22/4/10

NOVA ASSOCIACIÓ CULTURAL

Als comentaris s’ha entablat un debat interessant sobre una nova associació cultural i creguem que val la pena reproduir-lo ací.
Hem afegit l'enllaç del blog Culturador per si voleu visitar-lo.
http://culturador.blogspot.com/


-S'HAN SENTIT RUMORS DE QUE S'HAN FET UNA ASSOCIACIÓ JUVENIL I QUE L'ALCALDE LA RECOLÇA.PODRIA ESPECIFICAR QUINA ES LA TASCA DEL ANIMADOR SOCIOCULTURAL DEL POBLE, A BANDA DE PORTAR LA BIBLIOTECA?.

Respecte a la tasca del Tècnic de Cultura podeu assabentar-vos en www.culturador.blogspot.com i també al facebook CULTURA ADOR. Respecte a l'associacionisme juvenil i cultural, trobé que no tens molta idea del que significa, en aquest cas et remet a una pàgina prou clarificadora com el wikipedia: "Partiendo de la base de que la transformación de la realidad se puede llevar a cabo a través de la participación social, considera como cauce más eficiente para lograr mejorar el espacio público el asociacionismo. Éste consiste en organizar y planificar las acciones reflexionadas previamente por un colectivo de personas, que se constituyen como entidad (Asociación), para mejorar la calidad de vida de las personas de su barrio y/o ciudad y/o pueblo". No obstant això, si no et queda prou clar pots passar-te per la biblioteca per les vesprades o per l'ajuntament pels matins i el senyor Tècnic de Cultura t'ho explicarà les voltes que faça falta.

D'associacionisme el sr. alcalde en sap prou, però prou, mira si en sap, que fa uns quans anys, quan a Valentin encara no se li passava pel cap presentar-se en una llista a l'ajuntament, va voler fer una associació jovenil, l'Alfàs crec que volia dir-se, i li va proposar el projecte a l'alcalde; com no, el sr. alcalde va dir-li que sí, com sempre. Valentin li va demanar una seu, és a dir, un lloc on poder-se reunir, cosa molt interessant per a una ASSOCIACIÓ. Com no podia ser d'una altra menera, l'alcalde li va dir que sí, però com ja ens té acostumats, simplement perquè ell és així, si t'he vist no m'enrecorde, i poc després va inaugurar la llar dels joves, i saps quans llocs li va cedir per a la seua associació jovenil: cap, ni la cambra de les graneres. I tu, benvolgut David, saps per què? Doncs perquè sabia que no l'anava a controlar ell, perquè ell no anava a posar-se cap medalla. I sinó, fixat en qui forma part d'eixa associació que s'ha tret ara de la mànega, per què no ha convidat a altres tipus de gent a formar part d'ella? Vols dir-me quants licenciats, o diplomats, o simples batxillers hi han en ella? Tu contestaràs que no es precís tindre cap títol per poder formar part d'una associació jovenil, i jo et dic, que esta gent, també, supose, tindrà, a més de títols, experiència i saviesa, ganes de treballar i de participar.
El problema és que este home, l'alcalde, tot ho fa igual, a amagatotis, dividint a la gent, els meus i la resta, i així, benvolgut amic, no anem a cap lloc. Ho canvia la manera de fer les coses, o anem malament, com fins ara.
Salutacions
J.B

5 comentaris:

david marí ha dit...

No és culturador.blogspot.es sino culturador.blogspot.com (el .es és anterior. Gràcies per la vostra difusió.

Anònim ha dit...

I perquè no respons a lo que diuen de l´alcalde donant la teua sincera opinió?

Anònim ha dit...

Algú em pot dir l'horari dels treballadors de les oficines de l'ajuntament?

Anònim ha dit...

Jo lo que se es que arriben 8,30, o mes, pero si pujes no veus ningú, despres baixen a esmorsar, 1 hora!! comprovat varios dies, i despres sen van ben pronte, perque si busques algú a les 2,30 ja no está.

Anònim ha dit...

Per això la meua pregunta sobre l´horari de les oficines, jo veig el mateix.En ninguna empresa privada ens permeten fer el que vullgam, cal cumplir i treballar, estem en crisis; qui no rendeix se'n va al carrer.