3/2/09

RESUM PLENARI ORDINARI 30-01-09

RESUM PLENARI ORDINARI 30-01-09


El potantveu del grup municipal excusa la no assitència de dos regidors del seu grup, per motius laborals i insisteix (10 vegades) en la necessitat de realitzar-los fora de l’ horari laboral.
ORDRE DEL DIA.

1er.- Aprovació, si s’escau, de l’acta del Plenari anterior.
S’aprovà per unanimitat. Gent d’Ador ha recalcat la importància de què les respostes del Sr. Alcalde apareguen en la mateixa acta que les preguntes formulades tres mesos abans.

2on.- Certificació obres PPOS 2.008.
Fa referència al pagament de les obres acabades del carrer Joan Carles I, amb un import de 55.613,54€. S’aprovà per unanimitat.

3er.- Sol.licitud de reconeixement del museu com a col.lecció museogràfica.
Es tracta de què el nostre museu forme part com a col.lecció museogràfica per poder beneficiar-nos d’ajudes i col.laboracions institucionals. S’aprovà per unanimitat.

4rt.- Adhesió Conveni Diputació Museu.
Consisteix en aprovarr un nou Conveni entre la Diputació de València (Museu Valencià d’Etnologia) i l’Ajuntament d’Ador. S’aprovà per unanumitat.

5é.-Adhesió al conveni Central de Compres de la Diputació.
La Diputació de València va aprovar la creació d’una Central de Compres, encarregada de contractar béns i servicis que puguen ser utilitzats per tots els pobles, amb condicions econòmiques més avantatjoses. S’Aprovà per unanimitat.

6é.-Adhesió Conveni Sona la Dipu, València provincia wifi.
Es tracta d’instal.lar el wifi en tota la provincia de Valencia, beneficiant a les institucions públiques, Joan Faus pregunta si la gent d’Ador tindrà accés gratuït, la resposta no ha estat clara; suposem que també beneficiarà d’alguna manera al poble.
S’aprovà per unanimitat.

7é.- Subvencions RURALTER.
Aquest organisme depenent de la Conselleria d’Agricultura Pesca i Alimentació, entre altres, subvenciona proyectes que presenten ajuntaments rurals inferiors a 90.000€.
Ador té aprovats tres proyectes:
-Grades desmontables per a esdeveniments. Import 30.237€
-Instal.lació repetidor de T.D.T. Import 58.860,07€
-Conservació tradició musical a Ador. Import 45.892,75€.




8é.- Moció de GENT D’ADOR P.G.O.U.
El grup municipal de Gent d’Ador ha presentat una moció demanant la retirada del Concert Previ del Pla General d’ Ordenació Urbana d’Ador, per les següents raons:
L’Ajuntament no ha presentat el Pla de Participació Pública, havia d’enviar a totes les associacions i veïns del municipi la carta de participació.
La negació de participació i d’informació al grup municipal de Gent d’Ador representant de la meitad del nostre poble.
La presentació de més de 3.000 al.legacions.
La desproporcionada destrucció de sòl agrícola, no justificat per la demanda de vivendes, existint actualment sòl suficient per a triplicar el nombre d’habitatges que ara hi ha.
El canvi radical que puposa passar d’una població rural i agrícola de 1.500 habitants a una ciutat de 18.000. Eliminant l’actual forma de viure, de treballar, de relacionar-nos etc.

El grup Popular ha justificat el seu vot negatiu amb els següents arguments:
Rebaixant la quantitat d’al.legacions reduint-les a 38 famílies del poble, la resta de forasters.
Rebaixant també el nombre de vivendes que déiem.deixant-les en 1.083.
La signatura de vàries al.legacions diferents per la mateixa persona.
Haver presentat 19 al.legacions al P.G.O.U i no al Concert Previ.
Han qualificat estos errors de significatius i grossos.
Això sí, han reconegut tota la faena que ha fet el grup municipal de Gent d’Ador, però que no valdrà per a res. El portantveu Joan Faus, resaltà també la faena del seu grup, comptabilitzant totes les firmes agrupant-les per famílies.

9é.- Moció preus mínims taronja.
Tere Reig presenta una Moció sol.licitant a l’administració Autonòmica i Estatal la creació d’un organismo públic que fixe uns preus mínims i dignes al llaurador i un control de distribuidors i intermediaris.
La moció ha sigut aprovada per unanimitat.

10é.- Decrets de l’Alcaldia.
Tres dels decrets fan referència a tres contenciosos-administratius contra l’Ajuntament d’Ador, contractant en un d’ells a un advocat regidor del P.P de Gandia i els altres dos demanant als Serveis Jurídics de la Diputació de València, la defensa.
Un altre decret sol.litant ajuda per equipament, reforma i construcció C.E.A.M., resumint demanar una subvenció pel centre de majors de la Plaça.
Dos decrets i una resolució de modificació de crèdits i transferència.
Una resolució tornant la garantia dipositada d’una obra.

11é.- Precs i preguntes.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Després de la burla i el menyspreu que el PP fa de les al.legacions presentades...
Que penseu fer???
Ara que??
De braços plegats????

Anònim ha dit...

YA,ya,ya, ara l´alcalde diu que com els que han presentat les al.legacions són forasters, aquestes no valen, d´acord. Però...ara dic jo: en les el.leccions els vots forasters que li van a ell de gent forastera que està "casualment"empadronada al poble si que valen no?, com quedem?

Anònim ha dit...

la veritat es que podríem donar un pas més endavant i eixir encara que fora a la plaça del poble a fer una protesta. Fer unes pancartes i cridar a la prensa. (Ja que estan prop les carnestoltes inclús podríem fer algo graciós relacionat amb l'urbanisme). De segut que hi ha al poble més de 37 families dispostes a fer algo i molta gent creativa que podría estar disposta a ajudar-nos.

Anònim ha dit...

¿ el senyor alcalde diu que sols van al.legar 38 families ? a mi em sembla que son moltíssimes, moltes menos son les que té al seu costat i es repartiesen tots els treballs.

Anònim ha dit...

M`he llegit el PGOU i en ell es presenta un pou ( que no té nom ) i que està prop del pou RACÓ NOTARI, com a garantia d’aigua d’una possible població de 18.000 habitants.
He preguntat als agricultors i m’han contat que no existeix eixe pou; sí que es va fer una perforació, però sembla que sols treia fang i es va deixar.