27/8/09

CONTRACTACIONS D'ESTIU A L'AJUNTAMENT

En arribar l’estiu, la plantilla de treballadors de l’Ajuntament d’Ador augmenta considerablement, es normal perquè a banda de les substitucions vacacionals dels treballadors, s’han de realitzar tasques pròpies de l’estiu com l’atenció a la piscina, activitats esportives etc.
Al nostre poble, la possibilitat de trobar un treball, no sols d’aquelles persones que han perdut la faena per la crisi, sinó tambe d’aquells joves que han acabat els estudis o encara estan estudiant és pràcticament imposible. L’Ajuntament és l’únic que pot oferir treballs temporals. Amb aquesta finalitat arriben a l’Ajuntament cada estiu diners de totes les administracions, provincial, autonòmica i nacional.
Correspon a l’Ajuntament, mirant les seus necessitats, la selecció de les persones seguint criteris, que… de vegades, vindran donats pel tipus de subvenció, mentre que en la majoria de les contractacions el criteri fonamental és l’opinió del Sr. Alcalde i si aprofundim una miqueta, observarem que les persones agraciades solen acompanyar-lo en la seua llista electoral, o, són familiars directes.
Exemples del què acabem de dir són:
a) Animador socio-cultural, component de la llista electoral del Sr. Alcalde.
b) Socorrista piscina, familiar directe del Sr. Alcalde.
c) Psicòloga, a l’estiu i a l’Ajuntament. ¿Per a què? ¿Per contestar el telèfon?
d) Persona encarregada tramitar bono elèctric, Familiar directe regidor P.P.
e) Dels tres estudiants que, a Ador, han aconseguit la beca de la Diputació, dos són familiars directes de la llista electoral del Sr. Alcalde.
Des de Gent d’Ador pensem que tot açò no és pura casualitat, les evidències són molt clares i el descontent és general, no pel treball aconseguit per estes persones, que tots tenen el mateix dret, sinó per les formes.
Si els regidors de Gent d’Ador, representants elegits, en cap moment han estat informats, la gent del poble menys encara. Açò ha d’acabar, hi ha que obrir totes finestres de l’Ajuntament, més transparència, més informació i més igualtat.

24/8/09

ADOR I FESTES

Vist i llegit allò que diu el Sr. Alcalde al llibre de festes, el grup polític Gent d’Ador vol apuntar algunes consideracions:
¿Què ens motiva a escriure? VOLEM QUE S’ESCOLTE ALLÒ QUE CONTÍNUAMENT INTENTEN AMAGAR. Feliciten les associacions, l’escoleta, la música, la coral, el club de caçadors, de pilota, el Sr. Rector, etc. s’alaba la gran tasca que fan els regidors del grup Popular, i…on està el grup de l’oposició GENT D’ADOR i la seua faena? Des de fa dos anys i mig estem treballant amb molta il•lusió, amb unes condiciones precàries, fora de l’Ajuntament, en les nostres cases, utilitzant els nostres mitjans. La representació que ostentem (la meitat del poble), ¿no és mereix un tractament diferent? Sr. Alcalde, este grup vol participar al llibre de festes del proper any. Amb temps queda assabentat.
Parlant de demanar, li repetim tot el que li hem proposat en diferents Plenaris:
 Abaixe la contribució.
 Pinte de verd la muntanya del “Collao”.
 Deixe’ns participar en les subhastes de les obres del poble.
 Volem estar presents en la selecció del personal que contracta l’Ajuntament.
 Retire el Concert Previ del P.G.O.U. i fem-ne un de nou entre tots.
 No tire més diners al poliesportiu.
 Pose en marxa el Polígon Industrial començat el segle passat.
 Preocupe’s de veritat per la nova Escola Pública.
 Busque l’adjudicada i fantasmal casa de la Cultura.
 Proveïsca d’entrades segures el poble.
 Etc.
Es disculpa dient “el que fa moltes coses es pot equivocar, el que no fa res mai s’equivocarà”. Nosaltres volem equivocar-nos, volem participar, però vosté no ens deixa, els projectes acabarien millor i la responsabilitat es compartiria.
Si el grup municipal Gent d’Ador governara, aquestes formes es desterrarien per sempre, totes les veus s’escoltarien, els projectes importants, com els esmentats, s’aprovarien per consens, i el mèrit o demèrit repartit.

