14/6/08

RESPOSTES DE L'ALCALDE (I IV)

Darrera entrega de les respostes de l’alcalde a les preguntes fetes en el plenari del 25 de gener de 2008.

7ª PREGUNTA: REG PER DEGOTEIG-NO NOU PAI-SÍ

Com vosté sap, recentment l’Ajuntamet aprovà un PAI anomenat EIXAMPLE, que si no estic mal informat, urbanitza tot o part del projecte on des de fa anys un grup de persones amb multitud de reunions i viatges estaven aconseguint, amb l’ajuda de la Conselleria del ram, la implantació del reg per degoteig per a tot el terme, precísament és la zona on s’ha de construir la bassa i el mecanisme de distribució i presió.
Volem saber:
Vol dir que el projecte de degoteig ha quedat eliminat?.
Si així es, qui pagarà les despeses realitzades?.
Com quadra el Pai i el projecte de degoteig?.
Suposa condemnar a tot el terme a no tindre mai el degoteig a Ador?.
No creu que el poble deuria opinar?.
Moltíssima gent espera una clara contestació a estes preguntes.

CONTESTACIÓ DE L’ALCALDE:

Ja vaig comentar en el plenari que és fals que el PAI Example vaja a construir la bassa de goteig, per tant crec que esta pregunta no té sentit. L’informador que els aha informat, mal informador és.


8ª PREGUNTA: NOU P.G.O.U. A ADOR.

Segons les informacions de què disposem, actualment, no sabem qui està realitzant el Pla General d’Ordenació Urbana del nostre Poble.
Com sabem la importància que té el desenvolupament urbà per a ves a saber quants anys, molts, en aquest pla ens juguem el futur. Vull pensar que qui el fa ho farà amb tota la bona intenció, però, no sabem d’on són , si coneixen el territori, ni que pensen, ni seran els que després el viuran; els que si coneixem, els que sí el viurem som els que no opinem per a res, tampoc ens deixen opinar, desconeixem els criteris bàsics, allò que anomenen CONCERTS PREVIS. El dia que menys t’ho esperes apareixerà la seua aprovació al Plenari corresponent i després es cosolidarà com a norma i si t’agrada bé i si no també.
Sr. Alcalde volem conéixer des d’el principi tot el procés com també participar en la seua elaboració. És per tot el que s’ha dit que li preguntem:
Qui està elaborant el P.G.O.U. d’Ador?
Amb quins CONCERTS PREVIS s’està treballant?.
Per què encara no sabem res de res?
Podrem participar directament en la seua elaboració. Com?.
Nosaltres li proposem crear una COMISSIÓ ASSESSORA, formada pels grups polítics representats a l’Ajuntament més totes aquelles associacions del poble i fins i tot particulars que s’hi vulguen afegir. La seua funció consistirà en aportar informació i col.laborar amb l’entitat encarregada de redactar-lo.

CONTESTACIÓ DE L’ALCALDE:

El Pla General d’Ador esta elablorant-lo un equip d’arquitectes, no s’està treballant amb concerts previs, simplement s’ha d’agafar la legislació urbanística i veure els passos que cal seguir per a elaborar un Pla General:
-Enquesta del programa.
-Presentació i aprovació del concert previ.
-Al.legacions.
-Aprovació de la Comissió Territorial d’Urbanisme.
- Presentació i aprovació del Pla General per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme.
- Aprovació final del Pla general per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme.
Una vegada presentat el concert previ qualsevol persona pot participar presentant les al.legacions pertinents tant al Concert com al Pla.

9ª PREGUNTA: CENTRAL HIDROELÈCTRICA

Pareix ser que els nous Pai’s comencen a utilitzar energia elèctrica per a poder funcionar i clar, tenen que anar a la central per connectar-se. La ubicació de la centraleta no és la més adient, ja que està dins del poble. Fins ara, la potència que suportava podia passar, però d’ara endavant necessitarà una potència més elevada i per tant pensem que pot ocasionar, en cas d’accident, no ho desitgem, grans problemes a tot el vïnat.
Per tot demanem al Sr. Alcalde que faça les gestions oportunes amb l’empresa i aconseguisca canviar-la de lloc, posar-la en un lloc més segur.

CONTESTACIÓ DE L’ALCALDE

Es va donar part a Iberdrola ja que els nou PAIs contemplen diversos transformadors de llum. No obstant els comunique que el transformador que vostés criden Central Elèctrica Vella, al fer la del carrer Edo s’ha descarregat la mitad del poble. Per tant la descàrrega en el trafo del carrer Lluís Vives esta treballant ara a la mitad de potència, com estava al principi.


DE GENT D’ADOR ALS TREBALLADORS DE L'AJUNTAMENT

Ens han arribat queixes sobre gent treballadora de l'ajuntament per alguns comentaris que s'han vessat en esta pàgina. Realment la gent es pren molt a la lleugera la tasca dels que hi estan treballant, però això no és problema d'ells. Un treballador sempre fa el que li mana el seu patró, i ho intenta fer el millor possible o de lo contrari sap que té els dies comptats en eixe lloc de faena. Està clar que ells treballen per a nosaltres, per a tots els veïns del poble, i que ningú pot posar en dubte el que ells, dins de les capacitats de cadascú, intentaran fer-ho el millor possible. Una altra cosa són les tasques que els encomanen des de dalt, això són figues d'una altra panera, que podran ser més encertades o no, d'ells és la responsabilitat. Però no dubtem mai de la honestitat dels treballadors de l'ajuntament; des d'ací no ho fem.