27/6/08

ANUL.LACIÓ DEL PAI PINARET

El Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana ha admés a tràmit el recurs presentat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè la Comissió Territorial d'Urbanisme es va botar el tràmit obligatori de demanar a este organisme l'informe preceptiu per a determinar si hi ha aigua suficient per al desenvolupament del PAI. La conseqüència directa d'este recurs és l'anul.lació del PAI fins que es demane en temps i forma l'informe obligatori.
Però "no passa res" en paraules del nostre alcalde, perquè l'informe no és vinculant, així es que, encara que fóra negatiu, al no ser vinculant, el PAI continuaria avant igual, a més, la pilota ara està en la teulada de la Conselleria,
Però "sí que passa res" quan l'Ajuntament en connivència amb la Conselleria, s'han botat a la torera la legislació vigent provocant endarreriments i més problemes en la tramitació. Açò només és una mostra més de com actua este Ajuntament, pensant-se que estan per damunt de la llei i que poden fer el que es done la gana.
En este cas sí que som els primers, podem estar orgullosos.

25/6/08

RESUM DEL PLENARI DEL DIA 19/06/2008

Abans de començar, com ja és costum, el portaveu de GENT D’ADOR s’alegrà del canvi d’hora de la convocatòria (a les 13,00 hores) i animà al Sr. Alcalde a continuar avantçant-la fins arribar a una hora fora de l’horari laboral normal. Excusà la falta d’assistència de companys per culpa de l’hora fixada.

ORDRE DEL DIA:

1er.- Ratificació de l’urgència de la convocatòria.
El Sr. Alcalde per explicar la urgència ens contà que després de 7 anys era ja hora d’acabar el projecte d’electrificació de la partida dels FEMATS, pensava que amb el simple decret seria suficient, però IBERDROLA, a més, volia que la cessió d’ús del terreny passara pel PLENARI.
El portaveu de GENT D’ADOR li digué que durant els 7 anys hi ha temps més que suficient per haver inclós aquesta ratificació en qualsevol dels plenaris realitzats i que per tant el convocar un PLENARI sols per ratificar el decret, ho considerava un “DESPILFARRO”, ja que suposava una pèrdua de temps i diners evitable. A més de l’abandó del treball i el desplaçament dels regidors, que no cobren cap remuneració, o siga, ni un euro, almenys els de GENT D’ADOR, el altres que ho diguen ells. Ara el que si que cobra i així consta en el pressupost és el Sr. ALCALDE.
Com ja podeu pensar GENT D’ADOR va votar en contra.

2on.- Aprovació, si s’escau, de l’esborrany de l’acta anterior.
Votarem a favor perquè no trobarem res que se n’eixira del que havíem parlat. Tere Reig s’abstingué per no assistir al Plenari, ja que eixe dia estava fora del País.

3er..- Ratificació del Decret de Cessió d’ús de terreny per transformador de FEMATS.
Es tracta d’una cessió D’ÚS DE SÒL de 27,31 m2, segregat de la Parcel.la num.55g, de propietat municipal a IBERDROLA DISTRIBUCIÓN ELECTRICA S.A. amb destí al subministrament d’energia elèctrica a les vivendes de la zona.
Consideràrem la necessitat de les persones que allí viuen i votàrem a favor.

Nota: La duració del Plenari fou més o menys de quinze minuts.

