21/12/09

ENTREVISTA DE L'ALCALDE A "EMPRESA Y FINANZAS"

A la secció “Dossier la Safor” del nº 244 del diari Empresa y Finanzas del dia 31 de juliol de 2009 i a les pàgines 28 i 29, hem trobat unes paraules emeses pel nostre Alcalde que vaig a transcriure literalment i fer algun comentari al respecte. El que esta en negreta són les paraules del nostre Alcalde.

LA INTERESANTE REVOLUCIÓN DE ADOR
A pesar de tratarse de un pueblo pequeño, Ador tiene las ventajas de una gran urbe pero con la tranquilidad característica de una localidad de 1.500 habitantes. El gran desarrollo viene de la mano de la lucha del equipo de gobierno por ofertar todos los servicios necesarios para tener una elevada calidad de vida. El nuevo polígono industrial y la mejora del centro urbano son las última actuaciones.
Comentari: Jo em pregunte si aquest home haurà vist la resta dels pobles de la comarca, de la província , l’Estat… Tots aquest serveis també els tenen la resta de pobles i la majoria abans que el poble d’Ador. (Tots, a més de tindre escoletes, biblioteques, parcs… també tenen des de fa molt de temps poliesportius i camps de futbol)
Ens parla de que es un poble tranquil i sembla que presumeix d’això, i en canvi vol convertir-lo en un poble de 18.000 habitants.
En quant a la millora del centre urbà, caldria dir que ens a durat poc, perquè ara es més perillós que mai, ja que la plaça del poble a més de ser l’aparcament municipal, està tota destrossada.

Cerca de 89.000m. cuadrados para la implantación de empresas, y ya están todos ocupados. El desarrollo económico de la localidad es ENVIDIABLE, aún así, “José” Vicente Estruch no duda en animar a los empresarios a que se acerquen a Ador para instalarse allí.
Este es UNO DE LOS PUEBLOS MÁS IMPORTANTES DE LA COMARCA y desde el Ayuntamiento nos comprometemos a ayudar a todo aquel que quiera invertir en nosotros, explica el primer edil.

Comentari: Anem a veure , primer ens diu que tot el polígon està ocupat i ple, després diu que anima als empresaris a que vinguen a invertir a Ador. I jo em pregunte si ja el tenim un desenvolupament envejable, per a que volem que en vinguen més?, haurem d’anar recaptant gent de la resta d’Espanya, del Marroc… per a que puguen treballar a les empreses del poble? Ah… ja està clar… eixos que vinguen, ocuparan les cases que van a construir a l’Alfàs.
Sr. Alcalde… deixe de somiar despert, deixe d’imaginar el gran sueño americano, desperte, vosté viu a Ador, si no li agrada aquest poble , si li agraden més els edificis, les fàbriques, la superpoblació… per què no se’n va a viure a Gandia, a València, o a Nova York? La gent d’ací vol viure a Ador, no els “engatuse” amb tota aquesta pel•lícula que li han venut.
I està clar que per a vosté és el poble més important de la comarca, però això no vol dir que ho siga. No es dóna compte de que es burlarà de vosté qui ho llisca.

El compromiso político es evidente, todos los proyectos ideados se van a convertir en realidad. La clara evolución del lugar es evidente por las infraestructuras desarrolladas en los últimos años.
Además de la mejoras destinadas al tejido empresarial, los vecinos también han sido testigos de cómo se ha rehabilitado el casco antiguo y los edificios antiguos QUE INUNDAN las calles del pueblo.

Comentari: O siga, que encara que la construcció ja no ha de ser el que era a causa de la greu crisi, fonamentada principalment en la construcció, i desprès de totes les coses que se li han dit i que han passat… vosté continua amb el seu somni, i el pitjor de tot és que va arrastrant a molta gent amb aquesta idea, pensant que es faran rics (i al final acabaran regalant les terres).
La rehabilitació del casc antic és la rehabilitació de l’església i la plaça del poble, perquè la resta està igual que fa 30 anys. I jo només he vist una casa restaurada i no sé si hi ha hagut subvencions o no.
I a aquest poble s’ha invertit en edificacions, però no en infraestructures ni en mantenir un poble “aseat”.

