24/4/09

RESUM PLENARI EXTRAORDINARI I URGENT 23 D’ABRIL 2.009

Comença el Plenari i el portantveu de Gent d’Ador demana el canvi d’horari del Plens que fins ara venen realitzant-se a les 11,30 hores de matí, per fer-los fora de l’horari laboral; la qual cosa facilitaria la presència dels regidors que no poden deixar-se la faena i estalviariem estar contínuament disculpant-los. Esta petició li la hem feta al Sr. Alcalde 12 vegades.

ORDRE DEL DIA

1er.- RATIFICACIÓ DE LA URGÈNCIA DE LA CONVOCATÒRIA.


El Sr. Alcalde ratifica la urgència de la convocatòria per la necessitat d’enviar l’Aprovació de les obres del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva (P.I.P.), abans què finalitze el termini dia 28 d’abril.
Aquest Pla (P.I.P.), aprovat per la Generalitat Valenciana, suposa una quantitat de 1.020 milions d’Euros per a invertir en la millora d’infraestructures i equipaments bàsics de tots els pobles de la Comunitat Valenciana durant els anys 2.009, 2.010 i 2.011.
Al poble d’Ador li correspon la quantitat de 306.853 €.
Joan Faus exposa que el Decret Llei de 24-02-09, senyala que el termini per a la presentació de la documentació de les obres comprén del 28 de febrer fins el 28 d’abril.
El Sr. Alcalde, convoca el 26 de març un Plenari extraordinari que perfectament hauria pogut incloure l’aprovament d’estes obres. A més, abans que acabe el més d’abril ha de convocar el Plenari Ordinari, obligat per llei, on també podria anar el mateix punt.
Per tant la convocatòria d’este Plenari Extraordinari i Urgent, amb un sol tema en l’ordre del dia, pensem que obeix a un capritxo personal o… a una altra història.
Jo puc donar fe que cap dels regidors de Gent d’Ador cobra, absolutament res, ni en diners, ni en espècies, ni en dinars ni en favors. El Sr. Alcalde cobra, la resta…, que siguen ells qui es manifesten.
Gent d’Ador reclama al Sr. Alcalde racionalitzar els Plenaris i l’hora de la convocatòria. No té ninguna raó que justifique aquest Plenari Extraordinari i Urgent. Si ens féra cas evitaríem despeses innecessàries i la mobilització de molta gent.
Al final, com es natural, Gent d’Ador vota en contra.

2on.- APROVACIÓ SI S’ESCAU DE L’ESBORRANY DE L’ACTA ANTERIOR.

El Portantveu de Gent d’Ador, després d’assenyalar algunes errades que apareixen a l’esborrany de l’acta i de demanar l’oportuna modificació, aquest punt s’aprova per unanimitat.

3er.- PLA ESPECIAL DE SUPORT A LA INVERSIÓ PRODUCTIVA (P.I.P.) EN MUNICIPIS DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Segons hem explicat en el 1er. Punt a Ador li corresponen 306.835 €.
El Sr. Alcalde, sense comptar amb el grup municipal de Gent d’Ador per a res, com és el seu costum, ens presenta a votació com pensa gastar-se estos diners. Pareix ser que a l’Oposició sols la considera necessària (l’obliga la llei) per a dir sí o no als seus projectes, si ens neguem interpreta que estem en contra de la prosperitat del nostre poble, quan si considerara la nostra opinió, els seus projectes (poliesportiu, piscina coberta, pai’s, escola pública etc., segur que hauríen millorat.
Els diners citats serviran per a realitzar la primera fase del Centre Especial per a l’Atenció de les Persones Majors (C.E.A.M.), ubicat en la plaça La Font, consistent en fer l’estructura amb la coberta i el tancament exterior de l’edifici. El pressupost total del projecte, I.V.A. inclòs, puja a 615.510 € (103 milions de pessetes).
Així com en el Pla Zapatero els diners arriben a l’Ajuntament abans de començar les obres, en este Pla de la Generalitat Valenciana, no està clar ni quan ni com vindran.
Podem avançar que aquest centre en la planta baixa tindrà un bar, en la primera planta s’ubicarà el saló d’actes, en la segona planta oficines, i a més amb ascensor.
Amb este nou edifici, els despatxos ocupats pels serveis socials i altres quedaran lliures. Aprofitant esta tesitura, el grup municipal de Gent d’Ador, com li han negat sempre un lloc on fer el seu treball, demana la perruqueria.
Encara que el projecte no es nostre, encara que trobem dificultats importants com el manteniment i la verticalitat de l’edifici, la nostra responsabilitat ens inclina a votar a favor.