26/1/08

PREGUNTES PLENARI 25/01/2008

Ací teniu l'enunciat de les preguntes que el portaveu del grup Gent d'Ador va fer al sr. alcalde en el darrer ple ordinari. Teniu que saber que l'alcalde no es va dignar contestar-ne cap diguent-nos que ho faria per escrit. Però que no se li oblide, perquè li farem un marcatge implacable fins que les conteste, sobre tot ara que la Generalitat ha aprovat la Carta de Bones Pràctiques de la Comunitat Valenciana, de la qual vos informarem el més aviat possible. També recordeu que aquest blog i el nostre correu electrònic són una bústia oberta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

1ª PREGUNTA: GASODUCTE.

Tots sabem que des de fa temps s’hi construïx un gasoducte que travessa el terme d’Ador. El recorregut s’havia disenyat d’una manera que no agradava a quasi ningú, no sols als afectats d’ací sinó també als d’altres indrets. El dimecres (23-01-08) ens informava la premsa que a Oliva, després de moltes reclamacions , l’Ajuntament ha aconseguit que ENAGAS les accepte i es dispose a refer el traçat, procurant passar la canalització per zones verdes o camins per tal d’evitar invadir parcel.les cultivades o almenys tocar-les mínimament. Per tot açò preguntem:
L’Ajuntament sabedor des de fa temps, què ha fet?. Des de quan?. Ha aconseguit canviar el traçat. De quina forma?.
A Oliva han participat totes les forces poítiques i en Ador a la que jo represente, per què no li ha comunicat res l’Alcaldia?.


2ª PREGUNTA: NOU POLIESPORTIU.

La Confederació Hidrogàfica de Xúquer ha imposat una sanció a l’Ajuntament d’Ador per executar, sense la deguda autorització administrativa, “ obras en los cauces públicos o zonas sujetas legalmente a algún tipo de limitación o uso, en relación con los artículos 4 a 8 del R.D.L. 116.3 d) y 4 al 11 del Reglamento de Dominio Público Hidráulico, R.D. 849/1986.
Volem saber: Què ha passat?. Per què?. Responsabilitat, de qui?.
Aprofitant que ja no plou, quan pensa inaugurar el poliesportiu?.


3ª PREGUNTA: WI-FI PER A TOTS.

A ADOR molta gent ja utilitza l’internet per a moltes coses, cosa que fa que estiga interessada en saber si algun dia, (ja ho tenen ajuntaments de la Safor) podran disfrutar d’una red pública local on poder connectar-se.
També sabem que l’Ajuntament ha demanat pressupost per la possible instal.lació, per tot volem saber:
Quina és la disposició de l’Ajuntament, acceptar o rebutjar la possible oferta?.
En cas afirmatiu, quan la disfrutaríem?.
Si la rebutjàrem, per què?.


4ª PREGUNTA: CARTELL I BARANA AL C/ COLOM.

Els bons amics que en tenim molts, fins i tot del Barri d’Ador ens comuniquen que al carrer Colom hi ha un cartell que anunucia unes obres que ja s’han acabat. Aleshores volen que el lleven, ja no té cap sentit el que hi estiga, també ens demanen que preguntem si han pensat en el perill que hi ha al mateix lloc, amb la possibilitat de què caiga una persona. Per tant li preguntem:
Quan llevarà el cartell?
Hi ha la possibilitat de protegir la altura existent amb un barana?.Quan?.


5ª PREGUNTA: EIXIDA D’EMERÈNCIA AL CENTRE DE SALUT.

El Centre de Salut que tenim a Ador ens preocupa molt, ja que obsevem que té moltes deficiències, és un lloc on passa molta gent i les mesures de seguretat i higièniques tenen que estar en condicions d’utilització en tot moment, a qualsevol hora, ja que predir un emergència és impossible. Per tot preguntem:
Hi ha al centre eixida d’emegència?, on?, està preparada per utilitzar-se sempre?.
Si tot es afirmatiu ens alegraria, en cas contrari li demanem que faça les gestions oportunes per solucionar-ho. Si vosté vol pot comptar amb la nostra col.laboració.


6ª PREGUNTA: CIRCULACIÓ I ESTACIONAMENT AL CASC URBÀ.

Sr. Alcalde, si fora meua (ja sé que no ho serà, per ara) la responsabilitat de la circulació i l’estacionament a Ador, tendría que prendrem pastilles per dormir, et trobes en situacions perilloses contínuament, igual topetes amb un altre cotxe circulant en direcció prohibida, que no pots entrar al gual senyalitzat.
El problema es greu i si la culpa li la donem a l’altre, apaga la llum i fins demà.
Vosté sap que tant el trànsit de vehicles com l’estacionament, està regulat mitjançant unes ordenances municipals. Que no les tenim! Fem-les. També necessitem a la persona encarregada de fer-les respectar, tampoc la tenim!, busquem-la. Finalment estudiar amb racionalitat i criteris tècnics una senyalització clara i pràctica per a tots.
Si vosté vol nosaltres estem dispostos a col.laborar, amb legalitat i claritat.
Si no vol res de nosaltres almenys diga’ns si el tema li preocupa, si pensa fer alguna cosa o simplement passa o ja està bé.


