9/11/08

RESUM PLE ORDINARI 30-10-08 (2)

3.- APROVACIÓ I ADJUDICACIÓ PROVISIONAL PAI EIXAMPLE I.
En el plenari extraordinari i urgent celebrat el dia 18 d’octubre de 2007, s’aprovaren les bases particulars corresponents al PAI EIXAMPLE I. En aquest Plenari aprovem el PAI i també l’adjudiquem encara que provisionalment.
Amb tota la parafernàlia legal acorda la Mesa, (cap regidor de G.A. forma part, sols ells, els de sempre.) l’admissió del concursant FRANPAMO S. L., li aproven després l’Alternativa Tècnica i a continuació la Proposició Jurídica-Econòmica. Com que no s’ha presentat cap altra empresa, li ho donen a FRAMPAMO.
Total, un exemple de legalitat i sobre tot de competència, a nosaltres ens sembla una cosa com “ Tu, amic, vine, firma i per a tu”. I els propietaris, tots saben el que es va a caure al damunt, tots acceptaran perdre al voltant del 50% de la terra i pagar unes despeses d’aproximadament uns 15 milions de les antigues pessetes per fanecada per urbanitzar, perquè, vendre, a qui?. La vida continua i les coses canvien, ara, al nostre poble no canvia res, en aquest moment tenim aprovats, alguns en marxa i un acabat sense aigua, sis PAi’s, i encara no s’ha construït cap casa. No lligen el diari, no saben que la venda de cases ha disminuït, no saben que la construcció està paralitzant-se, no saben que vendre una casa costa molt de temps. Es veu que no ho saben, perquè els que manen a Ador pensen com quan es construïa i abans de començar ja ho havien venut. Tot açò i més els ho diguérem, però, no convencérem a cap dels regidors del P.P., en canvi ells argumentaren que cap dels afectats pel P.A.I. EIXAMPLE I ha dit res, malgrat que ha estat exposat al tauler d’anuncis de l’Ajuntament. Quan vinguen els pagaments ja s’enteraran, i diran, el problema serà que ja no hi haurà remei.
Ens preocupa que després d’urbanitzar, després d’escurar-los la butxaca als propietaris, tingam que mantindre tots (propietaris i Ajuntament) uns solars, que si tarden en construir-se, produiran unes despeses molt elevades (manteniment, neteja, enllumenat, contribució etc.).
No obstant això, el grup municipal de G.A. proposà la paralització del P.A.I. esmentat, esperant altres temps. Ni moviment, s’aprovà amb els vots en contra del nostre grup.

4.- RECTIFICACIÓ ACORD HONORARIS REDACCIÓ PROJECTE PPOS 2008.
Consistix en aprovar la minuta d’honoraris, per un import de 5.083,91 €, que presenta Dª Maria Teresa Broseta Palanca, tècnica redactora de les obres de REFORMA INFRAESTRUCTURES CARRER JOAN CARLES I, PPOS nº 224 de l’any 2008.
S’aprovà per unanimitat.

5.- COMPROMÍS D’AFECTACIÓ DE LES COMPENSACIONS A PERCEBRE DE L’ESTAT PER EXEMPCIÓ DE L’I.B.I. RÚSTEGA.
Els titulars dels rebuts d’I.B.I. rústica que es detallen al llistat de l’Ajuntament i que són els que han sol.licitat l’exempció per reunir els requisits previstos, en els termes del RDL 10/2007, referent a les pluges, inundacions i vent succeïdes durant els dies 11 al 19 d’octubre de 2.007, els han alliberat del pagament.
S’aprovà per unanimitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El dia de la inauguració.

El museu etnològic, després de interminables anys en obres, per fí s´ha inaugurat i ja està en plé funcionament. Els membres del govern municipal i els seus fidels seguidors s´en congratulen i ho anuncien als quatre vents (també podríen anunciar altres coses com les convocatòries dels plenaris però bé), encara recorde eixe article del blog que dona suport a Juanvi explicitant amb vocables com “apoteòsic” o “gloriós” la inauguració del museu.

Però no és això el que m´agradiria assenyalar, resulta que el passat divendres dia 7 de novembre, em vaig assebentar via bànd (com ha de ser) que el museu acolliria una exposició de pintura sobre la ciutat de València i que eixe mateix dia seria la inauguració. Doncs bé, com pobre de mi per qüestions d´agenda encara no havia pogut anar a visitar eixe museu tan reverenciat per les autoritats locals, vaig decidir que ara que tenia una estoneta lliure, era el moment ideal per a fer la visita.

