27/8/07

AVÍS

Amb data 27-08-07, hem presentat al PROP de València, les 226 al.legacions a la sol.licitud d'autorització ambiental de la Planta de Valorització de RCD que promou l'empresa Verbena S. L., recollides per tots.
Cal assenyalar que la data de termini de presentació d'al.legacions finalitza el dia 3 de setembre, per tant, podeu seguir arreplegant-ne i presentar-les a l'ajuntament d'Ador o al PROP de Gandia.
Tenim l'evidència que els residents a Montecorona n'han presentat moltes a l'Ajuntament d'Ador.

25/8/07

PENYA EXCURSIONISTA ALLÀNEM


El cap de setmana del 22-23 de setembre començarem la nova temporada d’eixides de la Penya amb un cap de setmana al Mas de Noguera (Castelló).
Normalment comencen les temporades i les finalitzen d’aquesta forma, doncs així, en la primera eixida donem idees de rutes per a realitzar i al finalitzar fem una valoració del que ha estat la temporada.
El dissabte 22 eixirem d’Ador a les 9’30, arribarem al Mas cap a les 11h, deixarem les coses en les habitacions i ens anirem a dinar al riu de Montanejos, (riu on arriben aigües termals i per aquesta raó s’ha fet prou turístic), ens banyarem al riu, passejarem pels voltants i de vesprada tornarem cap al Mas on podem anar a veure els animals de la granja que, per cert, hi ha prou (ànecs, porc, vaques, ovelles, gallines…etc)i podem fer algun recorregut pels voltants del Mas. Per la nit soparem dels productes de la granja. (per cert els menjars que fan estan prou bons).

El preu de la mitja pensió es de 30 euros els majors i 18 els xiquets i aquesta inclou sopar i dormir del dissabte i desdejuni del diumenge.
Si voleu arreplegar més informació podeu entrar a la pàg.



Si a algú li interessa anar tot el cap de setmana també ho pot fer.
Si voleu vindre teniu que cridar al tf. 96 280 86 88 o 600 84 94 87 abans del 28 d’agost.

24/8/07

EL "CAPO" FABRA

L’altre dia viatjant per la “blogosfera” vaig veure este escrit que em va cridar poderosament l’atenció, i després de demanar permís, vos l’envie per a que si ho teniu a bé el publiqueu en el vostre blog. I es que no sé per què em dona a mí que este tio s’ha convertit en mestre de molts.

“Hay personajes políticos a los que repelo, otros me hacen gracia, otros me indignan y hay uno que me da miedo: Carlos Fabra. Esa cara redonda escondida detrás de unas gafas oscuras que expresan frialdad, seriedad y dureza. Ese continuo hacer bordeando y traspasando la línea de la ilegalidad, ese afán de beneficiar a los suyos, ese mantenerse en segunda fila sin que aparezca casi nunca (número tres en las listas de Castellón, y sin embargo es el gran capo; le rinde pleitesía el propio Francisco Camps, ha toreado a los zaplanistas y a los campistas creando su propia corriente: los fabristas, que se llevan todo en Castellón). Imputado por delitos varios contra la Administración Pública: cohecho, tráfico de influencias, falsedad documental, fraude fiscal, inflamiento de censos. En fin, una alhaja.
Y ahora, juzguen varias noticias de “Il condottiere” que han salido en los papeles en los últimos meses:

-Imputados dos altos cargos del PP, por tráfico de influencias, en el caso Fabra.
-Nombran a la hija de Fabra senadora, de libre designación sin haber pasado por ninguna elección popular.
-Confirmada su reelección como presidente de la diputación, Fabra se sube el sueldo el 10% (sueldo bruto 94.000 euros anuales, sin dedicación exclusiva).
-Aumentan de 23 a 33 los asesores de Fabra, lo que supone casi 400.000 euros más de las arcas de la Diputación.
-Los periodistas valencianos denuncian amenazas de Carlos Fabra y las llevan a la FAPE (Federación de Asociaciones de Periodistas de España).
-El vicepresidente de la Diputación de Castellón (segundo de Fabra) registró como donaciones trece fincas de vecinos del pueblo de Vall d’Alba, de donde es alcalde.
-Ingresó en 1999 600.000 euros sin poder justificar su procedencia.
-En 2004, Fabra y su esposa gastaron en amortizar préstamos el doble de lo que declararon como ingresos.
-Fabra cobró 841.000 euros por asesorar empresas siendo presidente de la Diputación de Castellón.
-Cuadruplica su patrimonio en cinco años, desde 1999 a 2004, saliéndole las declaraciones del IRPF, de esos años a devolver.
-Fabra tiene a su disposición, en los presupuestos de la Diputación, más de 400.000 euros para regalos, viajes y comidas.
-La fiscalía investiga los censos inflados de varios pueblos de Castellón, que son claves para la reelección de Fabra.
-Conde-Pumpido reconoce que los fiscales del caso Fabra no están siendo muy ágiles.
Y prometo que podría seguir. Y todo eso, prácticamente, sin mover un músculo. ¡Joder que susto! ¿hay quien dé más?”

