26/6/11

ACORD ENTRE L'ESGLÉSIA I L'AJUNTAMENT

Acabe de llegir al diari Levante la notícia de l'acord entre mossèn Vicent i la nova Corporació i em sembla molt encertat. El actes religiosos de l'església són una cosa i els de l'ajuntament una altra. Els que organitza l'església o els seus fidels són, sobre tot, per honorar Déu i els sants, i pel seu caràcter de celebració religiosa, deuen estar presidits per les autoritats religioses, encara que en ells poden participar-hi totes les persones del poble, siguen o no creients, amb el respecte que tots ells es mereixen.
Els que organitza l'ajuntament, haurien de ser exclusivament civils i també, com els altres, s'organitzen per a tothom, siguen o no creients, per tant és lògic que qui les represente siguen autoritats civils i no religioses, de la mateixa manera que qui presideix un acte militar és un militar, qui presideix un acte a la Universitat és el seu Rector, qui presideix els actes de la Generalitat és el seu President, qui presideix un acte de la Unió musical és el seu President o quan és un acte escolar és el seu Director o Directora. Això no lleva que tant a uns actes com a altres es conviden entre ells: per amistat, per respecte o simplement perquè vol fer-ho qui presideix l'acte.
Tampoc açò no lleva, com diu Joan, que tant un estament com l'altre col·laboren per millorar els seus actes i de la mateixa manera que el mossèn hi participa en les festes que organitza l'ajuntament, com un veí més, l'alcalde o els regidors també ho poden fer com a un altre veí en els actes religiosos.
Al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu. O com diu la dita popular: "Cadascú en sa casa i Déu en la de tots"

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Excel.lent el comentari!

Anònim ha dit...

Tot el poble està d'acord en vosaltres menys la generació de 1911.

Anònim ha dit...

encara hi haura algun jovenet que li pegue tort!!

Anònim ha dit...

En la generació de 1911 estan inclosos eixos jovenets.