31/8/08

A LA QUE FA 100 VA LA VENÇUDA

Aquest escrit el reberem fa uns dies, però sens va "transpaperar" i ara ens hem adonat de la seua existència. Li demanem disculpes al seu autor, i encara que està un poc desubicat en el temps, el publiquem.


Aquesta setmana tot el poble ha rebut una circular comunicant la inauguració del museu. Unes quantes coses han cridat la meua atenció.
La primera, el full de paper utilitzat i la presentació. Porta “membrete”, salutació, data, acomiadament i signatura.
Açò contrasta amb la forma de dirigir-se el senyor alcalde a l’oposició per entregar-li les respostes a les preguntes formulades quatre mesos abans. Un foli sense “membrete” de l’ajuntament, ni salutació, ni acomiadament, ni firma, ni res de res. Una befa a l’ OPOSICIÓ i l’oposició no són sols els quatre regidors de Gent d’Ador, som tots els veïns/es que estem en contra de la forma antidemocràtica de governar i que … a hores d’ara tots tenim a la ment que en som majoria absoluta.
La circular diu textualment: “animem els veïns a donar qualsevol objecte”. Qué desvergonya!! L’objecte de més valor patrimonial era la font que hi havia a quatre metres del museu i que ara – segons m’han informat persones que per allí viuen- està partida en quatre trossos servint de base a la plaça actual.
És interessant fixar-se en la següent frase:
“també l’edifici es presta per acollir diferents activitats culturals i didàctiques”.
Aquest oferiment públic haurà de ser recollit per l’oposició, acceptar-lo i exigir-lo perquè puguen fer allí les seues reunions. És possible que algún visitant al blog no sàpiga que Gent d’Ador li demanà a l’ajuntament qualsevol “quartet” en el pis i l’edifici que fos per poder reunir-se i treballar. Li va ser denegat. No hi ha cap lloc per a Gent d’Ador, tot està ocupat, aquesta fou la resposta que li donaren al primer plenari.
¿És aquest el poble que hem somniat per a fills i néts?
Em ve a la memòria la pel.lícula “Rebelión a bordo”. Considere que ha arribat l’hora d’agafar el timó del poble. No és normal el que està passant, i culpables som tots els que ho veiem i no actuem.

RESPONSABLE: OBELIX.

20/8/08

LA CONTRIBUCIÓ OFEGA EL POBLE D'ADOR

Senyor alcalde:

He llegit que el PSPV- PSOE d’Ador li diu que té una memòria selectiva. Desgraciadament eixe pecat el tenim moltes persones per això crec que el poble d’Ador, és possible, que no el recorde com l’alcalde que va fer el museu, però si com l’alcalde que omplí el poble i muntanyes de formigó i … sobretot el que ens amargà amb la contribució. Tots parlen d’aquest tema, però en particular, els habitants del polígon EDO on les contribucions estan rondant els 1000 € i els passen amb excreixs.
Ahir vaig parlar amb una estrangera que tota sufocada venia de queixar-se a l’ajuntament; 1052 €. Em deia que era pensionista i això representava el sou de dos mesos, havia vingut a Espanya perquè aquest clima era millor per a la seva salut i no podia pagar.
És el progrés? Jo renunciaria a la salmorra, les pel.lícules i altres avanços però, per favor abaixe’ns la contribució!!!

FIRMA: HABITANT DEL POLÍGON

18/8/08

BONES FESTES

Gent d'Ador desitja a tot el poble, que passe unes molt bones festes patronals 2008.

10/8/08

MUSEU D'ETNOLOGIA D'ADOR

El dissabte 10 es va inaugurar el Museu etnològic d'Ador. Una representació de Gent d'Ador va estar en l'esdeveniment i coincidirem en què l'exposició està molt bé. El que passa és que moltes peces de les que hi han ara expoades, estan cedides bé per la Diputació o bé per forasters, el que significa que dins d'un temps determinat, hauran de tornar als seus propietaris. Aleshores si volem tindre una exposició digna, tots els veïns del poble deguem col.laborar en lo que puguem.
Esperem que este lloc servisca per mantindre en la memòria tot allò que ens contaven els nostres pares i iaios del que feien en aquells temps i que hui la tecnologia ha desplaçat a les cambres i a l'oblit. També seria un exercici molt saludable portar als xiquets de l'escola a fer una visita per a comprendre com eren els temps passats, però no tan llunyans.
Per tant ens congratulem que el poble dispose d'un lloc tant interessant i donem l'enhorabona a tots els que han participat en este projecte.

5/8/08

PLENARI ORDINARI 31/07/08

PRIMERAMENT EL SR. ALCALDE, EN NOM DE TOTA LA CORPORACIÓ MUNICIPAL, FELICITA ALS PARTICIPANTS, ACOMPANYANTS I A TOT EL POBLE EN GENERAL PER L`ÈXIT ACONSEGUIT AL GRAND PRIX.

