9/1/08

POBLE MUTANT I QUALITAT DE VIDA

Ador, el nostre poble, és un poble xicotet i tranquil, en el que tots i totes ens coneixem i en el que quasi tots i totes tenim un treball, més bo o més dolent, amb el que guanyar-nos la vida. Podem eixir de casa i gaudir d’un passeig pel poble i, en cinc minuts podem estar pels horts i bancals o en la muntanya, també podem anar a plantar i collir faves, a fer roselles, espàrrecs o bolets quan pertoca. Molt prop està Gandia, on podem fer-nos servir dels avantatges d’una ciutat gran. Tenim aigua potable a l’aixeta de prou bona qualitat i podem dormir tranquils, sense sorolls i amb prou seguretat i poca delinqüència.
Això, en poques paraules, crec que estareu d’acord en anomenar-ho; tenir certa qualitat de vida .
Però no patiu veïns d’Ador, que tot això s’ha acabat, per ordre d’aquells que el poble ha elegit ,al menys en teoria, per a que continue sent tranquil i amb qualitat de vida.
Imagine que ja haureu notat certs indicis de que això està canviant. Però no se si se’n adoneu del futur que li espera al nostre poble i als seus veïns, que vivim en ell precisament perquè ens agrada com és, si s’acompleixen els projectes que l’ajuntament es porta entre mans, amb un cert camuflatge i una total falta de claredat en la informació que li dóna al poble d’allò que pretén dur a terme.
De moment i com aperitiu, ja s’ha començat a executar un dels cinc o sis PAIs que estan projectats i supose que haureu vist que el collao l’han destrossat, ja no es pot anar-hi ni a gaudir d’un passeig i que ha desaparegut la vegetació d’eixe bosquet que ens donava oxigen i frescor a l’estiu.
Però això no es tot, portem més d’un any tots els veïns del poble i en especial els més pròxims a l’obra, suportant el soroll de les màquines picant la muntanya, molts dies des de les 7:30 del matí. Quina millora en la nostra qualitat de vida! Ja no necessitem despertador. El mal es que té una pega, doncs també ens desperta els dissabtes i dies festius com el dia de la Comunitat, Tot Sants, dia de la Constitució.
A més a més, circula tal quantitat de camions per la carretera, el raval i el camí del collao, que el soroll, la pols, la destrossa de carrers i el perill per als vianants i conductors d’altres vehicles, s’ha multiplicat molt. Un dia em vaig seure al camí del collao i per davant meu passava un camió cada dos o tres minuts i això ve a ser uns 25 camions a l’hora o vora 250 al dia. Bé, ara multipliqueu per 5 o per 6 en el temps i en l’espai, tot aquest malviure de pols, soroll, trànsit de camions, desfeta de carrers, perill i al cap i a la fi, insalubritat per als que ací vivim.
Xe que bo! Ara si que estem en la millora de la qualitat de vida del veïnat d’Ador!
Tota aquesta febre constructora que ens permetrà al municipi d’Ador de passar de 600-700 cases a vora 2500, és la programació d’ampliació del poble que es va fer l’any 92. Fa exactament 15 anys, que va eixamplar la zona urbanitzable per fer 4 pobles més com l’actual, de la que fins ara, atenent a les necessitats de la gent del poble i dels nouvinguts, en 15 anys només s’haurà executat un 5% i ara de sobte allà va tot.
I jo pense, ...què els veïns i veïnes del poble necessitem quatre cases més cadascú?
Però no cal que us sufoqueu, que si voleu tindre un fill ara, no es quedarà sense casa. Doncs l’Ajuntament ens està preparant el nou PGOU i, al·legant que tot el terreny urbanitzable ja està construït o en fase de construcció, pel que he llegit, ens protegirà de la desfeta, el riu d’Alcoi, (ja protegit), i la muntanya oest.
No sé quins plans hi haurà per Navesa i la Canaleta, però segons es deixa veure en la proposta del PGOU, tot l’Alfàs serà zona urbanitzable i el Raconc polígon industrial, doncs es diu que ja està esgotat i en necessitem més. Supose que seran empreses com les que s’estan instal·lant, el biodiéssel i la trituradora de residus sòlids, amb gran quantitat de trànsit de camions i gran contaminació de soroll, de l’aire, del sòl...
Ai veïnat d’Ador continuem escalant en el nostre nivell i qualitat de vida, doncs ara podrem tindre més cases encara, al menys vint i pico i també dos o tres treballs, un per al matí un per a la vesprada i l’altre per la nit.
I mira per on, que fins ara ningú sabia a ciència certa què podia passar amb aquestes partides del terme. L’ajuntament, igual que ha passat amb els terrenys ubicats als PAIs, no ha informat directament als propietaris de cap de les seues intencions. Però si que fa al menys tres anys que hi ha grans empreses constructores comprant fanecades a 2, 3 i les últimes a 4 milions de pessetes.
