22/5/15

Regeneració democràtica

Durant la campanya electoral, fins i tots des de molt de temps arrere, s’està parlant molt de la regeneració democràtica. Els grans polítics: Rajoy, Soraya Sánchez de Santamaría, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Albert Rivera..., tots s’omplin la boca amb al regeneració democràtica. I no els falta raó: la corrupció política, la utilització personal i partidista de les institucions públiques, l’amiguisme, l’enxufisme, el maquillatge dels comptes públics, les comissions il·legals... han dut el poble a un extrem de fàstic i de cabreig tan gran, que estan obligant als polítics a prendre mesures contra tot això si volen que la gent continue confiant en ells.
Doncs bé, eixa regeneració democràtica que tant es demana per tot arreu, a Ador ja la tenim. Sí, la tenim des de fa quatre anys. Gent d’Ador, com va reflectir al seu programa electoral, ha transformat l’ajuntament en una institució democràtica, perquè abans no ho era. La manera personalista, quasi autoritària, amb que es governava abans Ador, es va acabar amb l’entrada de GA. Abans es feien els plenaris a les 10 del matí; l’alcalde d’aleshores, el sr. Juan Vicente Estruch, contestava a les preguntes de GA tres mesos després d’haver-li-les fetes i per escrit, amb unes respostes míseres i per salvar el compromís. No es convocaven les comissions de l’ajuntament; se li negava la informació a l’oposició i al poble en general; l’alcalde atenia quan a ell li venia en gana, que era quasi mai perquè la seua tasca no estava ací, sinó en València, d’hon quasi no eixia, tenint l’ajuntament abandonat.
Amb l’entrada de Gent d’Ador tot això es va acabar: els plenaris tornaren a fer-se per la vesprada; l’oposició rebia contestació en l’acte i de paraula, mirant als ulls perquè no tenim res que amagar; Joan Faus ha estat sempre al seu despatx per atendre tot aquell que el necessitara; s’han convocat les comissions corresponents; l’ajuntament ha habilitat un correu per rebre les queixes i proposicions dels veïns... En poques paraules: Gent d’Ador ha regenerat la democràcia al poble.

El pròxim dia, votar al PP significarà tornar arrere quatre anys, tornar al rodillo del sr. Juan Vicente Estruch, tirar quatre anys al fem.