6/12/09

EL SR. ALCALDE PASSA DE L'AGRICULTURA (I DE MÉS COSES)

En una conversa privada que el sr. alcalde ha tingut amb un integrant de Gent d'Ador, li ha dit que ell no llig mai el nostre blog, i que allí l'únic que es diuem són tonteries, bovades i mentides. Mal fet, perquè no hi ha res millor per tindre informació de primera mà, com anar directament a la font més fidedigna, perquè segons ell, el: "a mi m'han dit que..." perd molta objectivitat, i sempre surarà com l'oli la intenció que l'interlocutor li vullga donar a la informació que transmeta. Aleshores li recomanem, o millor dit, que algú que sí ens lliga li recomane, que es faça subscriptor del nostre blog per a tindre la informació fresqueta, de primera mà; si és que algú ens llig, perquè a tot el món amb el que parla li recomana que no entre al nostre blog, no siga que s'informe adequadament i puga elaborar una opinió pròpia i diferent a la d'ell.
El que passa és que a vosté la nostra pàgina en internet li molesta més que una brossa a l'ull, i no perquè diguem bovades, com vosté les qualifica, sinó perquè és un espai de llibertat. Una illa on es pot respirar lliurement dins del seu cacicat (domini exercit per un cacic) . Vosté, des de fa molts anys, ha tallat tots els conductes d'informació que arribaven a la gent del poble, teixint una xarxa interessada per fer-los arribar el que a vosté li interessava, guardant-se lo altre. Hui, afortunadament, la gent d'Ador té més informació que mai. Això que vosté qualifica de tonteries, bovades i mentides, no són més que aquelles informacions que vosté abans es guardava a la butxaca i que només vosté utilitzava per al seu benefici propi. A la nostra pàgina, a més a més, la gent té un espai on poder opinar lliurement, tant els que no pensen com vosté, com els que el recolzen. I per què fem açò? Ho fem perquè creguem en la democràcia, i creguem en ella per a servir-la, i no per servir-nos d'ella com fa vosté, que es servix d'ella per a créixer políticament, perquè, per desgràcia, a la política, a banda de gent compromesa que creu en la democràcia per damunt de tot, per defensar unes idees i una manera de fer les coses, també arriba gent com vosté, mediocres sense cap preparació intel·lectual ni tècnica que no caben en cap altre lloc i que s'aprofiten del seu somriure fals i les seues bones paraules per a llaurar-se un bon futur. No, senyor alcalde, nosaltres no eduquem als nostres fills per que tinguen com a exemple a este tipus d'individus, sinó que volem veure el reflex de persones que des de la seua infantesa han treballat dur i de valent per obtindre una carrera i eixir preparats a un món molt competitiu. És lamentable i patètic que gent formada estiga rascant-se el melic en sa casa sense tindre cap oportunitat, mentre altres, sense saber fer la O amb un canut, estiguen ben còmodes en el seu tron d'or.
Tot açò ve arran de la informació que donàvem al blog sobre la manifestació de llauradors a Madrid. Segons el sr. alcalde, ell es va oferir, o millor dit, quan van anar a demanar-li que posara un autobús, ell va dir que si hi havia prou gent, el pagava ELL (atenció al detall, que no és despreciable: és ell personalment, i no l'ajuntament, qui pagava l'autobús. Per lo vist, la cosa li va molt bé amb tant de PAI, superpoliesportiu (lo de súper és perquè pareix que siga l'obra de la seu, que no s'acaba mai), i la piscina coberta (déu ens ajude a pagar-la, amén). S'ha crescut tant, que ja confon l'ajuntament amb ell i el poble amb el jardí de sa casa). Però una cosa és pagar i una altra dir que ho pagarà. La persona encarregada, voluntàriament, i a la que li agraïm públicament tot l'esforç que ha fet perquè acudira el major nombre possible d'adorers a Madrid, va acudir al sr. alcalde a demanar-li l'autobús, i l'alcalde va dir que sí, com sempre (cap novetat baix el sol), però ahí es va quedar tot. En un sí buit d'euros. Quina haguera sigut l'actuació correcta, sr. alcalde? Haver-se preocupat d'omplir l'autobús, d'haver ajudat de veritat arrimant el muscle i no de paraula, que això vosté sap fer-ho molt bé, no haver-se quedat només en fer un band, que a més a més el va fer molt tard (no el mateix dia que li ho digueren) per donar temps a escampar la notícia i a que la gent s'organitzara. Si vosté haguera volgut cooperar de veritat, haguérem omplit un autobús, i si no hi havien prou a Ador, els haguérem anat a buscar a Palma (encara que a vosté eixe poble li repèl), o a altres pobles. Però de paraula tot és molt bonic. Una altra raó per la qual vosté no va participar activament en l'organització del viatge va ser perquè vosté ahí no es penjava cap medalla, perquè ja se li havia avançat algú en eixa tasca, i vosté, si no es penja una medalla, no meneja un dit. Encara li queda espai en la seua jaqueta per a més medalles?