El Sr. Alcalde ens proposa “ser positius i que promocionem el nostre poble perquè és cosa de tots”. Quina veritat més gran, EL POBLE ÉS DE TOTS, per això que és de tots volem participar, el poble és un ens viu que va canviant i nosaltres tenim el dret i l’obligació de participar en la vida del poble, obres públiques, contractes de treball, impostos, etc. La nostra positivitat es participar per aconseguir, entre tots, millorar. No faria ninguna falta fer cap crida a la promoció del poble. La promoció seria automàtica.

Al saluda del llibre de festes, fa menció a la crítica destructiva. Opinar diferent i no acceptar al peu de la lletra els seus projectes i propostes és destructiu?, Gent d’Ador, creu que, qualsevol que expressa la seua opinió està participant, això ho hauria d’agrair i potenciar. Un poble està viu i és intel•ligent quan té opinió i la manifesta.

Com no ens ha convidat a felicitar les festes al llibre , ho fem ara i ací.¡Bones festes!
Joan Faus, portantveu del grup municipal de Gent d’Ador

ARTICLE PUBLICAT AL DIARI LEVANTE, DIMECRES 19 D’AGOST 2.009

13/8/09

FESTES D'ADOR I SETMANA CULTURAL 2009

Hui han passat per ma casa repartint el llibre de festes del poble, he preguntat si tenia que pagar algo i m’han dit que la voluntat. Jo he donat 5 euros, com sempre, però per vergonya no he preguntat a qué anaven dirigits aquest diners, espere que algú em puga contestar, perque les que ho arreplegaven no semblaven festers. Després de llegir-lo m´he arrepentit de la meua col.laboració, ja que no m´ha semblat correcte.
La veritat és que el libre sí que deu de tindre un gran cost, desmesurat amb la finalitat d’aquest, que és simplememt informar-nos d’allò que va a fer-se aquest dies de festa. Però resulta que aquesta informació cap en un full per davant i per darrere( i haguerem pogut col.laborar tant amb el medi ambient, que està sobresaturat, i amb l’economia del país, encara que les empreses que s’anuncien ajuden a la seua confecció), doncs la resta, com sempre es tracta d’una simple propaganda electoral, un poc d’història del poble, que es pot clavar en un altre context i la propaganda de les empreses anunciadores.
És clar que el discurs del Sr Alcalde( dotat d’un bon lleguatge, una bona expressió i amb moltes bones intencions), no té res a veure amb les contestacions que jo llig en el blog de Gent d’Ador que dona l’Alcalde, que son en castellà, amb una pèssima expressió i amb moltes faltes d’ortografia. En aquest discurs ens demana que sigam possitius i això m’ha donat que pensar…, que vol dir això de ser possitius?, que cregam cegament en ell, que no el critiquem, que el recolzem, encara que ell no recolze allò que pensen els contraris, que participem en les festes quan vosté no fa participar als ciutadans en el “seu” Ajuntament?, a que no investiguem en els comptes de l’Ajuntament… No senyors, això no es ser possitius, això es ser idiotes, perdone que el corregisca. També ens demana en el seu escrit que fem propaganda d’Ador (però voldrà propaganda d’Ador o de la seua persona…?). A mi m’agradaria fer propaganda però també m’agradaria que ens ho especificara un poc més, doncs no crec que vulga que diga’m que tenim l’única piscina de la comarca climatitzada, en un poble tant menut, que els demés no s´han atrevit per les despeses que això suposava, que tenim un poliesportiu parat des de fa 2 o 3 anys i que ens costarà una fortuna per no fer-lo en un lloc no apropiat, que tenim una plaça de l’Ajuntament tota trencada i plena de taques d’oli i de cotxes, que l´entrada al nostre poble es un desastre, que tenim una elevadíssima contribució i cada any ens la puja barbaritats, que els carrers estan per alquitranar, que no sabem massa bé que passarà amb les nostres terres i el nostre entorn, que ens hem passat un any més ple de camions,…etc, etc, etc. Crec que no és això el que ens proposa, crec que vosté només vol que diga’m algunes coses i altres no, voste s’està passant de llest. A mi se m’ha ocorregut que podiem fer una pancarta per a fer una bona propaganda del poble( està treta de les seues paraules): “Un poble que fa moltes coses(de vegades sense trellat), i que quan s’equivoca no vol rectificar, encara que per això ens tinga’m que hipotecar”.
Per últim dir que les festes son exactament igual que les de l’any passat, de l’altre i de l‘altre, i m’atreviria a dir que enguany pitjor, al igual que la setmana cultural, serà que està recavant forces per a d’ací dos anys?, serà també per això pel que cada vegada hi ha menys festers?, serà que la gent cada vegada va obrint més els ulls?, serà que el poble va culturizant-se poc a poc?, no ens pot demanar que es posem un bena als ulls per a que vosté seguisca manat tranquil•lament.