Després el portantveu de Gent d’Ador excusà l’absència de dos regidors del seu grup i demanà que els plenaris es convoquen fora de l’horari laboral.

ORDRE DEL DIA

1.- APROVACIÓ, SI S’ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR.
No havent res que rectificar s’aprovà per unanimitat.

2.- COMPTES GENERALS 2006.

La informació rebuda dels comptes del 2006 es concreta en sis quantitats que no aclarixen el pressupost. GA es queixà de la falta de documentació per poder opinar i votar a favor o en contra. Al final votàrem en contra.

3.- LIQUIDACIÓ PRESSUPOST 2007. DONAR COMPTE.

En este punt es repetix el problema anterior, la manca d’informació.
Un regidor del P.P. en companyia d’un altre de Gent d’Ador acordaren que dimarts i dijous es personarien a l’Ajuntament per fer un seguiment de la informació.

4.- MODIFICACIÓ DE CRÈDIT Nº 1 PRESSUPOST 2008.

Esta modificació del pressupost es fa per completar la subvenció rebuda per eliminar barreres arquitectòniques. S’acceptà per unanimitat.

5.- DOCUMENTACIÓ PPOS 2008.

S’aprova per unanimitat al saber que es tracta d’un projecte d’arranjament del carrer Joan Carles I, consistent en el reasfaltat, aigua i clavegueram, amb un pressupost de 113.000 Euros que es pagarà amb ajudes de la Diputació del 75%.

6.- FESTES LOCALS 2.009.

El proper any, perquè no coincidisquen amb les de Palma s’acordà celebrar-les els dies 19 (Mare de Déu de Loreto) i 20 d’agost (Santíssim Crist).

7.- ELIMINACIÓ DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES: COMPROMÍS.

La modificació de crèdit, explicada al punt nº4 ,és la que s’utilitzarà per completar tot el pressupost necessari per fer estes obres. S’aprova per unanimitat.

8.- MOCIÓ DE GENT D’ADOR “ AUTOBÚS LA MARXA”

Es tracta de que la gent que ho desitge tots els dissabtes per la nit, puga desplaçar-se en autobús a la zona d’oci de la platja de Gandia, evitant el perill que comporta agafar la moto o el cotxe particular. La regidora de la juventud informa dels contactes mantinguts. S’aprova per unanimitat.

9.- MOCIÓ GENT D’ADOR “ LLEI DE DEPENDÈNCIA”

Gent d’Ador presenta a la aprovació del plenari una moció explicant la situació dels nostres majors perquè l’Ajuntament inste a la Generalitat a aplicar la Llei aprovada.
Com ja es costum i consigna del P.P. el Sr. Alcalde ens ha llegit tot el protocol culpant a President del Govern Zapatero de tots els problemes en la aplicació de la Llei. Oblidant-se que ells governen esta comunitat i és reponsabilitat seua posar-la en marxa. El P.P. votà en contra.

10.- DIMISSIÓ REGIDOR.

El Sr. Secretari informa de la dimissió de Valentín i explica la tramitació a seguir per substituir-lo.
El Sr. Alcalde agraïx la dedicació del regidor.

11.- DECRETS D’ALCALDIA.

Nº1.-Pavimentació Camí mitger segona fase.
Nº2.-Sol.licitud ajuda al manteniment guarderia.
Nº3.-Designació advocat contra el recurs Provincial d’Expropiació.
Nº4.-Calendari Escolar 2008-2009.
Nº5.-Adquisició terrenys transformador Femats.
Nº6.-Sol.licitud defensa Jurídica a la Diputació per un contenciós.
Nº7.-Sol.licitud ajudes a la primera infància.

En este punt s’organitza un viva discussió perquè GA es queixa que els decrets li arriben tard i mal; sense data, signatura ni res que identifique que són d’Ador i no d’altre lloc. El P.P. senyalà la poca rellevància ja que sols tenen valor informatiu. GA explica la importància que tenen aquestes dades amb un exemple:
Al Plenari extraordinari i urgent convocat el 19 de juny del 2008, amb el sol punt de l’ordre del dia per aprovar la cessió d’ús dels terrenys del transformador dels Femats, especificava que eixe terreny era municipal. Ara, més i mig més tard, en este plenari ens presenten per aprovar el decret de compra de 27,31m2 per un import de 3.000 Euros.

12.- PRECS I PREGUNTES.

Tere Reig manifesta que no li sembla correcte que una regidora del Grup Popular, actualment en el Govern Municipal, deixe el plenari abans d’acabar-se, com contestaria a una pregunta de la seua responsabilitat?

