un edifici, s'aprova un PAI, es paga una festa, es subvenciona una agrupació, es construeix un edifici públic, es paga un berenar a les ames de casa o els jubilats, es contracta unes persones a càrrec de l'erari públic, la Diputació o el Consell ens subvenciona qualsevol actuació..., s'hi fa amb diners públics, i per tant, es té l'obligació de la transparència i la informació pública.
Aquesta manera de procedir, hauria de ser la normal i comú en tots els polítics que tenen el mandat popular de gobernar-nos. El contrari, els inhabilita per a dirigir el destí dels veïns i veïnes d’Ador.
(Comentari aparegut al blog)

EN CASTELLANO:

He leído la opinión de la persona que escribe en el blog del alcalde y ésta se muestra satisfecha y feliz con la posibilidad de la desaparición del grupo municipal Gent d'Ador. Lógicamente ésta es también la opinión del alcalde y de todos sus "palmeros". La desagradable tarea de control que le cuesta hacer al grupo Gent d'Ador, con los pocos recursos con que cuenta, les molesta.
Sin embargo, el que hace posible y justificable la existencia de grupos como Gent d'Ador, o tenga el nombre que tenga, es precisamente la oscuridad con que muchas veces se hacen las cosas desde los ayuntamientos, la supuesta casa de todos, por intentar dar un poco de luz a todo lo que se decide desde la mayoría que ostenta, en nuestro caso el PP, y que nos afecta a todos. Y es curioso como, allí donde no gobierna el PP, exige, con toda la legimidad democrática y legal, al equipo de gobierno, la transparencia y la información que en Ador le niega a los representantes legítimos de Gent d'Ador.
Y por ello, uno de los problemas que Gent d'Ador está intentando solucionar con su tarea es que, lo que nos afecta a todos, lo sea a todos por igual. Un cambio de 180º en la actuación de los responsables políticos de la mayoría del PP en el ayuntamiento haría innecesaria su existencia. Pero desgraciadamente no parece ese el cambio que se espera.
Como en otras ocasiones se ha dicho, las cosas que se hacen en el pueblo se pagan con los impuestos de todos - aunque después las flores y la placa conmemorativa sólo cite el nombre del alcalde -
Nada es gratis. Todo se hace con dinero público, de todos, también de quienes no votamos al PP - faltaría más que solo votáramos a un único partido como en tiempos del General-. Y como no son dinero particular del alcalde, o del PP, es precisamente por eso por el que tiene la obligación de informarnos, punto por punto, de cuanto van a hacer con el dinero público, y nosotros tenemos el derecho, sin deber exigírselo, de conocerlo.
Cuando se asfalta una calle, se derriba un edificio, se aprueba un PAI, se paga una fiesta, se subvenciona una agrupación, se construye un edificio público, se paga una merienda a las amas de casa o los jubilados, se contrata unas personas a cargo del erario público, la Diputación o el Consejo nos subvenciona cualquier actuación..., se hace con dinero público, y por lo tanto, se tiene la obligación de la transparencia y la información pública.
Esta manera de proceder, debería ser la normal y común en todos los políticos que tienen el mandato popular de gobernarnos. Lo contrario, los inhabilita para dirigir el destino de los vecinos y vecinas de Ador.
(Comentario aparecido en el blog)