A que sí, a que també sona a coses més properes?

22/8/07

ADOR, JA HI HA PROU DE POR!

Durant aquest últims dies del mes d'agost, un grup de veïns i veïnes del poble d'Ador, hem estat arreplegant signatures on es demanava simplement un informe mediambiental per a la ubicació d'una planta de transferència i tractament de residus sòlids urbans i industrials, (planta que no l'han volguda altres poblacions de la Safor) i que en el cas que es fera, s'ajornés fins que estigués feta una carretera de circumval·lació al poble, ja que hi hauria molt de transit pel poble de camions pesats. Bé, doncs ens hem trobat que molts veïns i veïnes d'aquest poble, que estaven d'acord amb l'escrit, no volien signar-lo perquè deuria aparèixer el seu nom i tenien por que hi hagueren represàlies.
Sembla mentida que a aquestes altures (any 2007) i vivint en democràcia , encara aquest poble es mostra amb temor davant aquest tipus de situacions.
Jo, la veritat, no sé si això de les represàlies serà de veritat o no, però vaig tindre una experiència fa uns anys que em va recordar a l 'Espanya del caciquisme; els veïns d'un carrer d'Ador ens posarem d'acord per posar una pancarta on es demanava que ens asfaltarem uns clots grans que teníem al carrer, (que feia temps que ho havien dit a l'ajuntament i havíem presentat escrits, sense que ens feren cas durant 2 anys), i havien vingut les màquines per asfaltar el raval on es devia fer una partida de pilota i alguns carrers de la carretera.
Aprofitant l'ocasió anàrem a demanar-lo una altra vegada a l'alcalde. Se n'anaren les màquines i es quedà per asfaltar. Davant d'aquesta situació decidirem fer una pancarta. La resposta per banda d'alguns "afèrrims" a l'ajuntament no es va fer esperar. Al dia següent, quan isquérem al carrer hi havia gent que ens va girar la cara i ens va negar el salut.
( Al mes següent vingueren les màquines i asfaltaren el carrer)
Bo, ells són així i no anem a canviar-los, però nosaltres si podem canviar la nostra actitud front a d'ells i continuar fent allò que pensem que deguem fer, doncs les properes generacions ens ho agrairan.

15/8/07

MOCIÓ PER A TORNAR A LA MANCOMUNITAT

Valentín Gregori Gregori, portaveu del Grup Municipal Gent d'Ador, a l'Ajuntament d'Ador, i en representació del mateix, proposa per a la seua aprovació en el proper Plenari Municipal la següent


MOCIÓ


L'Ajuntament d'Ador actualment no es membre de la Mancomunitat de Municipis de La Safor. Aquesta aglutina la pràctica totalitat dels pobles de la comarca, als quals oferix la possibilitat d'accedir als serveis i prestacions que per a pobles com el nostre, sería impossible d'ofertar a la nostra gent.

El govern municipal d'Ador ja fa anys va optar per no formar part d'una entitat com aquesta, que gestiona un ampli ventall d'obres i serveis per a la seua realització en comú, promou activitats i presta serveis públics a les corporacions municipals i es caracteritza per ser un ens que propicia el debat al voltant de diferents temes que puguen afectar a més d'un municipi de la comarca.

El no formar part de la Mancomunitat provoca que els nostres ciutadans no gaudisquen de serveis de l'Agencia Comarcal de Desenvolupament, el Centre d'Estimulació Precoç, el Centre Intercultural, Tallers Ocupacionals de Salut Mental o Vehicles Adaptats d'entre altres.

En alguns casos concrets, és la solidaritat de l'ens comarcal i els pobles que el composen, el que permet a alguns dels nostres ciutadans accedir a aquests serveis, malgrat la incompressible actitud del nostre Ajuntament de no formar part de la citada Mancomunitat.

A més a més, altres serveis com el Circuit Cultural, Gabinet Psicopedagògic, Servei Mancomunat d'Arxius o Serveis Socials, també serien accessibles als nostres veïns.

És per tot açò, que es proposa al Plenari de l'Ajuntament d'Ador el següent acord:

- La incorporació de l'Ajuntament d'Ador com a membre de la Mancomunitat de Municipis de La Safor.

