13/11/09

EL CAMP ES MOBILITZA

Tots sabem com està la situació actual als nostres camps: els preus de la taronja són ruïnosos, les despeses no fan més que augmentar, i una forta especulació sobre la terra estan portant als llauradors a abandonars les terres que des de fa segles treballaven els seus avantpassats.
Per una situació tan preocupant, les tres principals organitzacions agràries: COAG, ASAJA i UPA, per primera vegada en la seua història, han arribat a un acord i han convocat un atur general agrari els dies 20 i 21 de novembre. A més, el dia 21, a Madrid, s'ha convocat una gran manifestació.
Els principals punts pels quals es manifesten són els següents:
-Preus justs.
-Transparència en els preus de les despeses agràries (adobs, fitosanitaris...)
-Una fiscalitat adequada.
-Un pla de financiació.
-Una PAC més sòlida més enllà de 2013 amb un pressupost actualitzat.
-Recolzament a les energies renovables.
-Adaptació del camp a les conseqüències del canvi climàtic.
-Pla de concentració de l'oferta i d'integració cooperativa.
Podeu trobar més informació en: www.movilizacionagraria09.org

Des d'el poble s'està treballant per aconseguir un autobús per acudir a la manifestació. A hores d'ara encara no sabem com està la situació, esperem que l'alcalde recolze els nostres llauradors i pague un autobús, encara que siga amb col·laboració amb altres entitats, com la Cooperativa de Palma, o altres ajuntaments. En saber-ne alguna cosa vos-la farem arribar.

Gent d'Ador vol estar al costat dels nostres llauradors, doncs nosaltres també ens sentim que ho som, i des d'ací donarem tota la informació i tot el recolzament que siga necessari.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

CLAR QUE EL VOSTRE ALCALDE POSARÀ UN AUTOBÚS PER ANAR A DEMANAR A ZAPATERO !! .LO QUE NO FA ELL PER LES VOSTRES TERRES NI CAMPS QUE HO FAÇA ZAPATERO.

Anònim ha dit...

Tinc un dubte, perquè en compte d'anar a demanar a Madrid no es va a València? No és competència del Govern del Pais Valencià? Si no comencen els de casa per mirar per la taronja, com pretenem que miren els de fora?

Anònim ha dit...

es que en valencia no saben que son les taronges, si foren trages!