3/8/08

PREGUNTES PLENARI EXTRAORDINARI 31/07/08

Abans del començament del Plenari del dia 24 d’abril d’enguany arreplegàrem les contestacions escrites promeses pel Sr. Alcalde.
Com eixe dia teníem un Plenari , amb punts tan importants com el pressupost 2.008 i vàries ordenançes municipals, decidírem oblidar-nos de les respostes i centrar-nos en l’ordre del dia.

Ara, després de llegir-les i comentar-les diguem:

Sr. Alcalde, ens ha decepcionat tant (les respostes) que pensem que ens ha faltat al respecte i que fins i tot s’ha burlat del nostre GRUP.
El portaveu del grup municipal de GENT D’ADOR amb tota la legitimitat democràtica li va formular unes preguntes en el Plenari del dia 25 de gener de 2008 que vosté no va voler contestar oralment. Ara després de tres mesos ens sorprén amb dos fulls fotocopiats, sense membret, sense adreça, dirigides a ningú, sense la data ni la signatura, i sense registre d’eixida.
Sr. Alcalde, ha sigut vosté el que ens ha contestat o un fantasma?. Com ho pot assegurar?.
Sr. Alcalde, a qui van dirigides?
Sr. Alcalde, de quan són?, de l’any passat?, d’enguany?.
Sr. Alcalde, les preguntes formulades si que consten a l’acta corresponent, però, i les respostes, per on paren?.
Sr. Alcalde, passe el que passe, sempre les podrà negar.
Sr. Alcalde, exigim ara i ací, que ens facilite la nostra tasca, que deixe d’ignorar-nos. Ens ha barrat tota la nostra voluntat participativa i fins i tot el nostre dret a un espai físic al propi Ajuntament. Li demanem respectuosament que rectifique i que utilitze les formes habituals, que com responsable d’una INSTITUCIÓ PÚBLICA, està obligat a respectar la llei i les seues normes que la desenvolupa.

Si la forma que hem explicat és com a mínim irrespectuosa, el contigut de les respostes no pot ser pitjor.
Sr. Alcalde, si el portaveu de GENT D’ADOR li fa una pregunta és per a què la conteste referint-se a allò preguntat, si té que dir una altra cosa, millor diga’ns que vol contestar i nosaltres li acoblem la pregunta i així queda bé i nosaltres no perdem el temps, no li pareix?.
És tan fàcil, simplement conteste, fer-ho tornant a preguntar o culpar a algun membre d’este GRUP, és absurde.
Tampoc podem dir que no ha contestat a res, això si , sempre sense comprometre’s a l’adient sol.lució.
Una de les preguntes més importants, la nº 7, REG PER DEGOTEIG-NO ; PAI-SI, té una resposta, que després de llegir-la moltes vegades no hi ha manera d’entendre-la. No contesta a res del que li preguntem i ens diu que estem mal informats.
Sr. Alcalde, si li preguntem és per a que ens informe. Vosté no ho sap tot?.
La nº 8, la del PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA, li la fem per a què ens diga el nom i els cognoms de l’equip d’arquitectes que el fa. Acàs hi ha res que amagar?. Ja sabem els passos que hi ha que seguir. El que ens interessa a tots (no sols a uns quants), és el contingut.
Mire Sr. Alcalde, en cap moment pretenen demanar-li res que estiga fora de les nostres competències, res que legal i democràticament no podem demanar-li.
Per tot, LI DEMANEM , amb tots els respectes, ens torne a contestar les 9 preguntes que li formulàrem en el Plenari del dia 25 de gener de 2008, ja que considerem que per la seua part, tant la forma com el contingut, al nostre parer, no respon a tot allò que li hem preguntat.

NOVES PREGUNTES

1ª.- BENEFICIS DE LA TUBERIA DE GAS.

Tots sabem que la tuberia del gas tavessa el nostre terme municipal per tant volem saber si el fet de donar tots els permisos corresponents a la seua construcció, comporta algún tipus de benefici o contraprestacions per al nostre poble. Si és així, quans i quins són?.

2ª.- SENYALITZACIÓ D’APARCAMENTS.

A molts carrers i sobre tot a les places no hi ha cap senyalització, ni pintada al terra, la possibilitat d’aparcament, tampoc la corresponent de no aparcar als cantons dels carrers; aquesta situació provoca que cadascú aparque on li vinga en gana o puga.
Sr. Alcalde pensem que com a competència municipal que és, correspon a l’Ajuntament senyalitzar-ho per a què tothom actue en consequència.

3ª.- OBERTURA DEL POLISPORTIU

Si ara que la gent disposa de més temps, que estan en periode de vacances i que fa bona temperatura no poden utilitzar el polisportiu, per a què el volem.
Sr. Alcalde diga’ns d’una vegada quan es podrà utilitzar el polisportiu?

