26/6/07

NOVA TELEVISIÓ


Per fi podem veure la televisió com cal, clara i transparent, sense interferències i amb abundància de canals. S'enrecordeu l'any passat per ara que es feia el Mundial de Futbol a Alemanya? Com que el feien en La Sexta i ací no la teníem sintonitzada en el nostre esplendorós i majestuós repetidor de l'Ermita, només podíem veure els partits de la selecció espanyola, i gràcies; entre altres molts exemples. Però açò s'ha acabat, l'era de la incomunicació televisiva ha arribat a la seua fi. Però no és gràcies al nostre esplendorós i majestuós repetidor de l'Ermita que s'ha reconvertit en un prodigi de la tècnica audiovisual via satèl.lit i "hasta el infinito y má allá", no, si ara podem veure la televisió en condicions és gràcies a Palma de Gandia, el nostre benvolgut veí, que també farts de viure en la més absoluta incomunicació televisiva en ple segle XXI, ha decidit desmarcar-se i posar un repetidor com Déu mana, amb TDT (Televisió Digital Terrestre) on s'agafen més de 25 canals de televisió amb una qualitat d'imatge i so espectacular, si la comparem amb la que emet el nostre esplendorós i majestuós repetidor de l'Ermita.
Per poder veure la TDT cal comprar un descodificador. En Carrefour, i no és per fer propaganda, hi ha un que val 29 € i que l'hem provat i funciona a les mil meravelles.
I ara cal plantejar-nos una pregunta: per què hem estat tant de temps sense poder veure la televisió en condicions? Segons una valoració feta per aquest grup, la resposta més clarificadora és: perquè a algú no li interessava que es veren les cadenes comarcals, no fora que a la gent lip pogueren arribar informacions intoxicades i intoxicadores, doncs ja ho diu el proverbi: "la informació és poder" i nosaltres afegim; "i la desinformació també".
Ara només cal pensar en què fer amb el nostre esplendorós i majestuós repetidor de l'Ermita, perquè com a repetidor val més jubilar-lo. Des d'ací proposem un concurs:
Idees per a aprofitar d'alguna manera l'esplendorós i majestuós repetidor de l'Ermita. Envia'ns la teua proposta a gentdador@mixmail. com. Ja pensarem quin premi li donem al guanyador.

23/6/07

PRÒXIMES CURSES

Gent d'Ador obri una nova secció d'atletisme on anirem informant de les curses que es projecten prop del poble. Per de prompte les programades són les següents:


DATA / POBLACIÓ / HORA / DISTÀNCIA
-23 de juny / Real de Gandia / 19.00 h / 8.500 m
-30 de juny / Villalonga / 19.30 h / 8.000 m
-30 de juny / Miramar / 19.30 h / 10.000 m
-7 de juliol / Xeresa / 19.30 h / 9.200 m
14 de juliol / Alzira / 19.30 h / 8.000 m
25 de juliol / Simat de la Valldigna / 20.00 h / 8.700 m