21/6/08

UN ANY

El blog de Gent d'Ador ja porta més d'un any penjat a la xarxa. En este llarg any hem dit i fet moltes coses. El nostre objectiu principal ha sigut el d'informar de totes les qüestions municipals principalment, a més de totes les coses importants que s'han estant fent al poble i de les activitats de GA. També hem criticat tot allò que no ens ha paregut bé i hem aportat possibles solucions. I com no, hem volgut donar veu a tots aquells que tenen inquietuds per que el poble cada vegada siga millor. Molta gent ha col.laborat amb nosaltres aportant tot allò que més li ha interessat per mig d'escrits que han anat directament a la pàgina principal, d'altres ho han fet comentant què és el que es pareixia tot allò que ací s'anava dient. Uns escrits han sigut més afortunats que altres, i la falta d'experiència ens ha fet clavar la pata en més d'una ocasió, el que ha fet que ens enduguérem més d'una garrotada, pot ser merescuda. De totes formes, hem intentat ser honestos i fer les coses el millor que hem sabut.
És per tot açò que volem donar les gràcies a tots els que han col.laborat amb nosaltres de forma desinteressada en la confecció d'este blog, i a tots els que passen per ací per a informar-se, d'una altra forma totalment allunyada de la línia oficial, de les coses que es couen en el poble.
Gent d'Ador també vol agrair a tot el personal que treballa en les oficines de l'Ajuntament, així com als agutzils, per la seua diligència i amabilitat amb els regidors de GA a l'hora de servir i tramitar tot allò que demanem per al millor desenvolupament de les nostres tasques al servici del poble.
I com no, demanem disculpes a tots aquells que s'hagen pogut sentir molestos per algunes coses que s'han vessat en esta pàgina i que no hem sabut administrar correctament. En cap cas ha sigut eixa la nostra intenció.

14/6/08

RESPOSTES DE L'ALCALDE (I IV)

Darrera entrega de les respostes de l’alcalde a les preguntes fetes en el plenari del 25 de gener de 2008.

7ª PREGUNTA: REG PER DEGOTEIG-NO NOU PAI-SÍ

Com vosté sap, recentment l’Ajuntamet aprovà un PAI anomenat EIXAMPLE, que si no estic mal informat, urbanitza tot o part del projecte on des de fa anys un grup de persones amb multitud de reunions i viatges estaven aconseguint, amb l’ajuda de la Conselleria del ram, la implantació del reg per degoteig per a tot el terme, precísament és la zona on s’ha de construir la bassa i el mecanisme de distribució i presió.
Volem saber:
Vol dir que el projecte de degoteig ha quedat eliminat?.
Si així es, qui pagarà les despeses realitzades?.
Com quadra el Pai i el projecte de degoteig?.
Suposa condemnar a tot el terme a no tindre mai el degoteig a Ador?.
No creu que el poble deuria opinar?.
Moltíssima gent espera una clara contestació a estes preguntes.

CONTESTACIÓ DE L’ALCALDE:

Ja vaig comentar en el plenari que és fals que el PAI Example vaja a construir la bassa de goteig, per tant crec que esta pregunta no té sentit. L’informador que els aha informat, mal informador és.


8ª PREGUNTA: NOU P.G.O.U. A ADOR.

Segons les informacions de què disposem, actualment, no sabem qui està realitzant el Pla General d’Ordenació Urbana del nostre Poble.
Com sabem la importància que té el desenvolupament urbà per a ves a saber quants anys, molts, en aquest pla ens juguem el futur. Vull pensar que qui el fa ho farà amb tota la bona intenció, però, no sabem d’on són , si coneixen el territori, ni que pensen, ni seran els que després el viuran; els que si coneixem, els que sí el viurem som els que no opinem per a res, tampoc ens deixen opinar, desconeixem els criteris bàsics, allò que anomenen CONCERTS PREVIS. El dia que menys t’ho esperes apareixerà la seua aprovació al Plenari corresponent i després es cosolidarà com a norma i si t’agrada bé i si no també.
Sr. Alcalde volem conéixer des d’el principi tot el procés com també participar en la seua elaboració. És per tot el que s’ha dit que li preguntem:
Qui està elaborant el P.G.O.U. d’Ador?
Amb quins CONCERTS PREVIS s’està treballant?.
Per què encara no sabem res de res?
Podrem participar directament en la seua elaboració. Com?.
Nosaltres li proposem crear una COMISSIÓ ASSESSORA, formada pels grups polítics representats a l’Ajuntament més totes aquelles associacions del poble i fins i tot particulars que s’hi vulguen afegir. La seua funció consistirà en aportar informació i col.laborar amb l’entitat encarregada de redactar-lo.

