13/8/09

FESTES D'ADOR I SETMANA CULTURAL 2009

Hui han passat per ma casa repartint el llibre de festes del poble, he preguntat si tenia que pagar algo i m’han dit que la voluntat. Jo he donat 5 euros, com sempre, però per vergonya no he preguntat a qué anaven dirigits aquest diners, espere que algú em puga contestar, perque les que ho arreplegaven no semblaven festers. Després de llegir-lo m´he arrepentit de la meua col.laboració, ja que no m´ha semblat correcte.
La veritat és que el libre sí que deu de tindre un gran cost, desmesurat amb la finalitat d’aquest, que és simplememt informar-nos d’allò que va a fer-se aquest dies de festa. Però resulta que aquesta informació cap en un full per davant i per darrere( i haguerem pogut col.laborar tant amb el medi ambient, que està sobresaturat, i amb l’economia del país, encara que les empreses que s’anuncien ajuden a la seua confecció), doncs la resta, com sempre es tracta d’una simple propaganda electoral, un poc d’història del poble, que es pot clavar en un altre context i la propaganda de les empreses anunciadores.
És clar que el discurs del Sr Alcalde( dotat d’un bon lleguatge, una bona expressió i amb moltes bones intencions), no té res a veure amb les contestacions que jo llig en el blog de Gent d’Ador que dona l’Alcalde, que son en castellà, amb una pèssima expressió i amb moltes faltes d’ortografia. En aquest discurs ens demana que sigam possitius i això m’ha donat que pensar…, que vol dir això de ser possitius?, que cregam cegament en ell, que no el critiquem, que el recolzem, encara que ell no recolze allò que pensen els contraris, que participem en les festes quan vosté no fa participar als ciutadans en el “seu” Ajuntament?, a que no investiguem en els comptes de l’Ajuntament… No senyors, això no es ser possitius, això es ser idiotes, perdone que el corregisca. També ens demana en el seu escrit que fem propaganda d’Ador (però voldrà propaganda d’Ador o de la seua persona…?). A mi m’agradaria fer propaganda però també m’agradaria que ens ho especificara un poc més, doncs no crec que vulga que diga’m que tenim l’única piscina de la comarca climatitzada, en un poble tant menut, que els demés no s´han atrevit per les despeses que això suposava, que tenim un poliesportiu parat des de fa 2 o 3 anys i que ens costarà una fortuna per no fer-lo en un lloc no apropiat, que tenim una plaça de l’Ajuntament tota trencada i plena de taques d’oli i de cotxes, que l´entrada al nostre poble es un desastre, que tenim una elevadíssima contribució i cada any ens la puja barbaritats, que els carrers estan per alquitranar, que no sabem massa bé que passarà amb les nostres terres i el nostre entorn, que ens hem passat un any més ple de camions,…etc, etc, etc. Crec que no és això el que ens proposa, crec que vosté només vol que diga’m algunes coses i altres no, voste s’està passant de llest. A mi se m’ha ocorregut que podiem fer una pancarta per a fer una bona propaganda del poble( està treta de les seues paraules): “Un poble que fa moltes coses(de vegades sense trellat), i que quan s’equivoca no vol rectificar, encara que per això ens tinga’m que hipotecar”.
Per últim dir que les festes son exactament igual que les de l’any passat, de l’altre i de l‘altre, i m’atreviria a dir que enguany pitjor, al igual que la setmana cultural, serà que està recavant forces per a d’ací dos anys?, serà també per això pel que cada vegada hi ha menys festers?, serà que la gent cada vegada va obrint més els ulls?, serà que el poble va culturizant-se poc a poc?, no ens pot demanar que es posem un bena als ulls per a que vosté seguisca manat tranquil•lament.