26/11/09

RESPOSTES DEL ALCALDE A LES PREGUNTES DEL PLENARI DEL 31-07-09 (2)

QUARTA PREGUNTA
LA DIPU ET BECA

La Diputació de València aprovà el programa anomenat “LA DIPU TE BECA”, consistent en la contractació d’estudiants durant el mesos de juliol, agost i setembre, per treballar als propis Ajuntaments en faenes relacionades amb la carrera que estudien, amb un jornal de 600 € mensuals. De tota la província s’han presentat uns 80.000, seleccionant-se 2.436.
El dia 29 de juny, els 208 becaris aprovats de tota la Safor, els obligaren a desplaçar-se a València per arreplegar l’acreditació corresponent i de pas fer-se la foto amb el President.
Al nostre poble, el grup municipal de Gent d’Ador, encara està esperant que li diguen alguna cosa referent al procés que s’ha seguit per seleccionar els estudiants, i si no li ho preguntem de segur que no ens enterarem, el poble tampoc.
Gent d’Ador treballa per aconseguir que Ador siga un model de transparència i d’informació, donant les mateixes possibilitats a tothom, i com que no ho vegem per ningún lloc li preguntem:
Sr. Alcalde, ¿s’ha informat al poble de la possibilitat d’aconseguir esta beca?.¿Quan i com s’ha fet?.
¿Quina persona ha sigut l’encarregada d’informar, apuntar i seleccionar a la gent.?
Volem conéixer la relació dels sol.licitants i finalment els agraciats.
Volem pensar, encara que ho dubtem, que tota aquesta faena de selecció estarà documentada i per escrit. Li demanem que ens facilite el més aviat posible fotocòpies de les actes corresponents, deixant-les a la nostra carpeta.

RESPOSTA DEL SR. ALCALDE:
Dentro del programa la Dipu et beca, creo que usted ya se paso por estas oficinas, para ver los expedientes, no hay ningún problema para enseñarles las valoraciones que se hicieron con la gente que se presentó.

QUINTA PREGUNTA.

¿QUÈ PASSA AL CARRER SANT VICENT?

Segons la documentació facilitada per l’Ajuntament d’Ador ( Plenari 31 d’octubre de 2.007), el 10 de setembre d’el mateix any s’adjudica provisionalment, l’urbanització i ampliació del carrer Sant Vicent a l’empresa DELTA AGRÍCOLA S.A. per 96.223,95 € i autoritzant la despesa amb càrrec a la partida 5.611.10 del pressupost únic.
Actualment l’obra està a mitges i paralitzada des d’aproximadament un any.
Sr. Alcalde, ¿què ha passat?, ¿ha quebrat l’empresa, o s’han acabat els diners?.
Els veïns afectats ens pregunten sovint.
¿Aquesta situació durarà molt de temps?. ¿Beneficiarà d’alguna forma els veïns del carrer del Carme?
¿Quina poderosa raó hi ha perquè una obra adjudicada i amb diners assignats no s’acabe?.
Li recomanem la visita a tot el carrer i observarà la degradació de l’obra realitzada i la brossa, la brutícia, i el niu de rates existent en la unió del antic carreret amb l’eixamplament nou.

RESPOSTA DEL SR. ALCALDE:

A la espera de la contestación de la empresa delta agrícola, afectada por una regularización de empleo, se está haciendo la gestión para que otra empresa termine dicha calle y queden concluidas las obras citadas.

SISENA PREGUNTA.

NOVES OBRES A L’AVINGUDA CONSTITUCIÓ.

Durant els mesos de juny i juliol hem sofrit les obres realitzades a l’Avinguda de la Constitució; pareix que es tracta d’un nou clavegueram que no sabem si es per completar l’existent o substituir-lo. El cartell publicitari d’aquestes obres diu textualment “RENOVACIÓ DE LA XARXA DE SANEJAMENT DE L’AVINGUDA DE LA CONSTITUCIÓ”, entenem per renovació llevar el clavegueram que hi havia i fer-ne un de nou, no sembla que és este el cas. Si la nova canalització no arreplega les aigües residuals procedents de les cases del carrer Constitució, ¿quina funció té esta nova tuberia?. On acaba?.
Fa uns anys obriren el mateix carrer per recollir i canalitzar les aigües de pluja, que …sorprenentment estan taponades. ¿Servirà esta nova obra per desembossar-les?.
Sr. Alcalde des que hem començat esta legislatura no hem vist en cap document l’aprovació i adjudicació d’aquesta obra, que amb un cost de 151.114,79 € pensem que l’obliga a aprovar-la el Plenari.
¿Quina partida del pressupost està asignada a cobrir les despeses que aquesta obra exigirà a l’Ajuntament?.
Esperem que a banda de les explicacions corresponents ens facilite fotocòpia de la documentació oficial existent.

RESPOSTA DEL SR. ALCALDE:

Dicha obra es una subvención de la consellería de infraestructuras y transportes en la cual dicha institución es la encargada de licitar las obras y pagarlas.