20/6/07

ANIMAT A PARTICIPAR

L'agrupació independent Gent d'Ador es transforma des d'ara en una plataforma cívica per tal de relacionar les persones del poble d'Ador que mostren inquietuds per la ciència, les arts, la cultura, l'economia, la natura, els esports, la distribució de l'oci, i en general pels problemes del món actual, amb especial referència al poble d'Ador.
La nostra finalitat és crear un fòrum on les inquietuds dels components es posen de manifest i des d'on s'asssenyalen actituds que puguen portar-nos, d'una part, a realitzar-nos com a persones, i d'altra a aconseguir un món més equitatiu, tolerant, solidari, just, i amb respecte per la natura.
Com déiem en la presentació, no volem que el blog siga només un lloc on poder acudir per a assabentar-se de què és el que passa "políticament" al poble. Volem que també siga un lloc d'encontre cultural, esportiu i social. Tots aquells que vullgueu, i ací també incloguem a totes les associacions del poble i a les festes, podeu anunciar les vostres activitats que aneu a realitzar com si fos un tauler d'anuncis, doncs d'una forma quasi automàtica arribarà a gran part de la població.
Volem proposar-vos algunes seccions que podeu anar completant amb les vostres aportacions:
Per exemple podríem fer una secció (en el blog s'anomenen etiquetes) de futbol; una altra d'atletisme; ara que anem a tindre una ¿piscina coberta?, una secció de natació; podeu fer fitxes dels llibres que llegiu per a recomanar-los-els o no als altres, o de pel.lícules que haveu vist; també podríem fer una secció de fotografies del poble, ací recomanem que el tamany de les fotos no siga superior a 30 KB, encara que es perda un poc de definició, per a no ralentitzar la descàrrega de la pàgina; també una secció d'anuncis on podeu anunciar les activitats que es vagen desenvolupant en el poble; una altra podria ser de contes i relats, tant infantils com per a gent més major; també seria interessant una secció amb anècdotes de la gent del poble, que al cap i a la fi conformen l'historia xicoteta de la gent d'Ador. Qualsevol cosa que se vos ocórrega i que cregueu que puga tindre algun interés per a les persones que conformem aquesta comunitat, no dubteu en fer-nos-ho saber. També podeu enviar-nos aquells enllaços que trobeu molt interessants per que la resta de la gent els puga visitar. Només demanen dues coses: respecte i bona educació.

16/6/07

ACTE D'INVESTIDURA



Hui ha segut el dia on s'han fet els actes d'investidura dels alcaldes a tota Espanya. Un acte molt important ja que és el punt de partida de la nova legislatura que durant els propers quatre anys ens portarà fins les noves eleccions municipals.
Per desgracia pareix que ací no es té per un acte tan important ja que apenes si hi havien una trentena de persones, contant els propis regidors i els funcionaris que hi havien. A més a més han faltat a l'acte dos regidors que haurien d'haver pres possessió del seu càrrec. Possiblement tampoc s'havien assabentat que hui era l'acte de presa de possessió de les seues actes de regidors, a l'igual que la majoria del poble, doncs no s'ha anunciat pels altaveus del poble, cosa incompressible, que un acte tan important no s'haja anunciat com un band quan tot el poble hauria d'haver assistit i participat, perquè en el fons ha sigut un acte prou bonic.
L'acte ha començat amb el relat per part del secretari de l'Ajuntament dels resultats de les eleccions passades. Després s'ha constituït la mesa amb el propi secretari, el regidor entrant més vell i el més jove. Seguidament s'ha passat a jurar o prometre la Constitució per tots i cadascú dels nou regidors per a posteriorment passar a la votació per a elegir a l'alcalde. Havera estat graciós que el regidor que ha faltat de Gent d'Ador no haguera faltat i s'havera empatat la votació, però bé. Evidentment ha eixit elegit el cap de llista del PP. Tot seguit s'ha proclamat l'alcalde i ha sigut el torn dels discursos.
El primer en parlar ha sigut Valentin Gregori, cap de llista de Gent d'Ador. Menys mal que no portava res preparat. El discurs ha sigut ponderat, respectuós, equilibrat, culte, intel.ligent. En acabar tot el món (menys una persona, tot hi ha que dir-ho, i això que hi havia gent tant d'una opció com de l'altra) han arrancat amb un fort i sincer aplaudiment, rendits a les evidències clares exposades per Valentin.
En segon lloc ha parlat l'alcalde. En un esforç diplomàtic ha agafat al vol els plantejaments presentats per Valentin i s'ha oferit per a dialogar en aquelles coses importats per al poble (des d'ací confiem que així siga). Després s'ha limitat a llegir uns folis on l'únic que hi havia era una relació de tot el que s'ha fet durant esta legislatura passada, "acomplint-se tots i cadascú dels punts presentats en el programa de la legislatura passada i inclòs, més coses", (com per exemple la carretera de Villalonga. Vaja, però això no ho ha fet la Diputació de València?, doncs no, ho ha fet l'Ajuntament d'Ador, ni tan sols ha col.laborat el de Villalonga pel que es veu) per a seguidament fer una relació de totes les coses que es faran en l'actual legislatura. El final del discurs ha sigut un intent líric de manifestar la grandiositat i importància del poble d'Ador amb paraules com que Ador té que ser el millor poble de la Safor i de la Comunitat Valenciana, bla, bla, bla; per desgràcia s'ha quedat en un intent. En acabar ha arrancat uns febles aplaudiments, de totes les parts (excepte dues persones, també ho direm), que han posat en evidència la qualitat dels dos discursos. Després el Secretari ha donat per finalitzat l'acte i tots ens hem anat a casa.

