14/4/09

RESUM PLE EXTRAORDINARI 26/03/09 (2)

4.- Documentació PPOS 2.009.

Consistix en la petició a la Diputació de València dins del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), de la segona fase de la reforma infraestructuras carrer Joan Carles I, amb un pressupost de 64.076,19 €.
L’obra esmentada continua el que s’acaba de fer al Carrer Joan Carles I i finalitza en l’eixida del poble direcció Villalonga. Ja fa anys la Diputació de València va presentar un projecte que no agradà, ara simplement s’arregla el carrer i prou, sense pensar en la possible rodona. Pareix ser que Ador no es mereix una entrada des de Villalonga com hi ha a la majoria de pobles, segura, i sense haver de sofrir accidents mortals com els que han passat. Si el projecte antic no agradava perquè la redona s’apropava massa a les cases, pensem que la solució està desplaçant-la a l’altre costat. El portantveu de Gent d’Ador s’oferí a acompanyar el Sr. Alcalde i modificar el projecte per aconseguir una entrada digna. Invertir la quantitat pressupostada i deixar el problema igual com ara, no ens sembla que és utilitzar els diners amb trellat, ja que més prompte o més tard no hi haurà altre remei que fer-la.

5.- Estatuts Comunitat d’Usuaris Pou Serra d’Ador.

Fem memòria, l’any 2.003 es va fer una perforació al costat del camí que va a la Canaleta buscant aigua, com altres vegades sembla que amb dubtosos resultats; fins ara havia estat oblidada.
Des que el Sr. Alcalde li dona per sembrar PAI’s per tot arreu, aquesta perforació ha passat a representar la solució hídrica de tots ells. Per acreditar l’aigua necesària per al PAI del Collao (Ador Fosch) realitzà una conducció des de la perforació al Collao. El PAI Pinaret ha tingut dos vegades sentències anulatòries, una del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, perquè els informes hídrics presentats no els certificava la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Aquest passat mes de gener s’aprovà el Concert Previ del Pla General d’Ordenació Urbana d’Ador, i també en ell s’utlitza esta perforació per garantitzar aigua per als més de 18.000 habitants que en ell es contemplen.
De nou al Plenari extraordinari del 26-03-09, el Sr. Alcalde ens sorprén amb uns estatuts de l’esmentat “pou”, anomenat Serra d’Ador. La Comunitat d’Usuaris estaria integrada pel propietari del terreny on està la perforació i l’Ajuntament, amb el Sr. Alcalde de President i de Secretari el Sr. Secretari de l’Ajuntament, extranya comunitat i més extranys estatuts.
Després de tota la extranya explicació del Sr. Alcalde, Joan Faus argumentà que segons la Llei d’Aigües, parlar d’un pou suposa parlar de captació d’aigua. La captació suposa tindre ja l’aforo d’aigua autoritzat per la confederació Hidrogràfica del Xúquer. Autorització que no existeix, com tampoc existeix la manida captació per tant en l’actualitat no hi ha dades de capacitat.
El Sr. Alcalde afirmà l’existència de l’aforo. Tere Reig mostra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana on consta que els documents d’aforo presentats per l’Ajuntament eren insuficients,(sentenciant en contra)
Joan Faus puntualitza que si el Sr. Alcalde té el document que certifique l’aforo de l’organisme de conca corresponent ens el mostre.
El sr. Alcalde, afirmant que el tenia, convidà al portantveu perquè després del Plenari passara pel seu despatx.
Aconseguida la fotocòpia observem que l’organisme competent que ha de certificar l’aforo no aparéix enlloc. Sols ens donen unes quantes fotocòpies sense firmar.
S’aprovà amb els vots en contra de Gent d’Ador.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El que esteu dient que passa amb el pou Serra d´Ador em sembla que és molt greu . Si per la tuberia que va des d´eixe pou al Pai del Collao no baixa aigua ,d ´on portaran l´aigua que done de beure a tot el poble de NOU ADOR?