7/4/09

RESUM PLENARI 26-03-09

Com el resum és un poc llarg, el publicarem en dues vegades. És molt interessant i es plantejaren temes molt importants per al poble.

Comença el Plenari amb la declaració del Sr. Alcalde retirant el punt nº8 que feia referència a la ubicació i instal.lació en el terme d’Ador d’una Estació de Transferència de Residus Sòlids Urbans. Gent d’Ador s’alegra d’esta decissió i diu que el Sr. Alcalde, ell, i sols ell, és el responsable del numeret; al enterar-nos treballàrem per evitar esta alcaldada.
El Portantveu de Gent d’Ador excusa la no asistència d’un regidor del seu Grup per no poder deixar-se la faena per vindre al Plenari. Demana que el Plenari es faça fora de l’horari laboral (11 vegades repetint la petició).

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovació si s’escau de l’esborrany de l’acta anterior.

S’aprova per unanimitat.

2.- Pressupost Municipal 2.009.

El Portantveu de Gent d’Ador, desprès de senyalar que estos pressupostos han estat elaborats única i exclusivament pel Grup Popular, rebujant sistemàticament el nostre oferiment, es queixa del poc temps del que han disposat per estudiar-los.
De tota la quantitat de dades del Pressupost ens interessàrem per les següents:
- Pressupost 2.009 ………………1.648.555,14 € (400.000 € més que en 2.008). Representa un 33% d’augment.
- Com que l’Ajuntament no disposa de tots els diners demanarà un prèstec de 171.741,61 € que pagarem en 15 anys.
- Preveuen ingressar 60.000 € per permisos d’obres. Durant els tres primers mesos d’aquest any sols s’han demanat 3 permisos d’obra menor.
- Per taxes de drets d’examen 20.400 €. Pareix ser que es convocaran moltes oposicions enguany.
Si ens fixem en les despeses ens sorprenen les següents dades:
- Gastos de personal ………………..498.074,05 €.
- Assumptes Jurídics………………...13.000 € ( més del 100 % d’augment). Joan Faus pregunta la raó d’aquest augment, el Sr. Secretari explica que a banda dels honoraris d’advocats apareixen les costes d’un juí que l’Ajuntament ha perdut (4.000 €). Joan recomana solucionar els problemes dialogant, l’Ajuntament estalviaría molts diners.
- Apareixen 15.660 € per pagar un mur de contenció de Montecorona que va caure en les pluges de 2.007. Segons l’Alcalde aquest mur l’han pagat les obres que estan fent-se allí mateix. Tere Reig apunta que de ser Així no hauria d’aparèixer com a despesa de l’Ajuntament al pressupost.
- Altra dada important són 5.742,40 € per col.locar bústies en Montecorona. Joan Faus reflexiona i diu que en una urbanització que no està recepcionada per l’Ajuntament, este no té cap responsabilitat. El Sr. Alcalde ens comunica que l’Ajuntament sí que ha recepcionat la Urbanització. Insistix Joan que no ha passat pel Plenari i que la recepció comporta fer-se càrrec de la multitud de carències existents. Tere Reig li pregunta: ¿és un favor?. Contesta l’Alcalde que és una petició que li feren els veïns de Montecorona.
- Al Pressupost consten 76.000 € per a festes + 40.000 € per activitats culturals.
- Associacions locals 9.225 € . S’han doblat estes despeses respecte el 2.008. Gent d’Ador demana repetidament un llistat de les associacions del poble i els diners que rebrà cadascuna d’elles. L’Alcalde respon que entre estes associacions estan la pilota, Mans Unides, Preventori etc. Del llistat res de res.
- Per finalitzar aquest punt direm que l’Ajuntament, enguany, pensa endeutar-se en 171.741,61 € que sumats als 120.000 d’una pòlissa + 125.837,98 € del prèstec piscina fan un total de 417.579,59 € (al voltant de 70 milions de pessetes que pagarem entre tots)
Els diners que arreplega l’Ajuntament vénen dels impostos que tots paguem i que després es convertiran en servicis ( piscina, festes, ajudes, dinars, subvencions etc), raó per la qual s’han de repartir justament. Com són de tots han d’arribar a tots, sense discriminar, la qual cosa implica informació. Totes les activitats que programa l’Ajuntament no les paga el Sr. Alcalde sinó els impostos de tots nosaltres. (Considerem que són molt elevats i alguns injustos com el de la Contribució).
El grup municipal de Gent d’Ador, pel que acabem de dir, creu que és just participar en la distribució dels diners i no sols alçant el braç.
S’aprovaren els pressupostos amb el vot en contra de Gent d’Ador.

3.- Certificació obra Piscina.

Es tracta de pagar part de les obres de la Piscina. Total 58.915,97 €.Joan Faus senyalà que estant d’acord en què el nostre poble disfrute d’una piscina coberta, s’abstindrà en la votació perquè com hem assenyalat en repetides ocasions no ens agrada el projecte ni el lloc. Considerem que falta espai i a més totes les nostres opinions han sigut sistemàticament rebutjades.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ESTEM CONTENTS DEL VOSTRE TREBALL

Anònim ha dit...

De les despeses per a associacions,l'ajuntament va donar 300 euros per al Preventori en Nadal, que ho vaig sentir jo en la ràdio. No estava content ell d'eixir per antena com si els diners els donara ell.
I la resta del pressupost com es gasta? Quines són les associacions que més diners reben?

Anònim ha dit...

El jui que l'ajuntament ha perdut, per fer les coses tant mal fetes,. li ha costat a l'ajuntament 2.160 euros. Li pregunte al secretari: En quina butxaca esta la resta de diners fins aplegar a 4000 euros.