Només enfilar el carrer del Raval em va sorprendre de entrada la il.luminació del museu, pareixia que es feia de dia, ni la Cordà de Paterna de l´última nit d´agost provocava tanta llumenaria, unes llums bens distribuides que posaven de relleu la façana de l´edifici, eloqüentment restaurada resultant un aspecte antic, de pedra viva i nueta, que feia reviure el passat de l´edifici a aquelles persones que encara recordaven el seu funcionament. Un punt per a l´arquitecte que segurament s´apuntaria l´alcalde però bé, pareixia que per fi les coses funcionaven.

Una volta dins, s´ens presentava el que pareixia ser una exposició permanent, però de objectes cedits per diverses personalitats (Federico Artes si no recorde mal era el principal beneficiari de l´exposició), clar, llavors em vaig preguntar: si al propietari dels objectes li rota de portar-los a un altre museu, què serà del nostre?no té l´ajuntament un patrimoni històric per a mostrar de forma permanent al poble?no podria proposar als veins que donaren objectes al museu per a poder dir que el mateix està fet per adorencs per a adorencs i fardar d´això durant la campanya electoral? Al cap i a la fi l´exposició era d´objectes antics però de fa 60 anys com a molt, objectes dels quals tots els veins del poble (entre els els quals m´incloc) disposem en les postres cases i que tenim com a record d´uns temps no tan modernitzats com els actuals. Cal dir però que la exposició valia la pena, i que els assistents recordaven com si fora ahir el haver usat eixos objectes, submergint-los en un món de records encara molt o massa vius per a alguns.

Però de repent, va arribar el moment de la veritat, la gran inauguració. Personalment ja havia assistit a algunes en la planta baixa de l´ajuntament i m´esperava el que podia passar: una taula amb algo per a picar (present), la exposició (evidentment present i de una qualitat més que destacable caldria dir), el personal comentant els cuadres i felicitant al/la artista (la en aquest cas), i la presència de les autoritats corresponents.

Però açí va ser quan va es va produir la meua sorpresa: 24 persones només assistiren a l´acte (m´en espereva moltes més sobretot perquè era a una hora on la gent ja ha acabat de treballar, hora ideal per a convocar els plenaris). Què passa? Que a la gent del poble no li interessa eixa cultura i eixe patrimoni que desde les files del PP tant diuen que tenim?, la gent no es va enterar de l´acte? saben que el museu ja funciona? Realment no sabia com respondre a eixes qüestions, la meua incredulitat augmentava per moments!!

Però el moment crític va ser quan…sorpresa!!!!dels 24 assistents no hi havia ninguna autoritat representant de l´Ajuntament!!! (llevat dels dos regidors de Gent d´Ador que sí que es van dignar a acudir a l´acte, un dels quals va arribar tot acalorat, mostrant interés per cumplir la seua tasca de representant de quasi la meitat del poble), clar que entenent per autoritat vullc dir als concejals governants ja que per a ells els concejals de Gent d´Ador no són autoritats ja que no conten amb ells per a les meses de negociació, no escolten les seues propostes beneficioses per al poble (vore el vot en contra a la moció per a abaixar la contribució dels habitants del poble)…

I ara planteje: Senyor alcalde, a vosté no li interessa la cultura?i a la regidora de CULTURA i festes tampoc?teníen algo més important que fer un divendres a les 8 de la vesprada? O estaven arduament treballant per llaurar un gran futur per al poble? Que li sembla al poble que en un acte INSTITUCIONAL no hi aparega cap membre del govern municipal? A sant de que tanta propaganda del museu?

Totes aquestes qüestions i més no se si seran tingudes en compte i contestades per qui hauria de fer-ho però bé…des d´açí la meua indignació per la dessidia del govern municipal davant els actes CULTURALS que promociona i dels que tant es vanaglòria, i com deien els grans Tip i Col, la próxima semana…HABLAREMOS DEL GOBIERNO!!!(espere que ens deixen)

Anònim ha dit...

Per qué ha estat exposat en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i no s'ha comunicat directament a cada un dels afectats.? Els propietaris tenen DRET de saber el que va a passar en les seues terres i pendre DECISIONS sobre el que mès es interesse, ells DEUEN de elegir el constructor que més es afavorisca i parlar clar si ho poden tirar avant o no poden.NO ES PREOCUPEU ALGUNS TENEN EL QUE ES MEREIXEN! pero i els que no el volem i ens el traguem.QUIN CALVARI!

Anònim ha dit...

LA solució al problema del P.A.I. EIXAMPLE es clara. QUI HA POSAT EL PREU DE 15 MILIONS PER FANECADA?
El que ha posat el preu, que es quede ell totes les terres per eixe preu. ES JUST.