26/1/09

MOCIÓ SOBRE EL PGOU

Joan Faus, portantveu del grup municipal GENT D’ADOR en l’Ajuntament d’Ador, en nom i representació del mateix presenta, per al seu debat i votació, la següent:

MOCIÓ

Un PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA és la eina que la nostra legislació determina per a planificar els usos que a qualsevol poble s’hi donen. En aquest Pla, han de fixar-se els objectius de creixement que es planifica, la tipologia de la localitat que es vol i el respecte al màxim de totes les sensibilitats que puguen existir al poble, sempre dins de la legalitat i del reglament que fixa la llei.
Si bé és cert que poc més de la meitat del sòl urbanitzable de les actuals NORMES SUBSIDIÀRIES es troba en procés d’aprovació o aprovat per a la seua urbanització (uns 300.000m2 de sòl que vendria a significar 1.600 immobles), no es justifica la necessitat de més sòl ja que la demanda de les vivendes i locals és quasi inexistent, de fet encara no s’ha construït cap habitatge i, encara resten 260.618 m2 de sòl apte per urbanitzar (prou per fer més de 1.000 habitatges) segons les vigents normes de planejament.
Ador posseix, a banda d’un casc urbà històric, interesantíssims béns materials amb valor arqueològic, històric i etnològic que no són reconeguts en el Concert Previ del P.G.O.U., ni disposen dels instruments de protecció exigits per la LLEI URBANÍSTICA VALENCIANA i la LLEI DE PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀ. No menys important és el sistema de reg històric del riu SERPIS, l’aprofitament de les aigües a través d’un sofisticat sistema d’assuts, canals, sèquies, partidors i aqüeductes, que bàsicament, ja estava configurat quan el rei Jaume I conquistà el Regne de València.
En quant a participació pública obligatòria del Concert Previ, senyalar que sols 12 persones residents a Ador han participat. La carta de participació que l’Ajuntament havia d’enviar a totes les associacions i veïns del municipi no existix. Que el grup municipal de GENT D’ADOR, malgrat la petició de participar, no l’han cridat per a res, i considerant que s’han presentat més de 3.000 al.legacions, presentem la següent:

PROPOSTA D’ACORD

Per tot allò assenyalat i més, proposem la retirada del Concert Previ del Pla General d’Ordenació Urbana d’Ador.
A més, facultar al Sr. Alcalde que juntament amb representació del grup municipal de Gent d’Ador, més totes aquelles entitats o persones voluntàries que vulguen participar, cree una Comissió encarregada de col.laborar amb els tècnics correponents i elaborar un nou Concert Previ del definitiu P.G.O.U. que siga de tots i per a tots.

Ador de gener de 2.009

1 comentari:

Marisabel dimissió ja! ha dit...

Passa exactament el que al meu poble, Antella.
NO es busca el consens en cap moment, és fa el PGOU com ells diuen i prou!
Menys mal que ne Conselleria estan tirant enrere alguns plans generals.

L'epoca de taulell està passada de moda.