23/10/11

NOVES SENDES A LES MUNTANYES D'ADOR

A tots aquells que els agrada fer senderisme o simplement anar a passejar per la muntanya, vos informem que uns quants voluntaris han netejat dos sendes a les muntanyes d’Ador.

La primera és l’antiga senda que pujava a la Plana, i que per falta d’us va ser colgada per la malesa. Esta senda naix quan s’acaba el camí ample que puja des d’el Terrer cap a la Font del Cister, uns metres abans d’entrar a l’estret passadís que hi ha entre les roques de la muntanya. A mà esquerra veureu, penjant dels pins, unes cintes de senyalització que van marcant la senda fins la Plana. Esta senda no és tan empinada com l’altra i el trajecte és molt més curt.


L’altra senda és la que du fins el cim del pic Ventura. Pujant pel camí que mou des de la partida de la Plana (al costat de la Canaleta), o bé vingent des de la Plana (dalt del Cister), al punt més alt d’este camí, abans de devallar cap al pla, veure també unes cintes lligades als arbres que vos duran fins el cim del pic Ventura. Allí dalt trobareu el famós Tiló Ventura. Açò de Tiló no és més que una errata dels que imprimiren les senyals que marquen les sendes. En realitat el que hauria de dir és: Piló Ventura, ja que dalt del cim hi ha un piló o vèrtex geodèssic. Des d’allí es pot contemplar tota la Safor, i fins i tot, en un dia clar de bon matí, es pot veure Eivissa.

La previssió que tenim és la d’obrir algunes sendes més. Vos desitgem que gaudiu d’estes rutes, i recordeu que s’han de respectar els espais naturals i no abandonar deixalles a al muntanya.