A més, sr. alcalde, però si vosté no creu en l'agricultura, a vosté li molesten els tarongers. A vosté, el que de veritat li agraden són els PAIs, les urbanitzacions, la construcció en general (a pesar de la greu crisi). A vosté este poble se li ha quedat menut per a les seues aspiracions polítiques, per a les seues ambicions. Però com per desgràcia no arriba a més, ja que no pot anar més enllà d'alcalde, almenys, que no siga d'un poble de mala mort. Aleshores anem a fer-lo ben gran: una ciutat si pot ser. S'ho imagina? Sí, segur que ho somia cada nit. "Juan Vicente Estruch, alcalde de Ador, una población de más de 20.000 habitantes". Això ja són paraules majors. Però clar, per aconseguir això abans s'ha d'acabar amb l'agricultura. I per acabar amb l'agricultura el que no es pot fer és recolzar-la. De paraula sí, per a quedar bé, però res més. I sinó, sr. alcalde, com és que a l'endemà de la manifestació de Madrid, va tindre la cara dura i la poca vergonya de dir-li a un dels que es va alçar del llit a les quatre del matí, es va fer set-cents quilòmetres amb autobús (no pagat per vosté afortunadament, perquè sinó ja haguera sigut el súmmum de la poca vergonya), va menjar malament, i va tornar a casa, derringlat, a les nou i mitja de la nit; com li va dir a eixa persona quan li va ensenyar la fotografia de la manifestació que apareixia en la portada del diari Levante: "No sé per a què vareu anar, quina pèrdua de temps, quina llàstima de viatge, no aneu a traure res"? Es pot ser més fals? També li ha dit açò a Maria Dolores de Cospedal, secretària general del seu partit, i a Arias Cañete, exministre d'agricultura en l'era Aznar, també del seu partit? Els ha dit a ells, que estaven al capdavant de la manifestació, que van anar a perdre el temps?
Però, que vosté no recorda els seus orígens? Vosté, quan va acabar els seus estudis (poquets) se'n va anar a collir taronges amb son tio, i després va anar a treballar per a Jesús Mascarell. A cas és açò una deshonra? No és son pare llaurador? Pel que pareix, per a vosté sí que és una deshonra ser llaurador. I sinó, vegem el que es publica en l'entrevista del diari EMPRESA Y FINANZAS a la pàgina 28 del número 244 del dia 31 de juliol de 2009, on es diu: "En sus comienzos, José Vicente Estruch (sic) (no li degué sentar molt bé que li canviaren el nom) compaginaba su trabajo como administrativo en una gran empresa de Gandia, pero hace años ya que se dedica a tiempo completo a las tareas que conlleva su cargo en Ador, "uno de los municipios más importantes de la comarca"". Si de veritat vosté va treballar, ja no com a auxiliar administratiu, no, sinó com a administratiu, està molt clara la causa per la qual ja no treballa allí, i no és perquè s'ho deixara per a ser alcalde d'un dels pobles més importants de la Safor, sinó perquè, quan llegiren el seu primer escrit, es degueren posar les mans al cap al veure la barbaritat de faltes d'ortografia que feia (s'imagina la imatge que donaria eixa suposada empresa si algú de fora llegira un escrit redactat per vosté? S'imagina la imatge que donarà l'Ajuntament d'Ador quan algú de fora lliga un escrit redactat per vosté? Esperem que a tots no ens facen iguals). Va arribar a completar la primera hora en eixa gran empresa de Gandia?
Quanta contradicció, sr. alcalde: per un costat vol pagar un autobús, i per l'altre diu que això no val per a res. Lleve's la màscara i siga sincer: vosté passa de l'agricultura, ahí tenim la prova del reg per degoteig paralitzat per vosté, no l'ha recolzat mai ni mai ho farà, això és perdre el temps (no sabem perquè el seu partit demana aigua amb tanta insistència; per a regar tarongers segur que no és). Però no oblide que viu en un poble on qui més qui manco té un tros de terra, a més a més de descendir de besavis llauradors, avis llauradors i pares llauradors. Per desgràcia és un sector que va de capa caiguda i té un negre futur, però amb gent com vosté, el futur ni existix; no ens deixa ni l'opció de somiar.
Suposem que en este text haurem dit moltes bovades, moltes tonteries i moltes mentides (ja s'encarregaran els seus altaveus de transmetre eixe missatge pel poble). Però si vol, el reptem a tindre un debat sobre estos assumptes: la llibertat, la democràcia i l'agricultura al poble. On vosté vullga: a una televisió, a una emissora de ràdio, al saló de plens de l'ajuntament o al bar de la plaça, on vosté vullga. Així fora que vaja avassallant a la gent pel carrer. Utilitztem els foros adequats.
Feliç dia de la Constitució.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