6/8/09

RESUM PLENARI 31 DE JULIOL DE 2009

Abans de començar, el portantveu de Gent d’Ador excusa la no assistència dels seus companys i torna a demanar el canvi d’horari del Plenari, (17 vegades que ho demana).

Primer punt.- Després de demanar la correcció d’una quantitat que no era exacta - a l’acta deia que el deute de l’Ajuntament en dos anys era de 17 milions de pessetes quan en realitat en són 70 milions -. L’acta s’aprova per unanimitat.

Segon punt.- Exempció de l’I.B.I. rústega.
L’any 2.007 el terme d’Ador quedà exempt de pagar la Contribució de les terres pels danys que les pluges causaren. Per compensar l’Ajuntament la falta d’estos ingressos, l’Estat ha enviat la quantitat corresponent. S’aprova per unanimitat.

Tercer punt.- Certificat d’obra nº2 Cobriment Piscina.
Quart punt.-
Cerficat d’obra nº3 Cobriment Piscina.
Unim estos dos punts perquè es tracta del mateix problema. Detectàrem irregularitats de quantitats importants.
Al Plenari del 25 de gener del 2.008, s’adjudicà l’obra “COBRIMENT PISCINA MUNICIPAL 1ª FASE a l’empresa Cobra Instalaciones y Servicios S.A. per la quantitat de 324. 567,24 €.
1ª IRREGULARITAT.
Fins ara ens han presentat tres certificacions per pagar:
Primera certificació: Pressupost aprovat … 377.513,95 €.
Segona i tercera certificació: Pressupost aprovat…. 431.893,45€.
Joan Faus pregunta: ¿Com és possible que tractant-se de la mateixa obra, la mateixa empresa i la mateixa adjudicació no coincideix la quantitat del pressupost?. La diferència és quasi de 60.000 €.
2ª IRREGULARITAT.
La primera certificació a pagar era de 176.747,91 €. i a l’acta del Plenari del 26 de març de 2.009, s’aprovà que esta quantitat es financiaria de la següent manera:
- Consellleria 58.915,97 €
- Diputació 58.915,97 €
- Ajuntament 58.915,97 €
Ara, en la certificació final apareix:
- Conselleria 48.870,05 €
- Diputació 48.870,05 €
- Ajuntament 79.007,81 €.
¿Què ha passat, s’aproven unes coses i es fan unes altres?

