16/2/11

NOTA DE PREMSA DE L'AMPA DE L'ESCOLA D'ADOR I PALMA

CONSELL ESCOLAR
CP LA MURTERA
ADOR-PALMA DE GANDIA


NOTA DE PREMSA


BREU HISTÒRIA INACABADA DE LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU COL•LEGI PUBLIC LA MURTERA D’ADOR I PALMA DE GANDIA

No direm els anys que fa i, de debò que en fa un bon grapat; i tant és així que el Consell Escolar del col•legi públic de Palma i Ador vol denunciar la situació en la qual es troba el projecte de construcció del nou col•legi.

Des de que la Conselleria d’Educació va decidir que la construcció del nou col•legi per al pobles d’Ador i Palma de Gandía, s’ubicaria en terrenys que tenia que cedir l’Ajuntament d’Ador, ha passat molt de temps. Encara que s’han solucionat problemes com l’abastiment d’aigua i llum per a la parcel•la on anirà el centre; el ritme que porta no és l’adequat ni el que s’espera d’un govern local responsable i preocupat per l’educació dels nostres xiquets i xiquetes. La feina i la preocupació per eixos temes hauria d’haver segut una constant per a l’Ajuntament en tot moment i no resoldre els problemes cada vegada que se senten les reivindicacions dels diferents membres de la comunitat escolar, representats al Consell Escolar.

A mitjans de juliol de 2010 es va reunir la Comissió de Seguiment del nou col•legi, formada per representants del Claustre, de l’AMPA i els Alcaldes dels dos pobles. Els responsables del projecte ens van informar que en una setmana començaven les medicions i taxacions dels terrenys on va ubicat l’edifici, per a poder negociar individualment amb els propietaris afectats; per tant, la Comissió podria reunir-se de nou a finals d’eixe mes i podria tindre informació nova i important d’aquestes tasques.

I així, passant el temps, el dia 1 de setembre de 2010 es va fer una reunió del Consell Escolar, a la qual no van assistir els responsables polítics; i va passar un altre Consell Escolar sense cap informació. En aquest moment estem al mateix punt que fa sis mesos o més.
El dia 28 de setembre ens havíem de reunir novament la Comissió de Seguiment, a la mateixa sols van assistir el Director del centre, un representant dels mestres i el representant dels pares.

Estem en gener de 2011, l’última reunió de la Comissió de Seguiment va ser el 26 d’octubre de 2010, des de fa tres mesos, com diu la cançó “la vida sigue igual”.

Pensem que ja està bé. El responsable del govern del poble d’ Ador està tirant per terra les il•lusions dels pares que tan sols pensen en el benestar de tots els xiquets i les xiquetes (i mestres) dels pobles de Palma i Ador.

Ara be, el col•legi, com hem dit es per als poble d’Ador i Palma de Gandia, així doncs la tasca per a procurar que es construeixca el col•legi requereix la implicació també de la responsable del govern de l’Ajuntament de Palma de Gandía, que desde fa prou de temps està “desaparecida en combate”.

Així, manifestem l’unànim descontent del Consell Escolar. Pensem que no es té en consideració el gran problema que suposa per a l’alumnat i professorat no tindre unes instal•lacions adequades, que a la fi repercuteixen en l’educació dels xiquets i xiquetes dels nostres pobles.
No ens quedarem de braços creuats, demanem una actuació responsable i resultats palpables i concloents JA.

Ador, 3 de febrer de 2011


El grup de Gent d’Ador s’adherix i subscriu fil per randa, cadascún dels punts plantejats per l’AMPA i s’ofereix per a qualsevol cosa que necessiten de nosaltres.