Ador, 7 d'agost de 2007

A/at.: Sr. Juan Vte. Estruch Estruch
Alcalde-President Ajuntament d'Ador

10/8/07

DEMANDES A L'AJUNTAMENT

Valentín Gregori Gregori, portaveu del Grup Municipal Gent d’Ador, a l’Ajuntament d’Ador, i en representació del mateix,

EXPOSA

Que després del darrer plenari extraordinari de la corporació municipal, i havent plantetjat des del Govern Municipal que presentarem una oferta per participar en la gestió municipal, el Grup Municipal Gent d'Ador vol plantejar-li al Sr. alcalde les següents consideracions:

Des del nostre grup municipal, pretenem complir amb el paper que la ciutadania va decidir, realitzant un treball ferm, constructiu i si ens donen oportunitat, de col·laboració amb el govern municipal, motiu pel qual hem decidit presentar-li les següents propostes:

- Periodicitat de les sessions del ple: El nostre grup va propossar que la periodicitat dels plenaris fora cada 2 mesos i en horari de 20.00h, per tal de facilitar tant l'assistència dels regidors dels dos grups municipals, com també de la gent del poble.
L’equip de govern va dir que l’estudiaria i que en el proper plenari ens diria alguna cosa.

- Comissió de Govern: Tal com es va dir en la sessió d'investidura, el nostre grup municipal sol·licita formar part de la mateixa, ostentant alguna de les Tinències d'Alcaldia, ja que seria una manera molt positiva de visualitzar la voluntad política participativa de l’actual equip de govern.

- Creació de comissions informatives: Havent-se produït la delegació de l'alcalde de part de les seues funcions en diversos membres corporatius que ostentaran regidories (hisenda, cultura, educació, festes, urbanisme, agricultura, esports, joventut, servicis socials, dona i majors), demanem la constitució de les comissions i, com no podria ser d’altra manera, formar part de les mateixes.

Aquesta demanda es imprescindible per a poder col·laborar en la gestió municipal, ja que, tal com varem dir en el plenari, volem participar i ajudar en tot allò que el govern estime oportú.

- Col·laborar en la gestió: El nostre grup municipal, amb la voluntat mostrada anteriorment de col·laborar i no fer únicament tasques d'oposició, s'oferix per dur la gestió d’aquelles àrees, que junt a l’equip de govern s’acorde, per treballar colze a colze i millorar el resultat de la gestió.

- Disposició de mitjans materials: Ador és un poble que compta en l'actualitat amb aproximadament 1.500 habitants, per la qual cosa les tasques de gestió, d'oposició, i treball del dia a dia, requerixen disposar de mitjans efectius i materials, tal com disposa la legislació vigent. Per això li sol·licitem a l'alcalde poder disposar d'un despatx, amb ordinador i línia telefònica per a aquest grup municipal en les dependències de l'ajuntament.

És per això que…

DEMANA

Que aquesta proposta siga atesa i estem a la seua disposició per poder discutir qualsevol oferta que vinga de la seua part.

Esperant que així siga, atentament:

Ador, 7 d’agost de 2007


A/a Sr. Juan Vicente Estruch Estruch
Alcalde-President Ajuntament d'Ador

3/8/07

A ADOR CAP TOT

Com ja sabeu, al nou polígon industrial d’Ador, es vol instal.lar una Planta Trituradora de Residus Urbans no Contaminants.
A Oliva, l’Ajuntament tenia la intenció d’aprovar una indústria semblant o igual que la d’Ador per colmatar o regenerar una vella cantera que s’havia menjat part d’una muntanya, però la pressió dels propietaris i de l’associació civil Salvem l’Almuixic, presentant 116 al.legacions a la Conselleria de Territori i 59 a l’Ajuntament, ha servit per desestimar definitivament el projecte.
Ningú a la Safor vol esta planta. Per què ADOR SI?
Si al nou polígon arriba, que no tardarà, la instal.lació d’una refineria de BIODIÈSEL. Quina empresa anirà al polígon? Què pensen els propietaris de les parcel.les?
Cregueu posible construir al costat del polígon?
Molt prop hi ha una urbanització.
I els veïns i veïnes del poble, que sofrirem la gran quantitat de camions que passaran pel poble.
Del soroll, pols, etc. millor no en parlem.

QUÈ PODEM FER

Podem al.legar a l’ajuntament d’Ador, fins el 26 d’agost.

En el diari Levante del dia 30/7/07 va aparéixer aquesta informació. Si en voleu saber més, punxeu en l’adressa de baix.

ENLLAÇ: http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3610_12_326226__Comarcas-Generalitat-rechaza-planta-residuos-construccion-lAlmuixic-Oliva


Si voleu més informació pregunteu a : GENT D’ADOR.