8/7/11

ACORD ENTRE L'ESGLÉSIA I L'AJUNTAMENT

L’altre dia ens vam reunir el nou equip de govern de l’Ajuntament d’Ador i el rector parroquial i vam acordar:
La Parròquia i l’Ajuntament continuarem la nostra col•laboració i la nostra relació institucional en bé del nostre poble i de tots els ciutadans, en totes les matèries possibles.
Al mateix temps volem manifestar que, vivint en un Estat aconfessional des de la promulgació de la Constitució, volem, ara que comença la legislatura, plantejar-nos la participació i representació de la Corporació Municipal en els actes religiosos.
D’acord amb eixa idea hem decidit que els membres de la Corporació Municipal només presidiran i participaran en aquells actes religiosos que siguen realment de tota la població i on es pose de manifest la representativitat del poble, que ostenta l’Ajuntament.
És a dir, l’Alcalde i els Regidors presidiran les festes del dia de la Mare de Déu de Loreto, patrona del poble, i que, com és tradició, han estat sempre organitzades per l’Ajuntament. També les festes patronals a les que l’Ajuntament siga convidat, tant per festers com per la pròpia parròquia.
D’esta manera els càrrecs públics deixaran de presidir processons o actes com el Corpus, el Diumenge de Rams o la Processó dels Combregars de Malalts i Impedits, que són estrictament religiosos.
Això no vol dir que l’Ajuntament deixe de subvencionar i de col•laborar en els esmentats actes que molta gent del nostre poble vol celebrar i que pensem que la Corporació Municipal ha d’ajudar a que es puguen realitzar, tant amb aportacions econòmiques com en facilitar la seua organització i desenvolupament pels carrers del poble. Però no implica que tinga que presidir-los directament. És la Parròquia la que ha de presidir els actes litúrgics i convidar als qui considere convenient.

L’ALCALDE I EL RECTOR

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic indignat com a creyent del escrit del senyor rector, però ja ha demostrat moltes vegades que es el rector de una meitat del poble, caldría reflexionar sobre la seua actuació..........

Anònim ha dit...

ell parla i fa tot el que li ve en gana, pero si va així altres parlarem també.

Anònim ha dit...

A mi em pareix molt bé, l'ajuntament es una administració publica que representa a tots els habitants de la població, en canvi l'església no (sols a uns quants). El tracte al que s'ha arribat em pareix molt correcte, cada administració a la seua feina, pero ajudant-se i portant-se bé com a germans. Enhorabona!