"Realment no se per on començar, supose que Gent d'Ador té clar qui és l'alcalde i d'on ve, però els seus seguidors no massa, o es fan els bobos..(o sense ofendre a ningú, ho són)! La qüestió es que després de tant d'any coneguent al sr alcalde, almenys a mi, no hem sorprén res del que es comenta, i la veritat, és un llàstima que la ignorància (perquè ja no hem crec que siga res més que això...a part d'interessos personals) s'apropie d'un poble, perquè tristament està instaurada a Ador, La Safor desde fa molt!No vaig a entrar en debat si deuriem canviar d'alcalde o no, el tema és que els interessos del poble són comuns, i poguent treballar "tots", conjuntament amb ells, no es faça! I no crec que es tracte d'un tema d'oposició, més si parlem d'un poble no massa gran ( que estic contentíssima de que segueixca sent així),el sr alcalde més d'una vegada hauria de tindre en compte el què proposa l'altre "bàndol", perquè pot ser beneficiaria a tots, incloent-lo a ell i als seus seguidors. Però supose que hem arribat a un punt (crec que puc inclourem)en què fem oits sords quan ve de la part contrària a la qual recoltzem, iclús sent interessant el que es proposa, per tant, hem de remontar-nos a fa un temps...on es va perdre la capacitat de compartir i treballar en grup pel benefici de tots, on els diners i la ignorància no ho eren tot, i no parle d'un comunisme si no d'un sentit comú perquè tots poguen treure algo de profit, o almenys que cada vegada vaja alternant-se eixe estat de benefici i de profit, i no sempre vaja a parar als mateixos!Que pugam tots, en major o menor mida, estar contents!"

Anònim ha dit...

si va llegir l´article, segur que va tindre bon dia, jajaja. A PER ELL!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

ELL va pagar l'autobús per anar a Madrid? ELL? SA MAJESTAT?. Quina falsetat més gran, ho hem pagat tu, jo i la resta dels contibuïents. Si haguera estat al costat del llauradors haguera anat encapçalant a la gent d' Ador.O és què ha fet una gran obra de caritat als pobres que treballen i viuen de la terra, pagant-los de la seua pròpia butxaca el viatge?JA, ja,ja.Tontos no sóm. No ho fa quan venen el alts mandataris a València a fer algún míting? I de passo li toca l'esqueneta al seu amic Rajoy i gent arrimada per veure si va escalant posicions en política.Si no de què? Quina alta preparació té per tindre els càrrec que té? Ninguna. Jo ja fa anys que cònec la seua avarícia, sé d'un fet que va ocórrer quan treballava per a Jesús Mascarell, amb la resta de companys de treball, encara em faig creus d'allò, d'eixe profit que té. No sap compartir, tot ho vol per a ell,la gent sols li importa si pot rebre alguna cosa i benefici personal a canvi.

Anònim ha dit...

Autobús per anar a Expojove sí que hi ha. Clar, com ahí sí que es posa ell la medalla!