4/10/11

ACTES PROGRAMATS PER AL 9 D'OCTUBRE


  Des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ador volem comunicar-vos els actes previstos per a l' Acte Institucional del 9 d'Octubre que tindrà lloc el proper diumenge, 9 d'Octubre a les 19'30 h. a la Casa de la Música d'Ador:


CONFERÈNCIA
LLENGUA I DIALECTE: LA QÜESTIÓ DEL VALENCIÀ EN SANCHIS GUARNER a càrrec de ROSA ESTRUCH PUIG ( llicenciada en filologia catalana per la Universitat de València i llicenciada en Teoria de la literatura i literatura comparada per la Universitat de Barcelona. Actualment prepara una tesi doctoral sobre Joan Fuster en el departament de filologia romànica de la Universitat de Barcelona amb una beca d'investigació predoctoral)

DOCUMENTAL
MANUEL SANCHIS GUARNER: UN HUMANISTA VALENCIÀ DEL SEGLE XX (documental produït per RTVV en col•laboració amb l'AVL)

LECTURA MANIFEST a càrrec de la Regidora de Cultura, Iolanda Estruch Estruch

ACTUACIÓ COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS REBROT

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El cartell dissenyat pel govern municipal és irrespectuós amb una part considerable de la població d'Ador que són valencians i no catalans, les pinzellades dels dictadores........

Anònim ha dit...

Les quatre barres roges, amic o amiga valencià/na, no són patrimoni només dels catalans. També ho són dels aragonesos, dels mallorquins, dels valencians i fins i tot, si viatges al sud de França, a la zona del Rosselló, també per molts francesos. Tots aquestos territoris les tenim a les diferents banderes de les respectives comunitats autònomes. El 9 d'octubre és un bon moment per recordar que tots els habitants d'aquestos territoris formàvem part de la Corona d'Aragó, i la bandera del rei Jaume I, com molt bé sabràs, era de quatre barres roges sobre fons groc.
I respecte de la bandera actual dels valencians, coronada sobre blau, era exclusivament de la ciutat de València, i imposada després a tots els valencians i valencianes, recordaràs per la UCD, ens els anys que anomenem "de la guerra dels símbols", en els primers anys de la nostra autonomia, aprofitant-se'n de retruc Alianza Popular, després PP, i Unión Valenciana.
Ara bé, si tu, quan veus un cartell com el que has vist exposat, trobes a faltar el color blau i no et sents identificat amb els catalans; jo tampoc. O resultarà que ara, ser, o sentir-se més o menys valencià, depén d'un color?
No ho simplifiques tant.

Anònim ha dit...

Són també catalans els habitants de la ciutat de València, de Sagunt o de Castelló de la Plana?
El seu escut corresponent està format per quatre barres roges sobre fons groc. El blau no hi apareix per cap lloc.
Caldria dir-los-ho, no siga que no s'hagen enterat.