16/6/07

ACTE D'INVESTIDURA



Hui ha segut el dia on s'han fet els actes d'investidura dels alcaldes a tota Espanya. Un acte molt important ja que és el punt de partida de la nova legislatura que durant els propers quatre anys ens portarà fins les noves eleccions municipals.
Per desgracia pareix que ací no es té per un acte tan important ja que apenes si hi havien una trentena de persones, contant els propis regidors i els funcionaris que hi havien. A més a més han faltat a l'acte dos regidors que haurien d'haver pres possessió del seu càrrec. Possiblement tampoc s'havien assabentat que hui era l'acte de presa de possessió de les seues actes de regidors, a l'igual que la majoria del poble, doncs no s'ha anunciat pels altaveus del poble, cosa incompressible, que un acte tan important no s'haja anunciat com un band quan tot el poble hauria d'haver assistit i participat, perquè en el fons ha sigut un acte prou bonic.
L'acte ha començat amb el relat per part del secretari de l'Ajuntament dels resultats de les eleccions passades. Després s'ha constituït la mesa amb el propi secretari, el regidor entrant més vell i el més jove. Seguidament s'ha passat a jurar o prometre la Constitució per tots i cadascú dels nou regidors per a posteriorment passar a la votació per a elegir a l'alcalde. Havera estat graciós que el regidor que ha faltat de Gent d'Ador no haguera faltat i s'havera empatat la votació, però bé. Evidentment ha eixit elegit el cap de llista del PP. Tot seguit s'ha proclamat l'alcalde i ha sigut el torn dels discursos.
El primer en parlar ha sigut Valentin Gregori, cap de llista de Gent d'Ador. Menys mal que no portava res preparat. El discurs ha sigut ponderat, respectuós, equilibrat, culte, intel.ligent. En acabar tot el món (menys una persona, tot hi ha que dir-ho, i això que hi havia gent tant d'una opció com de l'altra) han arrancat amb un fort i sincer aplaudiment, rendits a les evidències clares exposades per Valentin.
En segon lloc ha parlat l'alcalde. En un esforç diplomàtic ha agafat al vol els plantejaments presentats per Valentin i s'ha oferit per a dialogar en aquelles coses importats per al poble (des d'ací confiem que així siga). Després s'ha limitat a llegir uns folis on l'únic que hi havia era una relació de tot el que s'ha fet durant esta legislatura passada, "acomplint-se tots i cadascú dels punts presentats en el programa de la legislatura passada i inclòs, més coses", (com per exemple la carretera de Villalonga. Vaja, però això no ho ha fet la Diputació de València?, doncs no, ho ha fet l'Ajuntament d'Ador, ni tan sols ha col.laborat el de Villalonga pel que es veu) per a seguidament fer una relació de totes les coses que es faran en l'actual legislatura. El final del discurs ha sigut un intent líric de manifestar la grandiositat i importància del poble d'Ador amb paraules com que Ador té que ser el millor poble de la Safor i de la Comunitat Valenciana, bla, bla, bla; per desgràcia s'ha quedat en un intent. En acabar ha arrancat uns febles aplaudiments, de totes les parts (excepte dues persones, també ho direm), que han posat en evidència la qualitat dels dos discursos. Després el Secretari ha donat per finalitzat l'acte i tots ens hem anat a casa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em va encatar el discurs de Valentín.