4ª.- NETEJA CARRER DE L’EDO.

El carrer peatonal on està la piscina té molta vida, això fa que s’embrute molt i de vegades dona una imatge negativa sobre tot per a les mares que porten els xiquets per a què juguen per allí. No vendria mal que es donaren, per qui corresponga, les ordens oportunes per a què els seveis de neteja ho tingueren en compte i el netejaren mes sovint.

5ª.- INFORMACIÓ MUNICIPAL.

El grup municipal de GENT D’ADOR VOL DEIXAR CONSTÀNCIA A L’ACTA D’AVUI, que des del dia 23 de gener de 2008 amb instància registrada a l’Ajuntament d’Ador, demanant informació de les entrades i eixides, sols ha rebut per correu electrònic 3 informacions d’eixides.
Sr. Alcalde, per una part ens nega la posibilitat d’un lloc a les dependències municipals, que tenim dret com a representants de quasi la mitad del poble, per una altra no ens dona la informació que li demanem. Pot ningunejar-nos i despreciar-nos més?.

Ador 31 juliol de 2008.

P.D. Una còpia exata d’aquest escrit se li entrega al Sr. Secretari per a què la incloga a l’acta d’avui sense cap mutilació.

1/8/08

MEMÒRIA SELECTIVA DEL SR. ALCALDE D'ADOR

El PSPV-PSOE d'Ador, vol fer un aclariment sobre tot a una de les respostes que el Sr. Alcalde ha fet a Gent d'Ador.

La pregunta que li fa Gent d'Ador al Sr. Alcalde sobre “Eixida d'emergència al Centre de Salut” (pregunta 5), contesta que el consultori mèdic depén del departament de Salut de l'àrea 11, es cert, però oblida que ELL ÉS EL PRESIDENT DE L'ÀREA DE SALUT NÚM. 11. Què curiositat, veritat??? Per cert, curiositat o inaudit???

Parlant de coses inaudites, a la contestació diu que l'oposició va votar en contra de que el centre de salut estiguera en el poble, el PSPV-PSOE d'Ador creu que aquest senyor té algun problema greu de memòria (o sols vol que la gent sàpiga el que a ell li interessa), i això per a nosaltres és manipular la informació.

Fent memòria, volem recordar que on ara està ubicat el Centre de salut, hi havia les escoles municipals, el PSPV-PSOE d'Ador, va fer una proposta a l'Ajuntament perquè eixe solar fora per al poble, la proposta recullía la possibilitat d'ampliar el poliesportiu o fer una zona verda perquè tota la gent del poble puguera gaudir d'ella.

Aquesta proposta va ser rebutjada pel Sr. Alcalde i el seu equip de govern (PP) i decidiren fer una finca de pisos (per cert prou horrible) i tancar la possibilitat futura d'ampliar la piscina o el poliesportiu). El temps, per desgràcia per als veïns i veïnes d'Ador, ens ha donat la raó.

El poliesportiu ha quedat menut i hem tingut que fer-ne un altre nou (per cert, no sabem en quines condicions estarà el dia que es dignen a inaugurar-lo) i a més a més, no hi ha possibilitat d'ampliar la piscina.

Al final un tros per ací, un tros per allà, la piscina menuda, els pisos venent-se, el centre de salut menut i sense eixida d'emergència. (d'entre altres problemes, olors, …)

El PSPV-PSOE d'Ador, VA VOTAR EN CONTRA DE L'UBICACIÓ DEL CENTRE DE SALUT, NO VA VOTAR EN CONTRA DE QUE EL CENTRE DE SALUT VINGUERA A ADOR . (Per cert, els que si que van votar en contra de que el Centre de Salut vinguera a Ador, va ser algun Alcalde del PP, ja que aquest Centre anava a ubicar-se a un altre poble del PP).

A més a més, el PSPV-PSOE d'Ador, també vol recordar-li al Sr. Alcalde que la construcció del Centre de Salut a Ador es va fer quant a les institucions valencianes governava el PSPV-PSOE, encara que el van inaugurar els del PP.

Per tant i per acabar volem aclarir que tots els regidors i regidores que ha tingut el PSPV-PSOE D'ADOR a l'Ajuntament d'Ador, han treballat i treballen per a tots els veïns i veïnes d'Ador, sense importar-los, ni preguntar, ni dubtar d'aquí voten i per què li voten. Treballen, han treballat i treballaran, perquè al poble d'Ador hi haja més justicia, més igualtat i per que tots i totes tinguen les mateixes oportunitats, ja que en aquest poble això no passa, INAUDIT, VERITAT???

MEMÒRIA SELECTIVA??? MANIPULACIÓ??? Que cadascú jusgue el que crega.


PSPV-PSOE ADOR