5/6/07

PRESENTACIÓ

Gent d'Ador és un grup de persones vinculades totalment al poble d'Ador, que deixa de costat ideologies, per dur endavant un projecte que tinga continuïtat en el temps, progressista i il.lusionador, per tal d'aconseguir un poble modern, pròsper i amb una excel.lent qualitat de vida.
Així és com el grup Gent d'Ador ens presentàvem en el full informatiu que repartirem per tot el poble i on també s'exposava el programa electoral que preteníem portar endavant. Però bé, les eleccions han passat i no hem aconseguit abastar allò per lo que tant havíem treballat, es a dir, l'alcaldia del poble. Però açò no canvia res de lo expressat en el primer paràgraf, es a dir, el grup Gent d'Ador continua unit, amb més ganes i més fort, per a fer una tasca digna de tota aquella gent del poble que ha confiat en nosaltres i a la que li volem agrair des d'ací el seu suport, i a la que li diguem que no els anem a fallar. Durant el pròxims quatre anys estarem en l'oposició, i des d'allí farem tot el que estiga en les nostres mans i més si es precís per que les coses es facen en este poble com cal. Anem a fer una oposició dura, coherent amb els nostres plantejaments, i constructiva, on deu anar tot fil per randa i on no anem a deixar que ningú faça el que li done la real gana.
Com tots sabeu, una de les principals mancances d'este poble és la informació que arriba als ciutadans de part de l'Ajuntament, unes vegades escassa i d'altres distorsionada o manipulada. És per això que hem decidit obrir esta bitàcora o blog en internet, per que tota la informació que puguem recollir en l'Ajuntament us arribe directament, sense cap filtre ni manipulació. Este era un dels principals lemes del nostre projecte, la transparència, així com la informació i el diàleg.
Però no volem que el blog siga només un lloc on vindre a informar-se del que passa en l'Ajuntament, això seria molt avorrit, per això vos proposem que hi participeu tot el que vullgueu en este projecte. La manera de fer-ho és molt fàcil. Ho podeu fer de dues maneres diferents: en primer lloc podeu comentar tot allò que ja estiga publicat en el blog, la manera de fer-ho és punxant on diu comentar en la part final de cada publicació; i també podeu participar escrivint vosaltres mateixos tot allò que se us ocórrega, tant si està relacionat amb l'Ajuntament o amb el poble, com si no. Lo únic que demanem és que qualsevol publicació o comentari que es faça, guarde totes les normes d'educació. Els comentaris en un principi no estaran moderats, ara bé, si la gent comença a insultar, a calumniar, a dir mentides, etc. no tindrem més remei que posar un filtre, i només apareixeran aquells comentaris i publicacions que tinguen un respecte pels demés; criticar no significa insultar ni desmeréixer a ningú.
El blog està obert a tota la gent del poble, siga de la ideologia política que siga i haja votat a qui haja votat en les darreres eleccions, es més, el nostre desig és que tot el mon opine i argumente el millor que sàpia les seues posicions, així tots podrem comparar qué és el que fa cadascú i la pròxima vegada poder triar lliurement el que creguem millor per al poble.
A l'hora de publicar un comentari o un article podeu escriure el vostre nom, fer-ho de forma anònima o posant-vos un malnom o "nick". Cada u que faça el que més li convinga, ara bé, tornem a repetir, esperem el major respecte de tots per a tots.
La tasca que ens espera fins les properes eleccions serà llarga i dura, és per això que vos demanem a tots vosaltres que col.laboreu el que pugueu per que l'objectiu marcat siga prompte una realitat.
Tots aquells que vullgueu participar escrivint alguna cosa, ho podeu fer enviant el vostre escrit a la seguent direcció: gentdador@hotmail.com, en el correu adjuntareu bé en Word o en Salt si és en valencià, el vostre escrit. Esperem la vostra participació.