3ª IRREGULARITAT.
Al Plenari celebrat el 25 de gener del 2.008, s’adjudicà l’obra per 324.567,24 € i en les tres certificacions que ara, en este Plenari, ens ensenyen consta que és de 328. 567,24 €.
¿Quina explicació hi ha perquè canvien les quantitats?. ¡Estem parlant de documents oficials!. Nosaltres pensem que tot açò és molt greu, estem reflexant en papers oficials quantitats diferents a les que aprovem als Plenaris.
A totes aquestes irregularitats no poguéren donar explicació convincent, primerament tractaren de llevar-li importància, implicant la Conselleria en els canvis, però conforme anaven creixent les irregularitats les cares canviaven de color i finalment, ells mateixa, el grup municipal del P.P. decidí retirar estos dos punts fins que a setembre, quan vinga l’Arquitecta municipal, els ho explique. Gent d’Ador queda a l’espera de esta explicació, si és que existeix.

Quint punt.- Conveni RETEVISION I, S. A.
Sisé punt.- Conveni TVV S. A.
Aquestos dos punts tornem a tractar-los junts perquè entre els dos cobrim totes les cadenes, amb RETEVISIÓN les d’àmbit estatal i amb TVV S. A. les autonòmiques.
El grup municipal de Gent d’Ador peocupat per la defectuosa recepció de totes les cadenes de televisió, ha formulat en diferents Plenaris preguntes al respecte.
El Sr. Alcalde presentà recentment en un Plenari, una subvenció de 62.741,35 € de RURALTER per la col.locació del Repetidor de Televisió Digital Terrestre.
Ara ens sorprén amb dos convenis que contenen espais en blanc, possibilitant la instal.lació de tota MENA d’antenes de dimensions i característiques desconegudes.
Exemples textuals:
Antenes de dimensions…m, …m’i. ..m de diàmetre.
Antenes de micrones en la banda ….
Joan Faus manifestà que a la vista dels textos caben interpretacions que no ens agraden gens, vegem la possibilitat d’antenes de telefonia mòbil i d’altres. Antenes que per les seues característiques són rebutjades per totes aquelles persones que les tenen prop.
El Sr. Alcalde es comprometé a que no autoritzaria cap antena més, que les pròpies d’un reemisor de televisió.
Joan insistí en què este comprimís constara en acta, per si de cas algun dia necessitàrem recordar-li’l.
Gent d’Ador votà a favor de vore bé la tele; res més.

Seté punt.- Decrets d’Alcaldia.

El Sr. Alcalde va firmant decrets sense dir-nos res. Ara, quan arriba el Plenari, ens aboca el cabàs i en poc de temps els hem de desxifrar. Esta forma d’actuar no és casual, pensem que està perfectament estudiada.
Este viatge n’han caigut 8 decrets i una resolució. De tots ells per la seua rellevància destaquem el següent:

MODIFICACIÓ PUNTUAL Nº1 PLA PARCIAL SECTOR OVO.
En un decret d’Alcaldia passat pel Plenari el dia 25 de gener del 2.008, llegim textualment:
He resolt, aprovar definitivament el projecte de reparcelació del sector Zona Ovo.
Ni és cert que siga definitivament ni tampoc és cert que es tracte del mateix projecte, perquè l’Agent urbanitzador ha presentat la modificació nº1 demanant canvis importants com:
- La parcel.la mínima de 168 m2 vol que siga de 140 m2.
- El front mínim passa de 6m. a 5m.
- Prolongació de carrers. Obrir carrers de nova creació. Reduir zones verdes i parcel.les dotacionals.
Davant d’esta petició, caldria fer-se les preguntes següents:
¿Els propietaris dels solars estan informats?. ¿No interessa la seua opinió?.
¿A qui beneficia?.
Si els carrers estàn asfaltats i les voreres fetes.¿S’han fet els canvis ja?, ¿que pinta la sol.licitud ara?.
Gent d’Ador aconsella els propietaris s’informen de la situació real i prenguen les mesures oportunes.