30/10/11

RESUM PLENARI 26-10-2011

1-L'acta de la sessió anterior s'aprova per unanimitat.

2-Per sorteig s'elegixen els membres de les meses electorals.

3-La taxa del fem per al proper any s'incrementa, per part de l'Ajuntament, en la quantitat d'1 euro aproximadament, quedant en uns 60 euros per vivenda. A les famílies nombroses i als pensionistes, a més a més s'els farà una bonificació del 10%. Però s'ens informa que la Diputació Provincial de València, governada pel PP, ens passarà un nou rebut pel tractament del fem d'uns 80 euros, més del doble d'el que paguem! (És eixa la baixada d'impostos que diu Rajoy que faran si el PP guanya les eleccions?)

4-El nou govern de GA ha aprovat una baixada de 5 centèssimes en el
gravàmen que aplica l'Ajuntament al rebut de l'IBI, passant del 0,70% al 0,65%. A les famílies nombroses i als pensionistes, a més a més s'els farà una bonificació del 10%. Este és una de les propostes que GA portava al seu programa electoral: la baixada d'impostos. Per desgràcia, l'herència econòmica heretada de l'anterior govern municipal no es permet baixar-la més.En este punt va hi haure un poc de discussió. El portantveu del PP, Juan Vicente Estruch, va fe història recordant per què la contribució que paguem a Ador és tan alta. Es va justificant diguent que, a l'any 2001 ó 2002, hi havia gent que pagava 11.000 pessetes per una bona casa situada en un bon lloc del poble, quan ell en pagava 83.000. Aleshores va considerar que això era injust, i per compte de fer que tots pagàrem menys equiparant-nos als que tenien el rebut més barat, ho va fer al revés, va demanar una revisió cadastral i va aconseguir que tots pagàrem molt. Però no paguem molt perquè el Cadastre va revaloritzar les nostres cases, que sí, sinó perquè, en allò on l'Ajuntament haguera pogut compensar eixa pujada i buscar un equilibri, va agarrar i va pujar també el gravàmen, aconseguint que la pujada fóra encara més acusada. Això és el que li va recriminar la portantveu de GA i el senyor alcalde, que si en compte de pujar el gravàmen competencial de l'ajuntament, l'hagueren baixat, aleshores ara no pagaríem tanta contribució. No és culpa del Cadastre que a Ador paguem una de les contribucions més altes de la Safor, per no dir la més alta, sinó de l'anterior govern del PP, amb Juan Vicente Estruch al capdavant. (I el pitjor de tot és que està pujada continuara imparable fins el 2016. Excel·lent per a l'època de crisi que estem patint).

5- S'aprova per unanimitat.

6-La quantitat de factures per pagar que hi ha a l'Ajuntament des de fa temps i amb la caixa municipal buida, no ens queda altra que acceptar el préstec ICO (Institut de Crèdit Oficial), organisme que depén del Ministeri d'Economia i Hisenda del Govern de l'Estat.
Aquest préstec el tornarem en tres anys i amb un interés del 6,50%.
Aprofitarem la quantitat que ens donen uns 45.000 €. per pagar factures completes abans del mes de maig de 2.011.
Esperem que amb este pagament aliviarem a moltes empreses i proveïdors del nostre poble aixi com algunes factures més antigues.
El nou equip de govern d'Ador no té cap culpa en la existència d'estes factures, sols la responsabilitat i la sensibilitat de la situació de les diferens empreses, ha decidit actuar d'esta manera, encara que complica o empitjora molt la possibilitat d'aplicar el seu programa.
Aquest punt es va aprovar per unanimitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

JUANVI ES EL CULPABLE DELS DEUTES QUE TÉ L'AJUNTAMENT.JUST SERIA QUE LES PAGARA ELL.QUE SE EMPORTE LES MEDALLES I ELS DEUTES.

Anònim ha dit...

A vorem que pagarem en els de Gent d´ador, ni patrimoni, ni diners, ni gestió ni res de res es millor excusarse en els deutes, peró que han fet des de que esteu governat? jo soles vec meniys serveis i res novedos ni diferent al contrari esteu fent allò que tant criticabeu dels altres