No us sembla que un ajuntament que governa per al bé del poble i dels seus veïns, deuria informar de les seues previsions als propietaris per que no malvenguen els terrenys, fins que no s’aclare la situació d’ells?
Doncs ací passa el contrari, algunes grans empreses constructores, 4 ó 5 anys abans de que es projecte el PGOU, ja han comprat molt de terreny barat que si el propietari hagués sabut, s’hauria esperat i haguera guanyat molt més.
L’Alcalde estava molt content segons vaig llegir en la entrevista de “Las Províncias” de que anaren les fanecades a 4 milions. Només us dic que a Beniarjó, la fanecada es paga a 20 milions de pessetes en zona urbanitzable sense executar. Aí no arribarà a tant, ja que l’Ajuntament, sembla ser que planificarà tanta zona urbanitzable que abaratirà el preu del sòl, així les constructores compraran més barat, però no patiu que les cases les vendran igual de cares.
Jo, i supose que molts de vosaltres, em pregunte; com es que aquestes constructores vingueren a comprar fanecades a 2, 3 i 4 milions quan es pagaven a menys d’un, si no saberen que allò que compraven tard o d’hora anava a ser pasturatge de l’asfalt i el ciment ? No es això, allò que se’n diu informació privilegiada?
I arribat a aquest punt jo torne a preguntar-me; quina necessitat tenim els veïns d’Ador de que des de l’Ajuntament, els nostres representants, ens trenquen aquesta qualitat de vida que encara gaudim?
Ara ens volen vendre la burra a tots dient-nos el que l’Alcalde ens deia en “Las Províncias”, allò de que l’agricultura no rendeix, que és millor vendre les fanecades a 4 milions per construir, i que ara s’arreplega en les bases per al nou model territorial del PGOU que volen imposar-nos.
Per cert aquestes bases del nou PGOU contenen una enquesta trampa en la que no se sap que és el que serà bo o no que contestes, que ens ha preparat l’empresa de torn encarregada de l’elaboració del PGOU.
Segurament la participació ciutadana es un requisit i a través d’aquesta enquesta l’Ajuntament el donarà per complit.
Dubte jo, gent del poble d’Ador, que això siga participació ciutadana si més no, despotisme il·lustrat, “tot pel poble però sense el poble”.
La participació ciutadana deuria començar per que tots els representants electes del poble puguen participar com a tals i decidir en el què afecta a tots, i no sols els representants de la meitat del poble més 34 vots. 33 si descomptem el de l’escoleta.
La participació ciutadana es fa fomentant que els ciutadans vagen als “plens” i s’assabenten del que passa al seu poble. Per això cal convocar-los a hores on la gent puga assistir.
La participació ciutadana es fa informant al poble des de l’Ajuntament de les seues intencions per a que el poble puga opinar, defensar els seus interessos i canviar-les si cal, decidint així el seu futur.
Podria estendrem més però, només vaig a dir que si els veïns del poble no volem aquest futur que se’ns ve al damunt, encara estem a temps d’evitar-ho en gran part.
Només cal, iaios i iaies, homens i dones , xics i xiques, xiquets i xiquetes, pensar una miqueta en aquestes dues qüestions:
JO VULL UN PRESENT PLE DE SOROLLS, TRÀFIC DE CAMIONS PESATS PEL POBLE AMB EL CONSEQÜENT PERILL, POLS, DESTROSSES DE MUNTANYES I PAISATGES DEL TERME,... PER TINDRE UN FUTUR INSALUBRE, D’ASFALT I FORMIGÓ, DE BIODIESSELS I TRITURADORES, SENSE VERD NI MUNTANYES PER RESPIRAR I AMB ELS AQÜIFERS ESGOTATS ?
ÉS AQUEST EL POBLE QUE T’AGRADARIA QUE T’HAGUEREN DEIXAT ?
Docs si no és així, intenta no deixar-lo tu a les futures generacions.
Aquest desgavell podem aturar-lo, sobre tot no tenint por de donar la cara, que ens juguem molt, manifestant la nostra opinió contraria, assistint als plens, donant la nostra signatura en contra d’aquests plans d’actuació de l’ajuntament, participant en possibles concentracions o manifestacions que es convoquen,...Perquè si no manifestem el que volem i el que pensem i els ho deixem clar i som molts, ells continuaran a la seua.
Finalment dir que jo no estic en contra de que el poble cresca, però poc a poc d’una manera ordenada i sostenible i sempre atenent a la qualitat de vida i les necessitats dels veïns, no de les constructores i els especuladors. I pense que amb les 1500 cases més que hi ha previstes, ja en tenim prou de moment.
Amb tot el que he exposat, només pretenc fer reflexionar als ciutadans d’Ador per a que desperten, (inclòs a l’Alcalde i els seus 4 regidors/es, que pensen allò que estan fent amb el seu poble), i que ens rebel·lem contra allò que volen fer amb el nostre poble.