6/12/10

DIA DE DOL


El dia 6 es va celebrar a tota Espanya el dia de la Constitució, però a Ador, per obra i gràcia del senyor alcalde, Juan Vicente Estruch, esta Constitució està en la UCI amb els signes vitals plans, doncs alguns dels seus pilars fonamentals, d'una manera o d'una altra, no s'apliquen com caldria en un estat democràtic. La principal causa d'eixa manca de democràcia plena que patim al poble esdevé pel període excessivament llarg que porta la mateixa persona al capdavant d'una institució tan important com és un ajuntament (23 anys); ¿quants veïns del poble de menys de 35 anys serien capaços de recordar a un altre alcalde? Si no es té l'oportunitat de poder comparar les actuacions, les valoracions i les conclusions que s'extrauen són parcials i irreals. L'essència de la democràcia és l'alternància en el poder. No és bo que una mateixa persona estiga molt de temps governant perquè això suposa un acomodament, un estancament i una enralentització dels engranatges del poder que acaben anquilosant-se i repetint-se en un bucle que no porta a cap lloc. I més si la personalitat de l'individu que ostenta el poder és d'una vanitat i una supèrbia que el col•loquen per damunt de tots com si d'un Déu es tractara. Proves de que açò és així les tenim, desgraciadament, dia sí i dia també.
El primer dret fonamental que defensa la nostra Constitució i que al qual el senyor alcalde li ha posat una mordassa és el recollit a l'article 20.1.a (es reconeix el dret a expressar lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, escrit...), on, de forma descarada, nega la llibertat d'expressió als veïns d'Ador quan convoca els Plenaris a les onze i mitja del matí per què ningú li puga preguntar ni recriminar res de la seua gestió, doncs, com és lògic i normal, a eixes hores tothom està treballant.
El mateix article, al seu apartat d (es reconeix el dret a comunicar o rebre informació veraç..), també el fa pols quan nega, reiteradament, qualsevol tipus d'informació important al grup de Gent d'Ador, posant-li tot tipus d'entrebancs i excuses per que eixa informació no ens arribe.
Un altre dret fonamental que no existix per al senyor alcalde és el reconegut per la Constitució al seu article 14 (els espanyols són iguals davant la Llei, sense que puga prevaler discriminació alguna per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social), doncs per a ell, i això ho poden corroborar molts ciutadans del poble, a l'hora d'accedir a un lloc de treball oferits per l'ajuntament no tots partixen amb igualtat de condicions (fixeu-vos fins a quin extrem s'ha arribat que, per a cinc places de funcionaris oferides per l'ajuntament en esta legislatura, només s'han presentat unes vint persones; ¡amb quatre milions de parats! Alguna cosa falla).
És per tot això per que, malauradament, a Ador no podem celebrar com caldria un dia tan important, i si ho fem, deguem posar-nos un llaç negre en senyal de dol per la defunció de la Constitució a Ador.


EN CASTELLANO:

DIA DE DUELO

Hoy se celebra en toda España el día de la Constitución, pero en Ador, por obra y gracia del señor alcalde, esta Constitución está coja, pues algunos de sus pilares fundamentales, de una manera u otra, no se aplican como deberían en un estado democrático. Y la principal causa de esa falta de democracia plena que sufrimos en el pueblo se debe al período excesivamente largo que lleva la misma persona a la cabeza de una institución tan importante como es un ayuntamiento. La esencia de la democracia es la alternancia en el poder. No es bueno que una persona esté mucho tiempo gobernando en el mismo sitio, porque eso supone un apoltronamiento, un estancamiento y un enralentizamiento de los engranajes del poder que acaban anquilosándose y repitiéndose en un bucle que no lleva a ningún lugar. Y más si la personalidad del individuo que ostenta ese poder es de una vanidad y una soberbia que le colocan por encima de todos como si de un Dios se tratara. Pruebas de que esto es así las tenemos, desgraciadamente, día sí y día también.
El primero derecho fundamental que defiende nuestra Constitución y que el señor alcalde se pasa por ahí es el recogido al artículo 20.1.a (se reconoce el derecho a expresar libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, escrito...), donde, de forma descarada, niega la libertad de expresión a los vecinos de Ador cuando convoca los Plenarios a las once y media de la mañana para que nadie le pueda preguntar ni recriminar nada de su gestión porque, como es lógico y normal, a esas horas todo el mundo está trabajando.
El mismo artículo, en su apartado d (se reconoce el derecho a comunicar o recibir información veraz...), también lo hace polvo cuando niega, reiteradamente, cualquier tipo de información importante al grupo de Gent d'Ador, poniéndole todo tipo de trabas y excusas para que esa información no nos llegue.
Otro derecho fundamental que no existe para el señor alcalde es el reconocido por la Constitución en su artículo 14 (los españoles son iguales ante la Ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquiera otra condición o circunstancia personal o social), pues para él, y eso lo pueden corroborar muchos ciudadanos del pueblo, a la hora de acceder en un puesto de trabajo ofertado por el ayuntamiento, no todos parten con igualdad de condiciones.
Es por todo esto por lo que, desgraciadamente, en Ador no podemos celebrar como se debería un día tan importante, y si lo hacemos, debemos ponernos un lazo negro en señal de duelo por la defunción de la Constitución en Ador.