17/10/08

MOCIÓ CONTRIBUCIÓ

Joan Faus, portantveu del grup municipal GENT D’ADOR, presenta davant el Plenari de l’Ajuntament d’Ador la següent :

MOCIÓ

L’any 2006 el Ministeri d’Economia i Hisenda, prèvia petició de l’Ajuntament d’Ador, finalitzà la revisió cadastral, la qual va actualitzar el valor de tots els immobles. Era un temps de gran activitat econòmica que facilitava la construcció i venda de vivendes, tan els pisos com les cases en general aconseguien el màxim valor mai conegut. Ara dos anys després les coses ja no són igual, com tampoc ho és el preu, però l’alt valor cadastral de totes les vivendes, sobre tot les construïdes en els últims 20 anys, que apareix al rebut de la Contribució (I.B.I.) ja no el canvia ningú, tenen que passar almenys 10 anys per a tornar-lo a revisar.
A més, apart dels augments que cada any programa els Pressupostos Generals de l’Estat, hi ha que afegir el 0,1 % durant 10 anys, la qual cosa fa que s’arribe a unes quantitats a pagar massa elevades.
És evident que actualment la possibilitat de treball i per tant el poder adquisitiu dels col.lectius menys afavorits s’ha reduït tant que juntament amb el pagament de la lletra del pis fa que siga més difícil la qualitat de vida.
Cal assenyalar que ajuntaments grans, com el de València capital, han decidit demanar la paralització de la revisió cadastral a l’espera de millors temps, per no augmentar més els impostos.
Recordem també que el Pressupost Municipal d’enguany s’ha minorat en quasi un 50% i per tant no és cap desgavell demanar una disminució important de la Contribució

PROPOSTA D’ACORD.

Tots sabem que el Valor Cadastral no el podem modificar, però allò que si podem és canviar el “Tipo de Gravamen” a aplicar, actualment el tenim al 0,7%, proposem baixar-lo per aconseguir que la quota a pagar amaine considerablement.

Ador octubre de 2008

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A ON HI HA QUE FIRMAR A FAVOR DE ESTA MOCIO, ESTIC TOTALMENT D'ACORD.

Anònim ha dit...

SI ELS DEL PP NO VOTA A FAVOR D'AQUESTA MOCIÓ DE CENSURA, NOMÉS DIR-LOS QUE SÓN UNS PREPOTENTS, UNS ORGULLOSOS QUE NO ACEPTEN UNA BONA PROPOSTA DE L'OPOSICIÓ SOLS PER ORGULL."INSULTANTMENT PREPOTENTS". VENEN TEMPS MOLT DURS, MÉS DEL QUE ENS PENSEM, QUALSEVOL AJUDA ECONÒMICA SERÀ BENVINGUDA.

Anònim ha dit...

Respecte a la moció de contribució a presentar per Joan Faus davant el plenari de l´ajuntamen d´Ador, cal dir que és una excel.lent mesura com ajuda que pot aplegar a totes les families d´Ador, això si que és mirar pel poble. Jo tambè proposaria abaixar tots els impostos per basures,rehabilitació obres...es a dir tot allò que puga beneficiar a cada una de les persones del poble davant d´aquests terrible crisi.
Sabem que aquestes mesures cauran en sac foradat, ens ofegarà i exprimirà tot el que puga perquè este home no mira per ningú, sols per ell, que té la taula ben plena i necessita omplir-la mès, repartix les molletes i olivetes que li cauen en terra a aquells que li poden votar i aixi ell poder continuar omplint-la