7ª PREGUNTA: REG PER DEGOTEIG-NO, NOU PAI-SÍ

Com vosté sap, recentment l’Ajuntamet aprovà un PAI anomenat EIXAMPLE, que si no estic mal informat, urbanitza tot o part del projecte on des de fa anys un grup de persones amb multitud de reunions i viatges estaven aconseguint, amb l’ajuda de la Conselleria del ram, la implantació del reg per degoteig per a tot el terme, precísament és la zona on s’ha de construir la bassa i el mecanisme de distribució i presió.
Volem saber:
Vol dir que el projecte de degoteig ha quedat eliminat?.
Si així es, qui pagarà les despeses realitzades?.
Com quadra el Pai i el projecte de degoteig?.
Suposa condemnar a tot el terme a no tindre mai el degoteig a Ador?.
No creu que el poble deuria opinar?.
Moltíssima gent espera una clara contestació a estes preguntes.


8ª PREGUNTA: NOU P.G.O.U. A ADOR.

Segons les informacions de què disposem, actualment, no sabem qui està realitzant el Pla General d’Ordenació Urbana del nostre Poble.
Com sabem la importància que té el desenvolupament urbà per a ves a saber quants anys, molts, en aquest pla ens juguem el futur. Vull pensar que qui el fa ho farà amb tota la bona intenció, però, no sabem d’on són , si coneixen el territori, ni que pensen, ni seran els que després el viuran; els que si coneixem, els que sí el viurem som els que no opinem per a res, tampoc ens deixen opinar, desconeixem els criteris bàsics, allò que anomenen CONCERTS PREVIS. El dia que menys t’ho esperes apareixerà la seua aprovació al Plenari corresponent i després es cosolidarà com a norma i si t’agrada bé i si no també.
Sr. Alcalde volem conéixer des d’el principi tot el procés com també participar en la seua elaboració. És per tot el que s’ha dit que li preguntem:
Qui està elaborant el P.G.O.U. d’Ador?
Amb quins CONCERTS PREVIS s’està treballant?.
Per què encara no sabem res de res?
Podrem participar directament en la seua elaboració. Com?.
Nosaltres li proposem crear una COMISSIÓ ASSESSORA, formada pels grups polítics representats a l’Ajuntament més totes aquelles associacions del poble i fins i tot particulars que s’hi vulguen afegir. La seua funció consistirà en aportar informació i col.laborar amb l’entitat encarregada de redactar-lo.



9ª PREGUNTA: CENTRAL ELÈCTRICA

Pareix ser que els nous Pai’s comencen a utilitzar energia elèctrica per a poder funcionar i clar, tenen que anar a la central per connectar-se. La ubicació de la centraleta no és la més adient, ja que està dins del poble. Fins ara, la potència que suportava podia passar, però d’ara endavant necessitarà una potència més elevada i per tant pensem que pot ocasionar, en cas d’accident, no ho desitgem, grans problemes a tot el vïnat.
Per tot demanem al Sr. Alcalde que faça les gestions oportunes amb l’empresa i aconseguisca canviar-la de lloc, posar-la en un lloc més segur.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M´agradaria saber si els votants del PP tenen alguna idea de com es desenvolupen els assumptes del poble o simplement voten a cegues.

I eixos lectors del PP que visiten assiduament el blog, que penseu del fet que no es responguen a les preguntes de l´oposició en un plenari? acàs el president Zapatero i fins i tot Francesc Camps no ho fan i fins i tot a preguntes que han de respondre de manera improvisada? Serà l´alcalde més que ells?

Anònim ha dit...

després de llegir lo de que l´alcalde contestarà les preguntes per escrit, em sorgeix un dubte: ¿quan de temps té per contestar-les?, deurem esperar a un pròxim plenari ordinari per esperar la resposta? i si se li queda dins de l´ordinador una altra volta?

Anònim ha dit...

Què passa, que tenim un alcalde que no té capacitat per contestar al que pregunta l'oposició?
O tal vegada no vol contestar-les
perque això no és la seua faena?
La faena seua deu ser servir al poble, però no contestar a les preguntes de l'oposició, doncs eixos només representen a poc menys de mig poble i ell sols es preocupa del'altre mig.
I ara dic jo,en ma casa som dos germans, l'altre es un any més major que jo, però els dos contem a l'hora de pendre decisions, si no a bones hores estaria jo allí.
Aleshores el senyor alcalde que es el que preten,que els que no pensem com ell, desapareguem del mapa?
Doncs així han pensat i han actuat molts dictadors.
senyor alcalde aquest poble es xicotet i pense que voste esta per a servir atot ell i no sols als que li voten,doncs tots tenim el dret a que sens escolte i a participar en el futur del nostre poble.