JO NO VULL TINDRE AQUESTA QUALITAT DE VIDA TAN ALTA, EN COMFORME AMB QUE NO EN DESTROSSEN LA QUE TINC ARA, GRÀCIES.


Batiste Ceba.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ací els únics que milloraran la seua qualitat de vida seran els de sempre, i per supost a costa dels de sempre. Sempre igual. Sort que encara hi ha algú que se n'adona. El mal es que sempre estan els mateixos sords, i cecs.

Anònim ha dit...

Batiste, quina ceba més coenta que has amollat. El mal es que a qui li deu explotar en la cara de vergonya, no amollarà ni una llàgrima.

Anònim ha dit...

GEnt d'Ador, que poca imaginació teniu, com si no vivirem be en este poble. En vint anys s'han fet un muntó de coses per a que vivim millor tots, vosatros també. El que passa es que no ho voleu vorer, només vegueu que mal.

Anònim ha dit...

Molta pols i poc remolí!!! no diuen això? molt bé per l'escrit però continue pensant que tot ens està quedant en paraules i de fets.... cap!!

Hi ha comentaris que valen moltíssim la pena, els llegim i pensem si, si.... quanta raó, té!!!però no fem res per evitar el que ací denunciem dia a dia!!!

hi hauria que publicar els escrits més bons als diaris de la comarca! En l'apartat de cartes al director!! manifestar-se públicament, anar a programes de televisió... com van altres veins d'altres pobles...

Que cregueu?

Anònim ha dit...

A eixe últim comentarista, el que fa Gent d´Ador no és criticar el que es fa, sinò el com es fa, anem a vore si tú i els que doneu suporta l´Alcalde s´ho claveu dins del perol. Gent d´Ador fa crítiques constructives i no destructives, o es que qualsevol govern de diferent signe no haguera afrontat les mateixes reformes que l´Alcalde el PP? Creus que és "un ser superior" com Florentino Pérez per el que ha fet?

I que penses del fet de no anunciar els plenaris per un band quan és una cosa que interessa a tot el poble? que penses de donar la documentació 24 hores abans del plenari? i de convocar els mateixos a les 11 del matí i d´ignorar les propostes constructives de l´oposició? i de passar del que pensa quasi la meitat del poble? i del nou poliesportiu piscina mòvil?que penses de projectar PAIS que es carreguaran TOTA l´horta d´ador? que penses de l´impacte ambiental i paisatgísitc que tindrà això? t´imagines no tornar a vore un sol taronger i no respirar mai més aire pur?

Contesta amb argumenta a això i no amb crítiques destructives.

O acas no vols saber el que passa en els plenaris del teu poble? De moment en aquest blog cap seguidor del PP ha donat un argument coherent. LLuix-te ho desitge

LEV BRONSTEIN

Anònim ha dit...

Les zones verdes, la vegetació, el arbres, són elspulmons del món, i segur que del nostre poble. De veres l´Alcalde vols carregarsel´s. Crec, personalment, que tenim avui per avui un poble privilegiat, on dona gust viure, només cal veure el nombre de jovens que tenint treballs més o menys remunerats, es neguen a abandonar-lo i es compren les seues primeres vivendes al poble?

Jo vullc fer una crida pública als regidors del PP i als seus votants: de veres voleu que el poble canvíe o voleu que continue com avui, un poble on dona gust viure i on no ens falta de res (a excepció d´un repetidor de TDT i més conexions a internet) a vore que contesteu i sigueu realistes

MOSHE DAYAN

Anònim ha dit...

