25/9/08

PROGRAMACIÓ DE LA PENYA EXCURSIONISTA SETEMBRE 2008- JUNY 2009-

Tenim previst fer excursions cada 15- 20 dies. Totes seran diumenge sobre les 10’30 des del carrer Lluís Vives d’Ador-
També tenim pensat fer eixides de cap de setmana o ponts amb la finalitat de veure paratges més llunyans. Algunes les tenim clares i altres encara falten per organitzar i posar dades, en el moment que ho sapiam les penjarem al blog( Les que ja les sabem les posarem al final de les excursions d’un dia)
Tenim també pensat anar a fer algún tros del camí de Santiago, encara que trams senzills, doncs portem xiquets menuts.

El dia 15 de setembre anàrem a la cala Granadella a Xàbia(va ser una meravella veure com estaven les aigües de la Mediterrània, cristal·lines, amb peixos i amb uns colors preciosos. Desprès anirem a dinar a l’àrea recreativa de Pinosol. Va ser un dia tranquil i agradable, per començar la nova temporada.

Pont del 9 d’octubre:
Camping a la Mariola. (Tenim reservats unes cabanes)
Visitarem el poble de Bocairent.
Pujarem al Montcabrer.
Farem passejos amb bicicleta, cavall i caminades.

1- Font del Modúver- Xeresa. 16 de Novembre de 2008
Llocs d’interés:
Ermita de Xeresa.
Pont del Carritx.
Font del Molí.
El recorregut comença en l’ermita de Xeresa. On esmorzarem . Eixirem en direcció a les muntanyes seguint el calvari, passant per la Font del Molí. Arribarem a una granja on agafarem la senda de la Font del Mondúver.

2.- Castell Rebollet- Tossal Gros. La Font d’En Carròs.
14 de desembre 2008
Llocs d’interés:
Muralles del Rafalí
Castell del Rebollet.
Pedra del Moro.
Parc del Clavari.
Començarem al Parc del Calvari, on esmorzarem i veurem les antigues muralles del Rafalí. Després prendrem la senda capal Castell i el Tossal.

3.- Alfauir-Font del Sister.
Llocs d’interés:
Riu-rau dels Garcia.
Barranc i Font del Sister.
Riu Vinuessa.
Sénia I Assut de Canyelles.
Eixirem d’Alfauir en direcció a Castellonet fins a la Sénia i Assut de Canyelles. Travesarem el riu i trobarem el Riurau dels Garcies on ens encararem cap a la Font del Sister, visitarem la zona i desprès baixarem cap al riu Vinuessa en direcció a Alfahuir.

4.- Pla del surar.
Llocs d’interés:
Bosc de sureres.
Avencs d’Aldaia i del Pilar.(El més profund del País Valencià ).
Anirem en cotxe per Benicolet fins al Pla de Surar, des d’allí visitarem el bosc de les sureres, la basseta del Surar i caminarem fins als avencs d’Aldaia i del Pilar,(230 metres de fondària)
Observarem altres tipus de vegetació (roure valencià) i tindrem vistes espectaculars de tota la Marxuquera i la vall del Serpis.

5.- Carril Bici Palma- Monestir. 30 de Novembre
Eixirem de Palma, agafarem el carril bici que ens durà al Monestir de San Jeroni. Continuarem fins a Almiserà seguint la conca del riu Vernissa. Dinarem al Monestir de San Jeroni.Jornada gastronómica

6.- La serra Gelada: Benidorm .26 d’octubre de 2008
La serra Gelada està formada per un relleu que s'alça abruptament sobre les planes de Benidorm i l'Alfàs del Pi i dóna lloc, en el seu front litoral, a penya-segats de més de 300 metres. El seu nom, serra Gelada, ve donat no sols per la seua orientació, que crea un microclima més fred, sinó també per l'efecte òptic que produeix la pedra calcària al reflectir-se la llum en ella en les nits de lluna. Alberga reductes de vegetació d'un valor excepcional: en una de les seues vessants abunda el bosc mediterrani i en la vessant que dóna al mar, espècies capaces de suportar sòls salins i els efectes abrasius del vent. Destaca la duna fòssil penjant. A l'àmbit marí, hi ha praderies de posidònia oceànica i vermètits i pel que fa a la fauna, la seua principal riquesa són les aus marines. Si voleu més informació, entreu a la pàgina del Parc Natural de la Serra Gelada. Allí també trobareu informació de les rutes. Nosaltres farem la més senzilla que va de l’entrada de l’Alfàs del Pi fins al Far.

7.- Parc de l’Albufera.
Podrem portar les bicicletes. Hi ha molts recorreguts per tot el Parc, un dels més complets i bonics, lluny de la afluència de turistes, pot esser el de la marjal entre Sueca i Sollana, la Muntanyeta dels Sants i l’ullal de Baldoví. Sortint per l’estació del tren i desprès de creuar la via del ferrocarril Valencia – Gandia , entrareu en un paisatge diferent format per camps d’arròs , sequers i cases de marjal, davant tindrem la Muntanyeta dels Sants, amb una ermita del segle XVII , dedicada als Sants de la Pedra (per a protegir els conreus de la calamarsa ). En arribar açi portarem 5 km de camí , es un excel·lent lloc per descansar i gaudir del paisatge a l’ombra de pins i garroferes, trobarem bancs i aigua potable. Continuarem el nostre caminar i a uns 8oo m. veurem una senda a la nostra dreta, per ella arribarem desprès de 500 m. a l´Ullal de Baldoví, el més gran del Parc, d’uns setanta metres per trenta -d’ample, i amb un cabal de 225 litres per segon, d’ací surten unes aigües de la millor qualitat, es un lloc que te una màgia especial, aquest paratge esta catalogat com a Zona de Protecció Especial Ecològica. A partir d’aquest punt , el millor es seguir els mapes i decidir si volem continuar per les marjals fins a Sollana, o fer una excursió circular retornant a Sueca.

EXCURSIONS ENCARA PER DETERMINAR ITINERARIS

8. L’Albufera i el Racò de l’Olla-
9- El Castell d’Almansa i el Santuari de Nostra Señora de Betlem. Alpera-
10.- Cap de San Antoni i el Montgo
11- Castellonet, La Font de Gauet.


CAPS DE SETMANA FORA DE CASA 2008-09 : Encara no están organitzats ni sabem les dades.
-Tuèjar-
- Penyagolosa.
-Castell de San Servando.Toledo. (Pont de Falles; del 19 al 22 de març)-
- La Serra Calderona .