CONTESTACIÓ DE L’ALCALDE:

El Pla General d’Ador esta elablorant-lo un equip d’arquitectes, no s’està treballant amb concerts previs, simplement s’ha d’agafar la legislació urbanística i veure els passos que cal seguir per a elaborar un Pla General:
-Enquesta del programa.
-Presentació i aprovació del concert previ.
-Al.legacions.
-Aprovació de la Comissió Territorial d’Urbanisme.
- Presentació i aprovació del Pla General per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme.
- Aprovació final del Pla general per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme.
Una vegada presentat el concert previ qualsevol persona pot participar presentant les al.legacions pertinents tant al Concert com al Pla.

9ª PREGUNTA: CENTRAL HIDROELÈCTRICA

Pareix ser que els nous Pai’s comencen a utilitzar energia elèctrica per a poder funcionar i clar, tenen que anar a la central per connectar-se. La ubicació de la centraleta no és la més adient, ja que està dins del poble. Fins ara, la potència que suportava podia passar, però d’ara endavant necessitarà una potència més elevada i per tant pensem que pot ocasionar, en cas d’accident, no ho desitgem, grans problemes a tot el vïnat.
Per tot demanem al Sr. Alcalde que faça les gestions oportunes amb l’empresa i aconseguisca canviar-la de lloc, posar-la en un lloc més segur.

CONTESTACIÓ DE L’ALCALDE

Es va donar part a Iberdrola ja que els nou PAIs contemplen diversos transformadors de llum. No obstant els comunique que el transformador que vostés criden Central Elèctrica Vella, al fer la del carrer Edo s’ha descarregat la mitad del poble. Per tant la descàrrega en el trafo del carrer Lluís Vives esta treballant ara a la mitad de potència, com estava al principi.


DE GENT D’ADOR ALS TREBALLADORS DE L'AJUNTAMENT

Ens han arribat queixes sobre gent treballadora de l'ajuntament per alguns comentaris que s'han vessat en esta pàgina. Realment la gent es pren molt a la lleugera la tasca dels que hi estan treballant, però això no és problema d'ells. Un treballador sempre fa el que li mana el seu patró, i ho intenta fer el millor possible o de lo contrari sap que té els dies comptats en eixe lloc de faena. Està clar que ells treballen per a nosaltres, per a tots els veïns del poble, i que ningú pot posar en dubte el que ells, dins de les capacitats de cadascú, intentaran fer-ho el millor possible. Una altra cosa són les tasques que els encomanen des de dalt, això són figues d'una altra panera, que podran ser més encertades o no, d'ells és la responsabilitat. Però no dubtem mai de la honestitat dels treballadors de l'ajuntament; des d'ací no ho fem.

12/6/08

AJUDA AL SAHARA

Ens ha arribat una petició al correu que ens sembla molt interessant.

Estimados compañeros y compañeras:

Una vez más creemos que la U.C. L´Alacantí UGT-PV debemos estar apoyando al pueblo saharaui. La situación en los campamentos de refugiados empeora año tras año, el proceso de paz está bloqueado y eso afecta especialmente a los más débiles las mujeres, los niños y los ancianos.
Todos conocéis, por los medios de comunicación, la iniciativa encabezada por el actor Javier Bardem, entre otros, iniciativa que pretende solicitar al Gobierno Español el reconocimiento de status diplomático para el Pueblo Saharaui.
Ya son 120.000 firmas conseguidas en tan solo 2 semanas y se necesitan recoger 500.000. Si os queréis unir a esta causa solidaria podéis expresar vuestra adhesión a través de la web:
http://www.todosconelsahara.com/

El objetivo es lograr el máximo nº de firmas en apoyo al manifiesto que han elaborado, y que tenéis en la página de adhesión, hasta el 15 de septiembre para hacer entrega de ellas al Presidente del Gobierno de España.
Apoyemos una vez más a los saharauis en esta iniciativa y estemos una vez más todos con el Sahara.
Sin otro particular, atentamente.

8/6/08

RESPOSTES DE L'ALCALDE (III)

5ª PREGUNTA: EIXIDA D’EMERÈNCIA AL CENTRE DE SALUT.

