13/6/11

ACTE D'INVESTIDURA DE JOAN FAUS COM A ALCALDE D'ADOR



Abans de llegir la breu crònica de l'acte d'investidura de dissabte, vos convidem a llegir el que publicàrem al blog el dia 16 de juny de 2007, més que res perquè tingueu un punt de referència per poder comparar el que era abans i el que és ara. I és que, des de'l primer segon de la nova legislatura, ja es nota el canvi que va a experimentar este poble des d'ara. Un canvi que es va a notar, principalment, en la manera de governar.
Per començar, l'acte va ser anunciat pels altaveus del poble, el que va provocar que molta gent, després de molts anys sense sentir la paraula "plenari" eixint d'eixos altaveus, igual ens hem de remuntar als temps de Paco l'Agutzil, quan anava amb el vespinet i la trompeta fent el ban pel poble, quan s'anunciara per última vegada la celebració d'un plenari.
Malgrat l'hora de la convocatòria, les 10 del matí (hora imposada per l'ex-alcalde, l'home tenia una comunió a València), el saló de plenaris estava de gom a gom. Com Déu mana. Un altre signe de normalitat democràtica. També volem ressaltar que tot i hi haver molts votants de Gent d'Ador, a l'igual que del PP, incomprensiblement, ningú, repetim: incomprensiblement, ningú, absolutament ningú, va insultar ni va soltar quatre fresques al sr. ex-alcalde. Els integrants de Gent d'Ador, unànimement volem donar les gràcies als nostres votants, considerats per algú com a exaltats, incívics, violents i maleducats, pel seu comportament exemplar.
L'acte d'investidura començà amb la lectura, per part del secretari de l'Ajuntament, dels resultats electorals. Després es constituí la Mesa amb els regidors més vell i més jove, i seguidament es passà a jurar o prometre la Constitució. A continuació es va votaren les candidatures amb el següent resultat:
Vots a favor de Juan Vicente Estruch: 4 vots.
Vost a favor de Joan Faus Vitòria: 5 vots.

Aleshores, el secretari proclamà a Joan com a alcalde d'Ador. Per part nostra va ser un moment molt emocionant. Ha costat molt de treball aconseguir l'alcaldia, i per fi s'ha complit.
Posteriorment, l'ex-alcalde Juan Vicente Estruch va fer el seu discurs. Va començar bé, agraint a tots els treballadors de l'Ajuntament la feina feta i tot això; però com no podia ser d'una altra manera, la supèrbia, la vanitat i la prepotència que el caracteritzen, van eixir a relluir i ho va llançar tot a perdre. En fi, ja estem acostumats.
Darrere va parlar Joan. Com ja sabeu i podeu imaginar, no hi ha punt de comparació. A l'eixida de l'acte molts comentaven que havia d'haver apretat més en el seu discurs, però no era el moment, amb el que va dir, era suficient. A més a més, va ser un discurs on es podia llegir molt bé entre línies. D'ací a uns dies el publicarem. També farem una xicoteta reflexió sobre el discurs de l'ex-alcalde, Juan Vicente Estruch.
Finalment el secretari donà per alçada la sessió.

Aplaudiments, i també, algunes llàgrimes d'emoció. També se'n veren de decepció.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Primer que res felicitar-vos per la nova alcaldia. Era necessari un canvi.

No sé si és el lloc més apropiat però com a votatnt vostre i amant de la transparència, m'agradaria saber que penseu fer amb totes les vivendes il.legals que el senyor Estruch ha consentit construir als seus amiguets durant aquests 24 anys.

En venen al cap la de l'agutzil i el germà, etc.

No sabeu com es pot sentir una persona que paga religiosament la seua llicència d'obres, projecte, direcció d'obra etc. I després una vegada que es posa a viure paga contribució, basura etc.

Espere una resposta clara i transparent i que tothom ho puga llegir.

Enhorabona i a treballar que hi ha molta tasca per fer i moltes coses per canviar.

Salut.