Hi ha ajuntments que si que avisen els propietaris quan es preten urbanitzar una zona, com va fer el de Palma amb el camp de golf,i d'altres com el d'Almoines, que prohibeixen treballar a les constructores els dies festius, inclòs els dissabtes,per que miren per la butjaca dels propietaris i altres pel benestar dels veinat,açi hi ha un dit que diu que tenim el que ens mereixem, i supose que sera això el que volem, que les contructores i especuladors es facen amb les nostres terres a preus de risa i damunt que no ens deixen ni viure tranquils.

Anònim ha dit...

Encara no puc entendre com, després de tot el que s´ha dit açí, després de l´actitud que tenen els governants municipals, i després de vore quins són els plans dels governants, pot haver ixit elegit l´alcalde que tenim.

Només hi ha una solució possible: SI EN ADOR FOREM NEGRES, EL KU KLUX KLAN TINDRIA MAJORIA ABSOLUTA

MOSHE DAYAN

Anònim ha dit...

Jo he sigut votant del PP en Ador perque fins ara haviem viscut bé i pensava que a nivell local no importava massa, però estic donant-me compte que si que importa, que com a les platges ja no queda molt per edificar,l'alcalde del meu poble s'ha venut a les constructores i a més sense mirar que els beneficiaris sigam els del poble,o al menys la majoria del poble peque de segur que alguns si que estaran beneficiant-se. Supose que tots sabreu qui son els que trauran profit d'esta situació i per tant el meu vot no el tornaran a tindre,perque com diu l'escrit, estan trencant la nostra qualitat de vida per un plat de llentilles.

Anònim ha dit...

M´agradaria saber perquè ni ha gent del poble que està fent de corredor de venda de terres, comprant terres a 23 000 euros la fanecada per a altres persones que no són ells, i van diguent per ahi que és un preu excepcional, però resulta que eixes persones les seues terres no les venen. Que extrany no? no serà perque saben el que passarà després i que les podran vendre a 10 vltes eixe preu? Com pot ser que en Beniarjó es venguen terres no urbanitzables a 120 000 euros la fanecada?

I eixe comentarista del PP que critica tant on està? on estan els teus arguments que el que signa lev bronstein et demana? ja t´has amagat?

Anònim ha dit...

A la primera pregunta et conteste que prou faena tenim com per anar als plens. Això es cosa dels polítics.
Això de donar la documentació abans de 24 hores és una mentira que s'haveu inventat.
Mira bonico, qui guanya marca les regles, haver guanyat vosatros i havereu posat les vostres normes.
Del nou poliespportiu només puc dir que ha sigut mala sort, i de l'horta i les muntanyes em reserve la meua opinió.
Val.

Anònim ha dit...

Que prou faen tens per anar als plen? que vagen els polítics? que passa que no t´agradaria anar als plens per saber el que passa al teu poble? no t´interessa el que passa? tan cega és la teua fe en els governants? i que jo sapiga lo de que vajen els polítics no té molt de sentit ja que que jo sàpiga cap dels governants és polític professional o a lo millor tu saps que si que ho són? lo del poliesportiu no és mala sort per una raó: eixe desastre era evitable si s´haguera tingut en compte la possibilitat de que la terra solcira perque ja ha solcit altres vegades.

Per acabar, que guanya marca les regles, si tens raó, però qui guanya democràticament deu marcar les regles democràticament i que jo sàpiga, les maneres de tractar a certa gent, per no dir molta no són democràtiques, si el que passara al poble t´afectara a tu de forma negativa tot i que estaguera el PP en el poder, estic segur que altra cosa pensaríes i et repalntejaríes les teues orientacions polítiques.

LEV BRONSTEIN

Anònim ha dit...

Al comentarista 11, supose que tu seràs d'eixos que ja tenen dos o tres treballs i per això tens tant faena que no pots assistir als plens.
El de les 24h. no se perquè dius que és mentira.
El del polinosequè,si que es una mala sort pel poble que el feren hi,no que caigués la pedra, que era evident, doncs en tants PAIs que hi ha projectats han triat un lloc per gastar-se (o tirar) 100 milions de pessetes.
I respecte de l'horta i les muntanyes dubte que tingues m'es opinió que pegar cabotada a allò que diga el Sr Alcalde.

Anònim ha dit...

a títol anecdòtic, és aquest el text que més comentaris ha tingut? que gran debat que hi ha en ell, a vore els de la cabotada que pensen

Anònim ha dit...

açi si que hi ha democràcia i es respecta i es fiquen totes les opinions(les dels que peguen la cabotada també), no com a l'ajuntament que per més que puga dir l'oposició si no es d'interés pels especuladors, la cabotada va de costat a costat i no de dalt a baix.