6/8/09

RESUM PLENARI 31 DE JULIOL DE 2009

Abans de començar, el portantveu de Gent d’Ador excusa la no assistència dels seus companys i torna a demanar el canvi d’horari del Plenari, (17 vegades que ho demana).

Primer punt.- Després de demanar la correcció d’una quantitat que no era exacta - a l’acta deia que el deute de l’Ajuntament en dos anys era de 17 milions de pessetes quan en realitat en són 70 milions -. L’acta s’aprova per unanimitat.

Segon punt.- Exempció de l’I.B.I. rústega.
L’any 2.007 el terme d’Ador quedà exempt de pagar la Contribució de les terres pels danys que les pluges causaren. Per compensar l’Ajuntament la falta d’estos ingressos, l’Estat ha enviat la quantitat corresponent. S’aprova per unanimitat.

Tercer punt.- Certificat d’obra nº2 Cobriment Piscina.
Quart punt.-
Cerficat d’obra nº3 Cobriment Piscina.
Unim estos dos punts perquè es tracta del mateix problema. Detectàrem irregularitats de quantitats importants.
Al Plenari del 25 de gener del 2.008, s’adjudicà l’obra “COBRIMENT PISCINA MUNICIPAL 1ª FASE a l’empresa Cobra Instalaciones y Servicios S.A. per la quantitat de 324. 567,24 €.
1ª IRREGULARITAT.
Fins ara ens han presentat tres certificacions per pagar:
Primera certificació: Pressupost aprovat … 377.513,95 €.
Segona i tercera certificació: Pressupost aprovat…. 431.893,45€.
Joan Faus pregunta: ¿Com és possible que tractant-se de la mateixa obra, la mateixa empresa i la mateixa adjudicació no coincideix la quantitat del pressupost?. La diferència és quasi de 60.000 €.
2ª IRREGULARITAT.
La primera certificació a pagar era de 176.747,91 €. i a l’acta del Plenari del 26 de març de 2.009, s’aprovà que esta quantitat es financiaria de la següent manera:
- Consellleria 58.915,97 €
- Diputació 58.915,97 €
- Ajuntament 58.915,97 €
Ara, en la certificació final apareix:
- Conselleria 48.870,05 €
- Diputació 48.870,05 €
- Ajuntament 79.007,81 €.
¿Què ha passat, s’aproven unes coses i es fan unes altres?

3ª IRREGULARITAT.
Al Plenari celebrat el 25 de gener del 2.008, s’adjudicà l’obra per 324.567,24 € i en les tres certificacions que ara, en este Plenari, ens ensenyen consta que és de 328. 567,24 €.
¿Quina explicació hi ha perquè canvien les quantitats?. ¡Estem parlant de documents oficials!. Nosaltres pensem que tot açò és molt greu, estem reflexant en papers oficials quantitats diferents a les que aprovem als Plenaris.
A totes aquestes irregularitats no poguéren donar explicació convincent, primerament tractaren de llevar-li importància, implicant la Conselleria en els canvis, però conforme anaven creixent les irregularitats les cares canviaven de color i finalment, ells mateixa, el grup municipal del P.P. decidí retirar estos dos punts fins que a setembre, quan vinga l’Arquitecta municipal, els ho explique. Gent d’Ador queda a l’espera de esta explicació, si és que existeix.

Quint punt.- Conveni RETEVISION I, S. A.
Sisé punt.- Conveni TVV S. A.
Aquestos dos punts tornem a tractar-los junts perquè entre els dos cobrim totes les cadenes, amb RETEVISIÓN les d’àmbit estatal i amb TVV S. A. les autonòmiques.
El grup municipal de Gent d’Ador peocupat per la defectuosa recepció de totes les cadenes de televisió, ha formulat en diferents Plenaris preguntes al respecte.
El Sr. Alcalde presentà recentment en un Plenari, una subvenció de 62.741,35 € de RURALTER per la col.locació del Repetidor de Televisió Digital Terrestre.
Ara ens sorprén amb dos convenis que contenen espais en blanc, possibilitant la instal.lació de tota MENA d’antenes de dimensions i característiques desconegudes.
Exemples textuals:
Antenes de dimensions…m, …m’i. ..m de diàmetre.
Antenes de micrones en la banda ….
Joan Faus manifestà que a la vista dels textos caben interpretacions que no ens agraden gens, vegem la possibilitat d’antenes de telefonia mòbil i d’altres. Antenes que per les seues característiques són rebutjades per totes aquelles persones que les tenen prop.
El Sr. Alcalde es comprometé a que no autoritzaria cap antena més, que les pròpies d’un reemisor de televisió.
Joan insistí en què este comprimís constara en acta, per si de cas algun dia necessitàrem recordar-li’l.
Gent d’Ador votà a favor de vore bé la tele; res més.

Seté punt.- Decrets d’Alcaldia.

El Sr. Alcalde va firmant decrets sense dir-nos res. Ara, quan arriba el Plenari, ens aboca el cabàs i en poc de temps els hem de desxifrar. Esta forma d’actuar no és casual, pensem que està perfectament estudiada.
Este viatge n’han caigut 8 decrets i una resolució. De tots ells per la seua rellevància destaquem el següent:

MODIFICACIÓ PUNTUAL Nº1 PLA PARCIAL SECTOR OVO.
En un decret d’Alcaldia passat pel Plenari el dia 25 de gener del 2.008, llegim textualment:
He resolt, aprovar definitivament el projecte de reparcelació del sector Zona Ovo.
Ni és cert que siga definitivament ni tampoc és cert que es tracte del mateix projecte, perquè l’Agent urbanitzador ha presentat la modificació nº1 demanant canvis importants com:
- La parcel.la mínima de 168 m2 vol que siga de 140 m2.
- El front mínim passa de 6m. a 5m.
- Prolongació de carrers. Obrir carrers de nova creació. Reduir zones verdes i parcel.les dotacionals.
Davant d’esta petició, caldria fer-se les preguntes següents:
¿Els propietaris dels solars estan informats?. ¿No interessa la seua opinió?.
¿A qui beneficia?.
Si els carrers estàn asfaltats i les voreres fetes.¿S’han fet els canvis ja?, ¿que pinta la sol.licitud ara?.
Gent d’Ador aconsella els propietaris s’informen de la situació real i prenguen les mesures oportunes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No feu soroll ,però aneu foradant.

Anònim ha dit...

Molt bé. Esteu fent una labor important. El meu agraïment.
Però m'agradaria demanar a tots aquells i aquelles que llegiu el blog, que també col.laborareu d'alguna forma i jo crec que seria important que imprimireu aquestes coses i les donareu a llegir a la vostra tia, iaia, amics, etc... I d'aquesta forma al menys els anirem posant la cara roja.

Anònim ha dit...

Crec que poc a poc i a base de demanar papers, que ens correspon per llei conèixer, anirem descubrint la TRAMA.
Anime a tots aquells que llegiu el blog a que col.laboreu, donc fa falta, i crec que us sentireu millor haven col.laborat per un món més just.

Anònim ha dit...

AÇÒ DE LA MODIFICACIÓ DEL PAI “ OVO” NO MÁGRADA GENS; ÉS UNA PARAULA QUE RIMA AMB RECALIFICACIÓ , COMISSIÓ ADJUDICACIÓ ,ESPECULACIÓ