Unido a las acciones realizadas en el centro de la ciudad , se encuentra la mejora de las condiciones de la Senda de Ador. Aunque tal i como nos ha explicado el Alcalde, se encuentran limitados porque gran parte de las zonas del monte por las que discurre esta ruta de 6 Km son de propiedad privada, sí hay deseo de explotarla más como destino turístico y disfrute de los vecinos de las localidades de alrededor.Otros parajes de gran interés para visitar son la Fuente de la Murtera, la Fuente del Cister y la Fuente de la Canaleta, que permite disfrutar de la fauna y flora típica de la zona.
Comentari: Sa Majestat, Ador no és cap ciutat, (si vol viure en una ciutat ja li hem dit abans algunes on podria anar a viure). Respecte a la senda de la Serra d’Ador, el terrer en va tapar un bon tros de la senda del Cister, on hi havia un antic i preciós for de calç i vosté com alcalde va ser incapaç d’evitar-ho, sent com era patrimoni del poble, i ara la senda ha de passar per la pedrera.
Respecte als altres paratges que vosté diu que son de gran interés com les fonts citades, la de la Murtera ja no té aigua ja que amb el terrer ha fet desapareixer les muntanyes i vegetació que filtraven l’aigua que rajava fer ella, la del Cister, com he dit abans, té tota la senda que anava entre pins per un bosquet preciós ,desfeta per la pedrera i la font ix quan plou prou. De la Canaleta , per poder veure la font i el paratge, caldrà que concerteu cita amb l’amo, que ha tancat el camí on abans hi havia una senda assagador, i sinó, que li ho digueu a l’ alcalde, que de segur que amb les seues influències, us podrà fer aplegar una botija d’aquesta aigua.
Sr. alcalde vosté no té cap interès per la natura ni el progrés sostenible del nostre poble i dels seus habitants, vosté parla com si el poble fóra seu, i vol xuplar-se’l com si fos un ou. El nou PGOU que pretén aprovar és el millor exemple de la seua prepotència i el seu amor a la natura i al patrimoni dels adorers.
Si de veres tinguera algun interés per les nostres muntanyes, de segur que no estarien com estan, plenes de brutícia i intransitables, encara que foren privades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un deu per al partit que governa a Ador. Molt bé, en època de crisi, regalar una planteta per casa. Fantàstic!
Què valen les plantetes, 1.000 € i pico?
Segur que l’assessor de l’alcalde així li ho ha recomanat perquè així “quedarem bé davant del poble” i això ens reportarà vots.
Hi havia una segona opció, però aquesta no dóna vots, i és la d’ajudar a través dels serveis socials a les famílies més necessitades del poble, que de segur n’hi ha.
Però clar, la primera opció suposa vots, cosa importantíssima per mantenir el lloc. Fer la segona proposta, suposa l’anonimat, que cap persona s’entere, i això no dóna vots.
Actuacions com aquesta buiden de contingut i de sentit tot aqueix grapat de paraules que es diuen per aquestes dates.
Algú s’ha parat a pensar que són els diners de tots? I entre tots també conte a l’alcalde, perquè supose que també paga impostos, però quants tenim l’opció de decidir en què s’han de gastar?
Déu meu! Quants diners gastats en regals, berenars i dinars!
Gràcies a Déu, la majoria de famílies del nostre poble no necessitem que ens convide l’alcalde; però si que necessitem que els nostres impostos, que no són pocs, es gestionen bé. Per a que els serveis sanitaris funcionen com cal i no ens donen torns de visita de metge per a sis mesos o més, Per a que les famílies amb més necessitat tinguen, almenys, el més bàsic, Per a que s’arreglen les places, carrers i voreres del poble, que hi ha que vore com estan algunes. Per a que s’arregle, d’una vegada, la ditxosa antena i puguem veure la TV...
Algú podrà pensar: “Xaval, amb aquesta manera de pensar no et presentes a l’alcaldia”. En cap moment m’ha passat pel cap.