El Centre de Salut que tenim a Ador ens preocupa molt, ja que obsevem que té moltes deficiències, és un lloc on passa molta gent i les mesures de seguretat i higièniques tenen que estar en condicions d’utilització en tot moment, a qualsevol hora, ja que predir un emergència és impossible. Per tot preguntem:
Hi ha al centre eixida d’emegència?, on?, està preparada per utilitzar-se sempre?.
Si tot es afirmatiu ens alegraria, en cas contrari li demanem que faça les gestions oportunes per solucionar-ho. Si vosté vol pot comptar amb la nostra col.laboració.

RESPOSTA DE L'ALCALDE

El consultori mèdic depén del departament de Salut de l'àrea 11. Diguen vostés que carències de seguretat i higiene observen i li'l comunicarem al departament. No obstant m'agradaria puntualitzar que la gent que acudeix de fora opina tot al contrari i pensen que és un centre net, curiós, totalment pla i amb un servei que molts ho voldrien per al seu poble, com és el cas de le urgències. Per cert, els partits que formen hui Gent d'Ador van votar en el seu dia en contra perquè el centre estiguera en un altre poble, inaudit.

6ª PREGUNTA: CIRCULACIÓ I ESTACIONAMENT AL CASC URBÀ.
Sr. Alcalde, si fora meua (ja sé que no ho serà, per ara) la responsabilitat de la circulació i l’estacionament a Ador, tendría que prendrem pastilles per dormir, et trobes en situacions perilloses contínuament, igual topetes amb un altre cotxe circulant en direcció prohibida, que no pots entrar al gual senyalitzat.
El problema es greu i si la culpa li la donem a l’altre, apaga la llum i fins demà.
Vosté sap que tant el trànsit de vehicles com l’estacionament, està regulat mitjançant unes ordenances municipals. Que no les tenim! Fem-les. També necessitem a la persona encarregada de fer-les respectar, tampoc la tenim!, busquem-la. Finalment estudiar amb racionalitat i criteris tècnics una senyalització clara i pràctica per a tots.
Si vosté vol nosaltres estem dispostos a col.laborar, amb legalitat i claritat.
Si no vol res de nosaltres almenys diga’ns si el tema li preocupa, si pensa fer alguna cosa o simplement passa o ja està bé.

RESPOSTA DE L'ALCALDE

La forma de col.laborar és respectar i fer respectar la senyalització, començant per la gent que ho critica i sempre va per direcció prohibida fins al que aparca davang d'un gual o un cantó senyalitzat en groc.
Seria lamentable que l'única solució fora posar personal per a complir, no les ordenances, sinó la llei. No obstant este equip de govern està estudiant el tema tant dels algutzils com de la possibilitat de policia local ja no per la senyalització dels carrers que és una que tots hauríem de respectar sinó per la seguretat ciutadana, per la seguretat de les persones en les cases del poble, de les urbanitzacions, en els bancals... com a forma de prevenció d'activitats delictives que, per desgràcia, cada dia vam a més.

Pels comentaris que hem vist darrerament pareix que hi ha una certa confussió amb els nous blogs, i es que hi ha dos amb noms semblants però que són totalment diferents, i tant. Vos deixem els dos enllaços per que els visiteu. Però recordeu que ací estem nosaltres.

http://murteranavesa.blogspot.com

http://navesalamurtera.blogspot.com

5/6/08

EL ELEFANTE ENCADENADO

Me gustaría poner este cuento, porque esta muy relacionado con los últimos comentarios. Es un cuento para la reflexión muy pensado para la gente de Ador


