15/8/07

MOCIÓ PER A TORNAR A LA MANCOMUNITAT

Valentín Gregori Gregori, portaveu del Grup Municipal Gent d'Ador, a l'Ajuntament d'Ador, i en representació del mateix, proposa per a la seua aprovació en el proper Plenari Municipal la següent


MOCIÓ


L'Ajuntament d'Ador actualment no es membre de la Mancomunitat de Municipis de La Safor. Aquesta aglutina la pràctica totalitat dels pobles de la comarca, als quals oferix la possibilitat d'accedir als serveis i prestacions que per a pobles com el nostre, sería impossible d'ofertar a la nostra gent.

El govern municipal d'Ador ja fa anys va optar per no formar part d'una entitat com aquesta, que gestiona un ampli ventall d'obres i serveis per a la seua realització en comú, promou activitats i presta serveis públics a les corporacions municipals i es caracteritza per ser un ens que propicia el debat al voltant de diferents temes que puguen afectar a més d'un municipi de la comarca.

El no formar part de la Mancomunitat provoca que els nostres ciutadans no gaudisquen de serveis de l'Agencia Comarcal de Desenvolupament, el Centre d'Estimulació Precoç, el Centre Intercultural, Tallers Ocupacionals de Salut Mental o Vehicles Adaptats d'entre altres.

En alguns casos concrets, és la solidaritat de l'ens comarcal i els pobles que el composen, el que permet a alguns dels nostres ciutadans accedir a aquests serveis, malgrat la incompressible actitud del nostre Ajuntament de no formar part de la citada Mancomunitat.

A més a més, altres serveis com el Circuit Cultural, Gabinet Psicopedagògic, Servei Mancomunat d'Arxius o Serveis Socials, també serien accessibles als nostres veïns.

És per tot açò, que es proposa al Plenari de l'Ajuntament d'Ador el següent acord:

- La incorporació de l'Ajuntament d'Ador com a membre de la Mancomunitat de Municipis de La Safor.

Ador, 7 d'agost de 2007

A/at.: Sr. Juan Vte. Estruch Estruch
Alcalde-President Ajuntament d'Ador