5/11/08

RESUM DEL PLENARI DEL 30-10-08 (I)

Com el resum del plenari passat és molt llarg, anirem publicant-lo poc a poc per a que no es faça pesat el llegir-lo d'una sola vegada.

RESUM
Abans de començar , el portaveu del grup municipal de Gent d’Ador va excusar l’assistència del regidor Joan Francesc per motius laborals, de la nova regidora Susana per estar fora del País i demanà de nou que els Plenaris els convoquen en acabar l’horari laboral.(7ª vegada que ho demana, ni cas).

ORDRE DEL DIA.

1.-APROVACIÓ, SI S’ESCAU DE L’ESBORRANY DE L’ACTA ANTERIOR.
S’aprovà per unanimitat.

2.-CONCERT PREVI PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA
Es tracta d’exposar al públic les bases del PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA D’ADOR (P.G.O.U.), elaborades per l’arquitecte que ha triat el Sr. Alcalde; encara que li ho hem preguntat en diferents ocasions, mai ha trobat el moment de dir-nos ho, tampoc ha acceptat l’oferiment de participació. (Ell s’ho guisa i s’ho menja. Exemple perfecte de col.laboració i transparència).
El portantveu de Gent d’Ador, explicà la importància del P.G.O.U com instrument planificador del futur del nostre poble, ja que el seu desenvolupament senyalarà tot allò que s’ha de fer durant molts anys, (carrers, places, zones verdes, equipaments etc.). Nosaltres pensem que amb la nostra participació junt a altres institucions o persones voluntàries d’Ador, podríem aconseguir un P.G.O.U. que fora de tots i per a tots. No ho veu així el Sr. Alcalde que argumentà la dificultat de consensuar-lo amb una tardança de 3.000 anys i vaticinant una divisió radical en el poble, (la lliçó de la participació, de la tranparència, de la col.laboració i de la responsabilitat, encara no se l’ha ensenyat) també deia que amb el que ja s’ha fet, tot es pot canviar; la regidora de G.A.Tere Reig, a banda d’explicar com es fa normalment en altres ajuntaments, que és consensuar el P.G.O.U. entre totes les forces polítiques representades en l’Ajuntament, senyalà la impossibilitat de canviar-lo profundament, sols es poden fer al.legacions i modificar alguna cosa puntual, mai canviar la base del projecte presentada.
Gent d’Ador li dóna al P.G.O.U. tanta importància que demana que el poble participe, pot passar per l’Ajuntament a informar-se, també preguntant als nostres regidors , hi ha dos mesos per presentar qualsevol tipus d’al.legació. El Sr. Alcalde s’ha compromés a fer reunions per informar a tots portant als tècnics adequats.
Al final el grup munucipal de G.A. votà en contra, perquè primer ha despreciat el nostre oferiment, després ens ha donat 48 hores antes la memòria (més de 50 folis) i finalment ens ha imposat el projecte.