Cuando yo era chico me encantaban los circos, y lo que más me gustaba de los circos eran los animales. También a mí como a otros, después me enteré, me llamaba la atención el elefante. Durante la función, la enorme bestia hacía despliegue de su peso, tamaño y fuerza descomunal... pero después de su actuación y hasta un rato antes de volver al escenario, el elefante quedaba sujeto solamente por una cadena que aprisionaba una de sus patas a una pequeña estaca clavada en el suelo.
Sin embargo, la estaca era sólo un minúsculo pedazo de madera apenas enterrado unos centímetros en la tierra. Y aunque la cadena era gruesa y poderosa me parecía obvio que ese animal capaz de arrancar un árbol de cuajo con su propia fuerza, podría, con facilidad, arrancar la estaca y huir.
El misterio es evidente:
¿Qué lo mantiene entonces?
¿Por qué no huye?
Cuando tenía cinco o seis años, yo todavía confiaba en la sabiduría de los grandes. Pregunté entonces a algún maestro, a algún padre, o a algún tío por el misterio del elefante. Alguno de ellos me explicó que el elefante no se escapa porque estaba amaestrado.
Hice entonces la pregunta obvia:
–Si está amaestrado ¿por qué lo encadenan?
No recuerdo haber recibido ninguna respuesta coherente.Con el tiempo me olvidé del misterio del elefante y la estaca... y sólo lo recordaba cuando me encontraba con otros que también se habían hecho la misma pregunta.Hace algunos años descubrí que por suerte para mí alguien había sido lo bastante sabio como para encontrar la respuesta:
El elefante del circo no escapa porque ha estado atado a una estaca parecida desde que era muy, muy pequeño.
Cerré los ojos y me imaginé al pequeño recién nacido sujeto a la estaca.Estoy seguro de que en aquel momento el elefantito empujó, tiró y sudó tratando de soltarse. Y a pesar de todo su esfuerzo no pudo.
La estaca era ciertamente muy fuerte para él.
Juraría que se durmió agotado y que al día siguiente volvió a probar, y también al otro y al que le seguía...
Hasta que un día, un terrible día para su historia, el animal aceptó su impotencia y se resignó a sus destino.
Este elefante enorme y poderoso, que vemos en el circo, no escapa porque cree –pobre– que NO PUEDE.
Él tiene registro y recuerdo de su impotencia, de aquella impotencia que sintió poco después de nacer.
Y lo peor es que jamás se ha vuelto a cuestionar seriamente ese registro.Jamás... jamás... intentó poner a prueba su fuerza otra vez..
.Vamos por el mundo atados a cientos de estacas que nos restan libertad condicionados por el recuerdo de «no puedo»...
Tu única manera de saber, es intentar de nuevo poniendo en el intento todo tu corazón...
JORGE BUCAY, «Recuentos para Demián»
28/04/2004 13:11

3/6/08

PLAÇA MAJOR

M’ha estranyat veure la processó del “Cor de Jesús” hui, dia 1, quan sempre se celebrava l’últim diumenge de juny.
He preguntat si sabien a què es devia el canvi als que estaven amb mi al bar. Algú ens ha explicat que era perquè l’alcalde volia inaugurar la Plaça Major i col.locar una imatge del “Cor de Jesús”. El rector li va dir que ho farien el dia de la festa i com que l’alcalde volia que es fera prompte l’han avançada.
Si aquesta raó fóra la vertadera, em semblaria molt malament perquè inaugurar és un acte polític i recordem “Dad al César lo que es del Cesar y a Dios lo que es de Dios”.
Aquesta anécdota em porta a la memòria la Plaça Major.
Segons el diccionari plaça és un espai ample, sense edificar, a l’interior d’una població destinat a exhibicions festives, esportives d’esplai, etc.
En aquesta plaça s’han col.locat tants elements:
- Arbres
- Bancs
- Papereres
- Imatges
- Molts cilindres de llum
- Columpis
- Basseta i baranes, etc.

Resultat: caminar i jugar allí és un perill per xiquets i persones majors que són els que disfruten les places.
Per cert; en aquesta plaça hi havia una de les coses més boniques del nostre poble – la font.
Una font rodona, gran, tota de pedra… On està ara eixa font?
És la millor peça que pot albergar el museu que hi ha a la mateixa plaça. Esperem trobar-la allí i no tindre la sorpresa d’ensopegar amb ella en altre poble o xalet. O pitjor encara, tirà.