16/7/11

RESUM PLENARI

Al plenari del passat dia 14, el punt més important a tractar va ser el de la sentència 625/2010, una sentència que tracta sobre la casa que l'exalcalde va fer desaparéixer, del dia a la nit, sense arribar a un consens amb els propietaris. En primer lloc va prendre la paraula la portantveu de Gent d'Ador, Tere Reig, qui va detallar minuciosament tot el procés portat fins ara, basant-se exclusivament en sentències i autos judicials. A continuació prengué la paraula el portantveu de l'oposició, l'exacalde i regidor del PP, i va exposar la "seua versió dels fets". En primer lloc va criticar que la portantveu de Gent d'Ador en la seua intervenció diguera que la seua actuació des del 2002, que és quan arranca este conflicte, fóra prepotent i de falta de diàleg (ocasions hi hauran al llarg de la legislatura, i no poques, de demostrar esta manera d'actuar de l'exalcalde); després va contar la seua versió dels fets, que no serem nosaltres qui diguem que no va ser així; el que sí que criticava un dels afectats és que eixa claredat expressada en el plenari, no l'haguera tingut amb ells al llarg de tot el procés. Possiblement, si haguera sigut així, no s'haguera arribat a l'extrem al que s'ha arribat.
El següent punt tractava sobre el nomenament d'uns càrrecs per representar l'Ajuntament davant uns determinats organismes. Ací cal ressaltar que el partit en l'oposició, el PP, va votar a favor. Res estrany si no fóra perquè, a l'anterior plenari, s'abstingueren en tots els nomenaments que es produïren aquella vegada.
Un aspecte que ens va cridar molt l'atenció aquell plenari va ser que, quan s'anuncià que a partir d'aleshores els plenaris es celebrarien dijous o divendres a les 20,00, també s'abstingueren. Apelant a un factor molt important en democràcia com és la coherència, el partit en l'oposició, el PP, hauria d'haver votat en contra i haver proposat que els plenaris haurien de fer-se a les 11,30 del matí com s'ha vingut fent en els darrers quinze o vint anys, què vol dir això de canviar de socarrel una tradició tan establerta a l'Ajuntament? És més, des d'ara, igual que va fer Gent d'Ador a cada plenari demanant que es feren fóra de l'horari laboral (més de vint-i-cinc vegades ho demanarem), ells haurien de fer el mateix i demanar que es fera a les 11,30 del matí, que a més a més, ara va massa gent a escoltar-los (uns seixanta foren el passat plenari, una quarantena l'últim)
El més important és que açò comença a funcionar i ja es veuen els primers canvis. L'equip de govern està desbordat per la quantitat de feina que hi ha. L'Ajuntament estava abandonat, anava per simple inèrcia; el capità no és que haguera abandonat el barco, sinó simplement que tenia coses més importants que fer... i qui vinga darrere que tanque la porta. La tasca a fer és immensa, així que demanem paciència, el món no es va fer en set dies. Poc a poc tot anirà eixint.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Un consell per a l'alcalde. Com a President del Ple, caldria que expliqués breument el contingut del punt a tractar, per a que la gent sapigués de que va, perquè amb tanta ORDE i DECRET, ens perdem. I el secretari, hauria de llegir públicament l'acta anterior, abans de posar-la a votació. La raó és que hi pot haver gent que no va assistir a la sessió i als que hi varen assistir els recordaria els assumptes tractats.

Anònim ha dit...

Es cert.l'Ajuntament estava completament abandonat,ho hem patit moltes persones del poble,el problema era de totes les persones que alli treballen, totes perteneixien a la mateixa escola.
Aixo costa molt de caviar.

Anònim ha dit...

jo voldría plantetjar dos questions:
1- com una persona ha indicat anteriorment es important que s'explique a la gent els punts del día dels plenaris, i que el secretari expose el acta que es te que aprobar. Pero també crec que es molt important que es recupere una figura que abans existia als plenaris del nostre poble i que es deia " ruegos y preguntas", doncs es la manera de fer participar a la població del nostre poble en la vida política i que jo sapia en els dos últims plenaris no ha existit aquest punt del día.
2- per un altra banda, en el blog de "de Navesa a la Murtera" ha aparegut el nom del próxim Jutje de pau del nostre poble. Aixó es cert? perque de ser aixi crec i es la meua opinió, que s'estaría fent el mateix no, pitjor del que feia Juanvi. Doncs ell posava a la gent que ell volía i punt, mentre que vosaltres estaríeu fent publicitat d'un carrec que ja estaría adjudicat. (espere que sols siga un "bulo").
Un votant de Gent d'ADOR

Anònim ha dit...

Al que planteja les dos qüestions: dir-te que els dos primers plenaris de la legislatura de Joan han sigut plenaris extraordinaris, i en els plenaris extraordinaris NO HI HA RUEGOS Y PREGUNTAS (PRECS I PREGUNTES I VALENCIÀ)segons les normatives dels ROF (reglaments ordinaris i funcionals), has d'esperar als plenaris ordinaris per a poder expressar-te i tranquil que Joan deixarà que t'expresses.

Anònim ha dit...

primer gràcies per l'informació no tots tenim uns coneixements jurídics tan importants com tu, pero crec que tó no es l'adecuat per que ¿preguntar es ofendre?.
I ara que veig que estas tan ben informat, perqué no s'ha contestat a la segona qüestió que planteje ? per que es un asumpte que la veritat interessa a moltíssima gent. gràcies de nou per la teua informació

Anònim ha dit...

De res per els teus cumplits sobre el meu nivell d'informació però si jo ho sé els altres també poden saber-ho, el que havies d'haver fet és preguntar perquè no hi havíen precs i preguntes en els dos primers plenaris, perquè he rellegit el teu post i no ho has fet, directament dius que s'ha de recuperar i eixes coses però mai preguntes "perquè no s'ha plantejat precs i preguntes en els dos primers plenaris de la legislatura?".
Respecte a lo del jutje de Pau, jo personalment no se res, l'únic que podem fer és esperar a que el nomenament siga oficial i després opinar, i vore com s'ha produit eixe suposat nomenament.

Anònim ha dit...

Escolteu que passa amb la casa rural de l'Ermita pendent de complir sentència, a veure si aclarixen açò perquè no concep que es pagen vots, a veure si tanta transparència es queda en paraules.

Un votant de GA