9/4/10

MOCIO PER RECOLZAR EL PROJECTE ESCOLA 2.0

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL GENT D’ADOR PER RECOLZAR EL PROJECTE ESCOLA 2.0 I LA SEUA IMPLANTACIÓ A LA COMUNITAT VALENCIANA, I PER TANT AL POBLE D’ADOR

El projecte Escola 2.0 d’integració de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) en els centres educatius, pretén accelerar la incorporació de l’ús de tecnologies digitals a la pràctica docent.

Esta mesura permetrà adaptar al segle XXI els processos d’ensenyament-aprenentatge, dotant els nostres alumnes de coneixements i ferramentes claus per al seu desenrotllament personal i professional, fomentant a més el capital humà i la cohesió social, i eliminat la bretxa digital.

Per a això incorpora un conjunt integrat de mesures que es referixen, d'una banda, a l’ús personalitzat d’un ordinador portàtil per part de cada alumne, i, d’altra banda, a la posada en marxa de les aules digitals del segle XXI. En particular, el projecte Escola 2.0 es basa en els següents eixos d’intervenció:

• Aules digitals. Dotant de recursos TIC Als alumnes i als centres.
• Garantir la connectivitat a Internet i la interconnectivitat dins de l’aula per a tots els equips.
• Assegurar la formació del professorat i dels responsables de TIC en els centres educatius.
• Generar i facilitar l’accés a materials digitals educatius..
• Implicar alumnes i a les famílies en l’adquisició, custòdia i ús d'estos recursos.

Es tracta d’un procés que forçosament ha de desenrotllar-se en estreta col•laboració entre el Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes, implicant al sector d’empreses tecnològiques informàtiques i de comunicació, entitats financeres, editorials i empreses de programari educatiu, així com a les pròpies famílies.

Diverses comunitats autònomes com Castella i Lleó, Astúries, Andalusia, Aragó, Illes Balears, Cantàbria, Navarra, Castella la Manxa, País Basc etc, governades per partits de distints signes polítics, han signat ja l’acord de col•laboració amb el Govern d'Espanya, i inclús algunes d’elles ja estan posant en marxa este projecte.

No obstant això, ens trobem que La Comunitat Valenciana ha rebutjat la firma del dit conveni, el que suposa perdre una gran oportunitat per a l'impuls de les noves tecnologies en els nostres centres educatius, així com posar a l’abast de tots elx xiquets i xiquetes valencianes i les seues famílies l’accés a estes ferramentes, sense distincions per raons econòmiques.

Per tot això, el Grup Municipal Gent d’Ador eleva al Ple la següent PROPOSTA:

Que l’alcalde inste al Govern de la Generalitat Valenciana a firmar sense més dilació l’acord de col•laboració corresponent al projecte conegut com a Escola 2.0 amb El Govern d'Espanya i que El Govern Autonòmic integre al centre educatiu del nostre municipi en este projecte, el que sens dubte suposaria un gran avanç en la modernització del Col.•legi del nostre municipi, dotant tots els nostres alumnes en condicions d’igualtat, de tots els instruments tecnològics necessaris, per a integrar-los, en un sistema educatiu de qualitat, adaptat al segle XXI.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si la Generalitat estigués en mans del PSOE, només per deixar-los en evidència, de segur que aprovarien la moció. Però com és del PP i aquest ha dit per boca del seu conseller: "esos ordenadres provocan miopía", i és que les miopes són ells, no crec que ho accepten. De tota manera aquestes mocions fan que el grup municipal del PP es retrate.
Molt bé i endavant.