11/5/09

PLE ORDINARI 30 ABRIL 2009

Abans de començar el Sr. Alcalde excusa la falta d’assistència de dos regidores del P.P. i el portantveu de Gent d’Ador fa el mateix amb dos del seu Grup Municipal, demanant que l’horari dels Plenaris siga fora de la jornada laboral (ja ho hem demanat 13 vegades).

ORDRE DEL DIA.

1er.- Aprovació de l’Acta de la sessió anterior.

A l’acta presentada no consta la votació negativa de Gent d’Ador als pressupostos de 2.009. Exigim una rectificació en aquest punt i s’aprova per unanimitatat.

2on.- Conveni amb la Diputació “cubrició Piscina Municipal”.

L’any 2.007 l’Ajuntament d’Ador va firmar un conveni amb la Generalitat Valenciana i la Diputació per a la cubrició de la Piscina municipal amb un import de 377.513,95 € a pagar a parts iguals, per pagar la seua part 125.837,98 € l’Ajuntament ha demanat un préstec .
Ara es necessiten 251.674,56 € per la instalació de la calefacció, electricitat etc., la idea és subscriure un segon conveni amb la Diputació demanant subvencions per a estes noves despeses. El perill d’esta subvenció rau en la condició escrita en el conveni que diu “el abono de esta cantidad queda condicionado a la existencia en el pressupuesto provincial del 2.009 para atender el referido gasto”. Si la diputació de Valencia no es féra càrrec - ja que és la més endeutada d’Espanya – L’Ajuntament d’Ador correria amb totes les despeses.
Si no passa res, es complix el conveni i no augmenten les despeses, el cost total serà d’uns 629.188,51 € (105 milions de pessetes), diners que d’una manera o altra ixen de les nostres butxaques.
El grup municipal de Gent d’Ador sempre ha manifestat que no el convencia aquest projecte; pel poc lloc disponible, l’impediment de la seua participació i la inexistència d’un estudi seriós de manteniment. Totes aquestes raons ens han abocat a abstindre’ns.

3er.- Adjudicació obra “REPARACIONS INUNDACIONS POLIESPORTIU.

Es tracta de refer per tercera vegada el poliesportiu nou encara per estrenar i ja vell i inaugurat abans de les eleccions. Desconeixem el cost inicial i el de la segona vegada que supera els 100 milions de pessetes, ara amb un pressupost de 142.388,56 € (24 milions de pessetes), la meitat d’estos diners, com que no els té, ha d’obtenir-los mitjançant un préstec i pagar-lo en 15 anys més un de carència, ha adjuticat l’obra a l’empresa CYCA CONSTRUCCIONES Y CANALIZACIONES S.L.
El procediment d’adjudicació ha estat “NEGOCIAT SENSE PUBLICITAT” vol dir que el Sr. Alcalde i sols ell, contacta amb un mínim de tres empreses que presenten les seues ofertes, i una Mesa presidida pel Sr. Alcalde, i composta pel Sr. Secretari i l’Arquitecta Municipal, valoren i trien l’empresa. Vist Així sembla bé, però afegim:
- Investigacions pròpies, ens indiquen que dos de les tres empreses que han participat, tenen el mateix propietari i de la tercera no tenim referències…, per ara.
- El grup municipal Gent d’Ador que representa a la meitat del poble, malgrat la seua insistència, el Sr. Alcalde no l’ha deixat, ni ara ni en cap altra ocasió, participar en estes Meses adjudicatàries d’obres municipals. ¡¡Exemple clar de transparència!!
Joan Faus li ha repetit que al seu grup mai li ha agradat el lloc escollit per ubicar el Poliesportiu; un terreny plagat de brolladors, al peu d’una muntanya terrera on continuament cauen pedres - fins i tot de gran tamany – suposant un perill constant. Pensem que les inversions en reparacions no s’acabaran mai i que difícilment li traurem el rendiment de les inversions fetes. Per tot açò votàrem negativament.

4rt.- Decrets d’Alcaldia.

Com és costum del Sr. Alcalde, cada tres mesos que convoca un Plenari Ordinari, perquè la llei l’obliga, ens inunda a decrets, d’entre tots ells comentem els següents:
El primer fa referència a l’aprovació i a l’adjudicació del projecte del Pla Zapatero “CONDICIONAMENT ACCÉS I PARCEL.LA POU SERRA D’ADOR I ASFALTAT CASC URBÀ ERMITA”.
També en aquest cas el procediment utilitzat és l’anomenat “NEGOCIAT SENSE PUBLICITAT”, que obliga a buscar un mínim de tres empreses a presentar oferta, apareixen quatre empreses, les mateixes tres que han presentat la seua oferta al Poliesportiu, cap del poble, dos d’elles del mateix propietari. S’Adjudica la realització de l’obra a CYCA CONSTRUCCIONES Y CANALIZACIONES S.L., la mateixa empresa que li han adjudicat l’obra del Poliesportiu. Estos projectes els aprova el Govern Central per donar faena als parats del Poble, dels 96.301,51 € que té de pressupost només contractarà a tres parats d’Ador.

El segon es referix a la segona fase de “ELIMINACIÓ DE BARRERES URBANÍSTIQUES”, obra menor, vol dir que el Sr. Alcalde, per decret, l’adjudica a l’empresa que vol. Abans de seguir llegint, penseu i a vore si endivineu quina empresa ha sigut elegida.
¡¡SEGUR QUE HEU ENCERTAT!!, ha sigut la mateixa de sempre, CYCA CONSTRUCCIONES Y CANALIZACIONES S.L., empresa forastera, amb un pressupost de 30.832,58 €.

El tercer decret, demana una subvenció de 48.910,79 € per “Sustitución de luminarias, làmparas y equipos en la fase I y II de la urbanización MONTECORONA y de la instalación de equipo reductor de flujo”.
Fa tres anys l’Ajuntament es feu càrrec d’esta urbanització, vol dir que des d’aleshores tots els seus problemes són del poble d’Ador. El Sr. Alcalde, firmà la recepció, alliberant l’urbanitzador i condemnant el Poble a assumir totes les carències i problemes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Perdoneu, però el grup GENT D´ADOR no representa la meitat del poble d’ Ador ,representa al seixanta per cent de la gent d’Ador .